והדאן נ' דותן

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
42091-03-12
14.3.2013
בפני :
אייל אברהמי

- נגד -
:
טל דותן
:
ג'מיל והדאן
החלטה

החלטה

בפניי בקשת הנתבעת לצירוף נתבע נוסף, מר מוסא דרגמא, הואיל והיה לטענתו קבלן שהעסיק בפועל את התובע. הבקשה הועלתה בעל פה בדיון המוקדם, ובו ענה ב"כ התובע כי הוא סבור שיש לצרף את הראיס. הנתבעת נדרשה להגיש הבקשה בכתב. ביום 6.3.13 הוגשה בקשה לבית הדין, אך במערכת הנט נרשם כי הוגשה בטעות, ללא פירוט של תוכנה. ביום 20.2.13 הוגשה תגובת התובע לפיה הוא מתנגד לבקשה לצירוף מר דרגמא כנתבע נוסף. הנתבעת נדרשה להגיש הבקשה, אולם למרות חלוף הזמן לא עשתה כן. לפיכך נקבע בהחלטה מיום 13.3.13 כי שאלת צירופו של מר דרגמא לא תידון.

עם זאת, ביום 14.3.13 הגישה הנתבעת הבקשה, תגובתה לתגובת התובע, תצהיר מצורף, ואישור על הגשת הבקשה ביום 6.3.13. כן צורפו לבקשה מסמכים בכתב יד עליהם נרשם ונחתם כי מר דרגמא קיבל סכומים מהנתבעת עבור עבודות קבלניות, כמפורט במסמכים.

לנוכח זאת, ההחלטה מיום 13.3.13 מבוטלת, והבקשה תידון כמבוקש.

הכרעה

לטענת הנתבעת מר דרגמא הוא שהעסיק את התובע כקבלן, בעוד היא קיימה יחסים חוזיים מול הקבלן בלבד, ולא מול התובע. לפיכך ביקשה לצרפו כנתבע או למצער כצד ג'.

לטענת התובע בתגובתו מיום 20.2.13, אין לצרף את מר דרגמא כנתבע נוסף הואיל ולטענתו הנתבעת היא מעסיקתו של התובע ולא מר דרגמא, לנוכח אישורי הכניסה שניתנו לתובע עליהם רשומה הנתבעת, וכן בשל כך שלא צורפו לבקשה הסכמים או חשבוניות למעט המסמכים האמורים לעיל.

בהתאם להלכה, יש לצרף לדיון כנתבעים את כל המעסיקים הפוטנציאליים, במקרה בו עולה שאלת זהות המעסיק.

בע"ע (ארצי) 56413-02-12 מ.ב. גלאט עוף למהדרין בע"מ – זיד חרפוש (ניתן ביום 29.5.12), נקבע כי ראוי במקרים כגון אלו לצרף את המעסיק הפוטנציאלי כנתבע נוסף, חלף צירופו כצד ג'. באותו עניין נאמר כך:

"בתיקים מעין אלה, בהם מתעוררת שאלת זהות המעביד, יעילות הדיון וקביעת חיובי הצדדים מצדיקה צירוף כל אלה שלכאורה אפשר שהם בגדר המעבידים לדיון, על מנת שבית הדין יבחן על פי מלוא הראיות את שאלת מיהות המעביד, ויקבע באופן שיחייב את כלל הצדדים, את חבויות המעביד כלפי העובד התובע."

(ראו גם ע"ע (ארצי) 33625-04-12 רשת עמל 1 נ' אביעוז (ניתן ביום 24.1.13)).

בנסיבות אלו, צירופו של מר דרגמא כנתבע הינו נדרש, על מנת שהתמונה המלאה תהיה בפני בית הדין.

סוף דבר

מר דרגמא, ת.ז. 935972489, כפר טובס, יצורף כנתבע מס' 2 כמבוקש.

הנתבעת תמציא כתב התביעה, כתב ההגנה מטעמה והעתק החלטה זו למר דרגמא, הנתבע 2, תוך 10 ימים ותודיע על עשותה כן לבית הדין עד המועד האמור, בצירוף אישור מסירה.

הנתבע 2 יגיש כתב הגנה מטעמו תוך 30 יום.

הצדדים יגישו תוך 60 יום רשימת מוסכמות ופלוגתאות במסמך משותף או במסמכים נפרדים.

שאלת ההוצאות תידון בסיום ההליך.

ניתנה היום, ג' ניסן תשע"ג, (14 מרץ 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>