- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ו"ע 23321-08-15 דוידסקו נ' הרשות לזכויות ניצולי השואה משרד האוצר
|
ו"ע בית משפט השלום באר שבע |
23321-08-15
27.3.2016 |
|
בפני השופטת: בדימוס) דרורה בית אור– יו"ר הוועדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העורר: אידל דוידסקו דוד ידיד ו/אודורון עצמון ו/או סיון בצרי ואח' עו"ד דוד ידיד ו/אודורון עצמון ו/או סיון בצרי ואח' אידל דוידסקו דוד ידיד |
המשיבה: הרשות לזכויות ניצולי השואה משרד האוצר שרה שוהם ו/או עודד סמל ו/או שילי תורן קרבצ'יק עו"ד שרה שוהם |
| החלטה | |
|
בפני בקשה מטעם המשיבה להעביר את התיק שבנדון לוועדת העררים בתל אביב.
טיעוני המשיבה:
לטענת המשיבה, העורר בתיק זה מתגורר בעיר רחובות, הקרובה יותר למקום מושבה של ועדת העררים בתל אביב ועל כן לטענת המשיבה, מן הדין שהערר יידון בתל אביב וכל זאת בשל ייעול ההליכים ועשיית צדק ועל מנת לסייע לשמירה על הליך הוגן.
טוענת המשיבה כי מבדיקה שערכה עולה כי בשנת 2015 הוגשו ע"י ב"כ העורר אלפי עררים על החלטות המשיבה בפני ועדת הערר בבאר שבע בעוד שבשתי ועדות הערר האחרות בתל אביב ובחיפה הוגשו מאות אחדות בלבד של עררים. עניין זה מעמיס את תיקיהם של עררים ברחבי הארץ, על כתפי ועדת העררים בבאר שבע, שעמוסה ממילא.
עוד לטענת המשיבה, מאחר ועסקינן באוכלוסייה מבוגרת, למען הצדק והיעילות, מתבקש כי הדיון יתקיים בהקדם האפשרי, לאחר הגשת הערר וכאשר עררים מכל רחבי הארץ מוגשים בוועדת העררים בבאר שבע, הרי שענייניהם של עוררים המתגוררים בפועל בסמוך למקום מושבה של הועדה בבאר שבע, נדחקים ונדחים בשל עומס התיקים ואינם מקבלים קדימות בטיפול בענייניהם. עניין זה מקבל משנה תוקף במיוחד בשל מצבם הבריאותי של העוררים, המתקשים להגיע לדיון בעניינם.
טוענת המשיבה עוד כי עד שנת 2009, מקום מושבה של ועדת העררים היה בתל אביב בלבד.
בעקבות בג"צ 8557/08, קוריס נ' שר המשפטים, הוקמו ועדות ערר בחיפה ובבאר שבע, כדי להקל על ניצולי השואה, שלא ייאלצו לנסוע ממקומות רחוקים לתל אביב.
עוד לטענת המשיבה, ועדות העררים מעבירות באופן תדיר את העררים המוגשים אליהן, על ידי עוררים שלא מתגוררים בסמוך למקום מושבה של הועדה, בשל העומס המוטל על הוועדות.
החלטה מנומקת בעניין זה מצוטטת בבקשת המשיבה, מההחלטה בו"ע 19160-09-10 מכרי נ' משרד האוצר שניתנה ע"י כב' השופט שדה, בבית משפט השלום בחיפה.
אמנם, לטענת ב"כ המשיבה, תקנות נכי נרדפי הנאצים אינן קובעות אזורי שיפוט. במובן זה ניתן לומר כי וועדות הערר השונות משתייכות לאזור שיפוט אחד, אך טוענת המשיבה שיש לשים לב לכך שכאשר הותקנו התקנות, כלל לא היה צורך בקביעת סמכות מקומית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
