חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

התקיימו תנאי תקנת השוק- הבעלות בסחורה שמכרה סקאל עברה מיד עם מכירתה ותפיסת החזקה בה

תאריך פרסום : 06/06/2007 | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
200725-06
05/06/2007
בפני השופט:
אטדגי יונה

- נגד -
התובע:
סקאל ספורט בע"מ
עו"ד אפרת עוזיאל-אנגל וערן גוטפריד
הנתבע:
1. ר.ב. ביזאר שוז 2005 בע"מ (ניתן פסק דין מחיקה)
2. רון בן יעיש (ניתן פסק דין מחיקה)
3. נחמה אסולין

עו"ד דורון כדורי
פסק-דין

            הצדדים

1.         המבקשת עוסקת, בין היתר, בשיווק ומכירה של מוצרי הלבשה ומוצרי ספורט.

            המשיבה 1 (להלן - ביזאר) ומנהלה, המשיב 2 (להלן - רון), ניהלו במועד הרלבנטי לתביעה זו חנות לממכר נעליים בקניון דיזינגוף סנטר בתל אביב.

            המשיבה 3 (להלן - המשיבה) ניהלה במועד הרלבנטי לתביעה זו חנות בשם       "ביג דיל" באור עקיבא, לממכר מוצרים שונים, במלאי גדול ("סטוקים") ובמחירים נמוכים במיוחד.

            בבר אסולין (להלן - בבר) הוא בעלה של המשיבה, והוא עוסק ברכישת מלאים גדולים של סחורות ("סטוקים") ומכירתם בחנויות שבבעלותו ובבעלות המשיבה, בכללן החנות שבאור עקיבא.

            העובדות

2.         במהלך שנת 2005 ובמחצית הראשונה של שנת 2006 מכרה המבקשת לביזאר מוצרי הנעלה.

            בחודש מאי 2006 סגרו ביזאר ורון במפתיע את חנותם, תוך שנותרו חייבים למבקשת סכום של כ- 340,000 ש"ח. גם שיקים שנמסרו על חשבון החוב חזרו ללא כיסוי.

            חוקר מטעם המבקשת שהתחקה אחר מקומה של הסחורה שנותרה בחנות ביזאר (בטרם סגירתה) גילה ומצא בחנותה של המשיבה מלאי של נעליים שנמכרו על ידי המבקשת לביזאר, המוצעים למכירה לציבור במחיר נמוך במיוחד.

            המבקשת ביקשה וקיבלה סעד זמני לתפיסת אותה סחורה, כ-300 זוגות נעליים, עד להכרעת בית המשפט בתובענה זו.

3.         מתשובתה של המשיבה מתברר, כי בחודש  יולי 2006 פנה רון למשיבה ולבבר והציע להם לרכוש את הסחורה שנותרה בחנותו, 921 זוגות נעליים, ואלה נענו להצעה ורכשו אותה במחיר של 80,000 ש"ח.

            מתוך סחורה זו, כאמור, תפסה המבקשת 300 זוגות. לטענת המבקשת, בתוך כל הסחורה שנמכרה על ידי ביזאר למשיבה ולבעלה, היו זוגות נעליים נוספים מהסחורה שנמכרו על ידה לביזאר. לטענת המשיבה ובעלה, 300 הזוגות שנתפסו הם כל הסחורה שנמכרה על ידי המבקשת לביזאר וכל היתר סחורה אחרת. מחלוקת זו איננה צריכה הכרעה בתביעה זו.

            טענות הצדדים והסעד הנתבע

4.         המבקשת טוענת: ההסכם שבינה ובין ביזאר כלל תנאי, שאסר על מכירת הסחורה לסיטונאים, אלא רק ללקוחות בודדים, וכן נעשה ביניהן הסכם "שימור בעלות", על פיו הסחורה שייכת למבקשת, עד לתשלום מלוא התמורה עבורה על ידי ביזאר.

            כיוון שכך, הסחורה שנמכרה על ידי ביזאר למשיבה ולבעלה הינה סחורה שבבעלותה.

            לדברי המבקשת, לא התקיימו במקרה דנן תנאי "תקנת השוק".

            המשיבה טוענת בפשטות, כי התקיימו במקרה דנן תנאי "תקנת השוק".

5.         המבקשת עותרת בתובענה זו לסעד הצהרתי, לפיו, הסחורה הנדונה הינה בבעלותה, וכי היא רשאית לנהוג בה מנהג בעלים.

            המשיבה טוענת, כי משנתקיימו תנאי תקנת השוק, הסחורה הנדונה שייכת לה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ