ח"א
בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי ח"א
|
265-16
21/02/2017
|
בפני השופטים:
1. רס"ן אלחנן שיטרית 2. רס"ן נמרוד רותם בטיטו 3. רס"ן מאיר ויגיסר- אב"ד
|
- נגד - |
התובע:
התובע הצבאי
|
הנאשם:
ק/XXX סרן ס.ל
|
גזר דין |
הנאשם, סרן ס.ל , הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, בכתב אישום מתוקן בעבירות הבאות:
פציעה, לפי סעיפים 334 ו-29(ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
שררה כלפי פקודים, לפי סעיף 67(א) רישה לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.
התנהגות שאינה הולמת, לפי סעיף 130 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, שימש הנאשם מפקד מרפאה בין נובמבר 2014 ופברואר 2016. בתקופה זו, הנהיג הנאשם במרפאה נוהג לפיו כל חובש אשר שוכב על מיטת טיפולים במרפאה שלא במסגרת קבלת טיפול רפואי, "ייענש" בכך שתוחדר לגופו מחט המשמשת להחדרת עירוי לגופו של אדם כתרגול להחדרת עירויים. ביום 29/02/2016 הבחין הנאשם כי רב"ט י. ר ששירתה כמפיקת סרטי וידיאו, שכבה על אחת ממיטות הטיפול במרפאה. הנאשם מסר לה שחל איסור לשכב על מיטות הטיפולים שלא במסגרת מתן טיפול רפואי, והציב בפניה שתי ברירות: האחת, העמדתה לדין משמעתי, והשנייה החדרת המחט לגופה. לאחר שרב"ט ר' התנגדה לשתי האפשרויות האמורות. הורה הנאשם לרב"ט א.ד, חובש במרפאה ופקודו של הנאשם, להביא למקום ציוד לצורך החדרת המחט לגופה של רב"ט ר'. בהמשך נכנסה רב"ט ר' למרפאה בעוד שהיא ממשיכה להביע את התנגדותה להחדרת המחט לגופה ונשכבה על המיטה. הנאשם פקד על רב"ט ד' להחדיר לגופה של רב"ט ר' את המחט תוך שהוא מפקח על הנעשה ומודע להתנגדותה. רב"ט ד' החדיר את המחט לוריד בידה של רב"ט ר', בעקבות זאת נגרם לה דימום בידה.
בכתב האישום המתוקן צוין כי תרגיל החדרת עירוי במסגרתו הוחדרה מחט לידם של החובשים המשרתים במרפאה כפקודיו של הנאשם בוצע במספר רב של הזדמנויות ולכל הפחות בעשר הזדמנויות שונות, תוך ניצול מרותו של הנאשם על החובשים כמפקד המרפאה.
הצדדים הציגו בפנינו הסדר טיעון, במסגרתו נלקחו בחשבון הודאת הנאשם והבעת צערו על המעשים תוך הבנה כי הם לא היו תקינים. עוד נלקחו בחשבון חוות הדעת החיוביות של מפקדי הנאשם כעולה מס/1 וחוות דעת מפקד חיובית תוך המלצה לקידום בהמשך כעולה מס/2. בנוסף נלקחה בחשבון המלצתו של פרופסור מיכאל דרשר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בבית החולים בלינסון כעולה מס/3, והעובדה כי הנאשם כבר שילם פיצויים לנפגעת העבירה בסך 2500 ₪ כעולה מס/4.
עוד נמסר לנו על ידי הצדדים במסגרת הטיעונים לעונש כי נשקלו השלכות ההליך המשפטי על המשך שירותו הצבאי של הנאשם והשלכות משמעתיות במסגרת משרד הבריאות נוכח העובדה כי כיום הוא משמש כמתמחה בבית החולים בלינסון.
בנסיבות כוללות אלה, מצאתנו לכבד את עתירתם המשותפת של הצדדים לעניין העונש.
על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:
- שלושים (30) ימי מאסר לריצוי בפועל בדרך של עבודות צבאיות, בהתאם לחוות דעתה של רמ"ד שיקום במקמצ"ר. הנאשם ירצה את העבודות הצבאיות בתנאי יחידה פתוחה בבסיס ציוד תל השומר מיום א'-ה' בשעות 08:00-16:00 ובסופי השבוע ישהה בביתו. על הנאשם להתייצב לתחילה ריצוי עונשו ביום 01/04/2017.
- עונש מאסר מותנה בן שלושה (3) חודשים למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה בעלת יסוד של שררה, אלימות או איומים.