- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
התובע הצבאי הראשי נ' ח/XXX טוראי א' ס'
|
תיק צבאי בית הדין הצבאי לערעורים תל אביב - יפו |
47-18
21.6.2018 |
|
בפני השופטת: אל"ם מאיה הלר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: התובע הצבאי הראשי ע"י ב"כ רס"ן מתן פורשט וסרן ליאור עייש |
המשיב: ח/XXX טוראי א' ס' ע"י ב"כ רס"ן חגי בן דב; סרן מיה כץ |
| החלטה | |
- כנגד המשיב, טור' א' ס', הוגש כתב אישום, המייחס לו עבירה של שימוש בסם מסוכן, לפי סעיפים 7(א) ו-(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973. נטען, כי בין החודשים אוקטובר 2017 למאי 2018, השתמש המשיב בסם מסוכן מסוג קנאביס בכשלוש הזדמנויות, בנסיבות אזרחיות, בחדרו בבית החייל, בבאר-שבע.
- עם הגשת כתב האישום עתרה התביעה הצבאית להורות על מעצרו הפתוח של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו. יצוין, כי התביעה לא נקשרה עם המשיב ב"הסדר מותנה" על-פי מדיניות האכיפה החדשה בעבירות סמים, משום שלחובתו הרשעה בבית-דין צבאי, בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.
- בית הדין קמא הנכבד קיבל את עמדת ההגנה והורה על שחרורו של המשיב מכל מעצר. התביעה הצבאית לא השלימה עם ההחלטה ומכאן הערעור שלפני.
תשתית הראיות לכאורה
- בית הדין קמא הנכבד פירט בהחלטתו על הראיות שנאספו בעניינו של המשיב כדלקמן –
"לא עמדה מחלוקת מהותית באשר לבסיס הראייתי עליו נסמך כתב האישום. הנאשם נחקר נוכח מידע מודיעיני מחשיד, והוא שמר תחילה על זכות השתיקה, וסירב לענות לשאלות שהופנו אליו. בשלב זה, ובשים לב למידע המודיעיני ולגרסה של הנאשם עד לאותו שלב, הורה קצין שיפוט בכיר על הוצאת צו שיחייב אותו למסור דגימת שתן. הצו הוצג לנאשם והוא אכן נאות למסור דגימת שתן. לאחר שנמצאה תוצאה חיובית בערכת שדה, ולאחר תשאול בעל פה, נשאל הנאשם אם ביצע שימוש בסם מסוכן בנסיבות צבאיות, והוא השיב בשלילה, ולאחר מכן נשאל אם ביצע שימוש בסם מסוכן בנסיבות אזרחיות, והוא השיב בחיוב, וציין כי מדובר בשלושה שימושים בסם מסוג קנאביס אשר התרחשו בבית החייל בבאר-שבע.
הנאשם נשאל לגבי מעשה השימוש הראשון בסם והשיב ש'הפעם הראשונה זה קרה בבית החיל בבאר-שבע, בחדר זה היה באוקטובר 2017, הייתי בחדר עם חברים, השתמשתי בירוק, זה היה ג'וינט'. הנאשם הוסיף ואמר, כי חבר שאינו חייל הביא את הסם, וכי הג'וינט לא היה מוכן קודם לכן אלא גלגלו אותו. הנאשם מסר כי השימוש נעשה עם חברים, ולא פירט את שמותיהם, וכן תיאר את תחושותיו לאחר השימוש, והכל במענה לשאלות שהופנו אליו.
הנאשם נשאל לגבי מעשה השימוש השני בסם ואמר 'אותה סיטואציה, בבית החייל עם חברים בחדר, זה היה בחדר שלי ושל עוד מישהו, לשאלתך, השגנו את החומר מאותו חבר שהוא אזרח, הוא זה שהשיג לנו את החומר'. גם כאן הוסיף הנאשם וציין פרטים במענה לשאלות שהוצגו לו.
הנאשם נשאל לגבי מעשה השימוש השלישי בסם וציין 'אותה סיטואציה, יושבים בחדר אני וחברים שלי שהגיעו מבחוץ הם אזרחים, יושבים משחקים פיפא, החבר האזרח שלי אירגן אותי עוד פעם...'.
הנאשם ציין כי בכלל המקרים ביצע שימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס וכי לא שילם עבור הסם. כן ציין הנאשם כי בהזדמנות הראשונה השתמש בג'וינט אחד, אולי 5-6 'שאכטות'; בהזדמנות השנייה בשני ג'וינטים 6-7, 'שאכטות' מכל ג'וינט; ובהזדמנות השלישית ג'וינט אחד, ממנו לקח 6 'שאכטות'. עוד אמר הנאשם כי בעת ביצוע השימושים היה יחד עם אחרים, חלקם מבית החייל וחלקם אזרחים. באשר למועדים, מסר הנאשם כי השימוש הראשון היה בחודש אוקטובר 2017, השני בחודש ינואר 2018 והשלישי היה בחודש מאי 2018. הנאשם ציין כי מאז השימוש האחרון, כשלושה שבועות טרם מעצר, לא ביצע שימוש בסם מסוכן.
הנאשם נשאל מדוע ביצע שימוש בסם מסוכן והוא ענה: 'להשתחרר מהמצב שלי בחיים', '... מה שנפל עלי בשנתיים האחרונות הניתוק מהמשפחה הנישואים שלא צלחו והמצב שלי בכללי שאני עצמי וזה קשה לי עכשיו יותר להתמודד'.
הנאשם ערך ציר שמפרט את שימושיו בסם המסוכן, בדומה להודאה שמסר במהלך חקירתו".
- בהתאם, סיכם בית הדין קמא את העובדות הנלמדות, לכאורה, מן הראיות:
"ניתן לקבוע כי מתקיימות ראיות לכאורה לכך שהנאשם ביצע שימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס בשלוש הזדמנויות שונות, בנסיבות אזרחיות, בבית החייל בבאר-שבע, בתאריכים אוקטובר 2017, ינואר 2018 ומאי 2018. כן ניתן לקבוע כי הנאשם לא השיג את הסם ולא שילם עבורו אלא קיבלו מחבר, וספק אם הוא היה מעורב בפעולת ההכנה של הסיגריות המגולגלות, נוכח דבריו שצוינו בציר השימושים... בנוסף, אין ראיה לכך שהנאשם ביצע שימוש בצוותא חדא עם חיילים. הנאשם אומנם אישר נוכחות של אחרים, חלקם אזרחים, אבל לא אמר כי מדובר היה בשימוש בצוותא, ובפרט לא מסר כי מי שצרך את הסם יחד אתו היו החיילים דווקא".
להשלמת התמונה יצוין, כי דגימת שתן שניטלה מהמשיב נמצא חיובית במעבדה לתרעולה. הערך שנמדד עמד על 1,285 נ"ג/מ"ל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
