תפ"ח
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
|
27344-05-11
02/10/2013
|
בפני השופט:
1. רות לורך [אב"ד] 2. צבי דותן 3. עירית וינברג-נוטוביץ
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד רחל אבישר עו"ד יעל עצמון
|
הנתבע:
חאלד אבו צעלוק עו"ד נחמן בטיטו עו"ד גיא אבנון
|
הכרעת דין |
השופטת רות לורך, אב"ד
כתב האישום
האישום הראשון, בתמצית:
במאי 2010 נשא הנאשם אישה שניה למורת רוחה של אשתו הראשונה (להלן:
"יסמין"). במחאה על הנישואין השניים, החליטו יסמין ואחותו של הנאשם שהיתה בידידות קרובה עם יסמין (להלן:
"אס'") לעזוב את הבית מבלי להודיע לאיש מבני המשפחה.
ביום 24/5/10 עזבו את בתיהן בלוד, שם התגוררו יסמין והנאשם וחמשת ילדיהם, במתחם המשפחה של הנאשם (להלן:
"הבית" ו
"המתחם"). באותה עת הייתה יסמין בהיריון.
ביום 10/6/10 עברו השתיים להתגורר אצל קרוב משפחתן בכפר קאסם (להלן:
"חמיס"), ובהמשך חזרו להתגורר במתחם המשפחה.
ביום 24/9/10, שהו יסמין, שהייתה בשבוע ה - 28 להריונה ואס', בסלון הבית במתחם. בשעה 13:00 לערך פנה הנאשם לשתיים ואמר להן:
"אתם עשיתם משהו לא טוב, ואל תחשבו שאין עונש לכם בגלל שלא תחזרו על אותה טעות". בהמשך הוציא הנאשם אקדח מסוג שאינו ידוע במדויק, בקליבר 9 מ"מ (להלן:
"הנשק"), וירה מספר יריות לעבר רגליה של יסמין ולעבר רגליה ומפשעתה של אס'. בסמוך לאחר מכן נמלט הנאשם מהמתחם. ליסמין נגרמו שני זוגות פצעי ירי בשתי רגליה והיא נזקקה לטיפול רפואי. אס' נפגעה ברגליה ובמפשעתה, איבדה את הכרתה, פונתה לבית החולים במצב קשה ועברה שני ניתוחים. בכך מואשם הנאשם בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה בבן משפחה (כלפי יסמין) ובעבירה של חבלה בכוונה מחמירה (כלפי אס').
האישום השני, בתמצית:
בעקבות אירוע הירי עברה יסמין להתגורר בבית הוריה הסמוך למתחם למשך כשלושה חודשים. בהמשך, ובהתאם לסידורים שתיאמו בני המשפחה עם הנאשם, שבה להתגורר עם ילדיה בבית, ללא הנאשם, אשר התגורר בסמוך, בבית אחר במתחם. על פי הסידורים שתיאמו, סגר הנאשם את דלת הכניסה והחלונות הפונים לאזור בו התגורר הנאשם ושאר משפחתו במתחם. הנאשם נעל את דלת הכניסה המקורית וחסם את אזור הדלת באמצעות איסכורית. תחת זאת, פתח דלת כניסה הפונה לכיוון החלק בו מתגוררת משפחתה של יסמין. ביום 17/12/10 ילדה יסמין.
בחודשים מרץ ותחילת אפריל 2011 נהג הנאשם לאיים על יסמין באומרו כי הרסה את חייו ועליה למות. על רקע האמור לעיל, גמלה בליבו ההחלטה להביא למותה של יסמין. ביום 5/4/11, לפנות בוקר, פתחה יסמין את דלת הכניסה המקורית ויצאה דרך האיסכורית לעבר אזור ביתו של הנאשם במתחם.
בסמוך אח"כ, פגש הנאשם ביסמין והוביל אותה לשטח פתוח בסמוך לאזור בית הקברות בלוד. הנאשם ירה, ככל הנראה באמצעות אקדח חצי אוטומטי, לעבר יסמין לפחות 14 קליעים, 7 בגוו שמאל, בכתף ובזרוע השמאלית ולאחר מכן 7 קליעים נוספים בראשה של יסמין מצד שמאל.
כתוצאה מהירי, נגרמו ליסמין נזקים קטלניים בלב ובריאות שהביאו למותה.
בכך מואשם הנאשם בעבירה של רצח בכוונה תחילה.
אירוע ההיעדרות
בסוף שמיעת הראיות, אין עוד מחלוקת כי הנישואין השניים של הנאשם לקרובת משפחתו (להלן:
"סלווה"), הביאו את יסמין לעזוב את הבית כשאס' שהייתה מיודדת עמה, הצטרפה אליה.
אין גם חולק שהשתיים אותרו באזור חיפה באמצעות טופס הפקדה שהפקידה יסמין לאישה בחיפה. כשהגיעו אליה הנאשם ואחיה של יסמין (להלן:
"מהדי"), אישרה הנ"ל בפניהם שהיא יכולה ליצור קשר עם הבנות. בשלב זה, נכנס לתמונה חמיס המוכר כאדם מכובד ומוערך בחמולה, ובתיווכו הובאו השתיים לביתו בכפר קאסם, שם שהו כ - 10 ימים.
ביום בו הגיעו לביתו של חמיס, 10/6/10, הובאו השתיים על ידו לתחנת משטרת ראש העין, שם נחקרה אס' (ת/22) ומסרה שיסמין עזבה את ביתה כי לא רצתה להישאר עם האישה השנייה לה נישא הנאשם, וכי היא אוהבת את יסמין ולכן הצטרפה אליה. עוד מסרה כי רוצה לחזור לביתה אך תוכל לעשות כן
"עוד מעט שהכל יירגע ויסלחו לי על זה שברחתי" (ת/22 שו' 16).
בתחנת המשטרה, חתמו בני המשפחה של השתיים הכוללים את הנאשם, אחיה של אס' ואחיה של יסמין על מסמך (ת/21), לפיו הם מסכימים שהשתיים תמצאנה תחת חסותו של חמיס עד להסכמות והחלטות שיתקבלו לגביהן. כמו כן, הם התחייבו לא לפגוע בשתיים. לאחר מכן, חזרה יסמין להתגורר בבית כאשר הנאשם התגורר לסירוגין עמה ובבית הנוסף, שם אמור היה להתגורר עם סלווה.
עוד עולה מן העדויות, שהנאשם התגרש מסלווה, אם כי לא הוברר מהו המועד המדויק בו עזבה סלווה את ביתו ומהו המועד המדויק בו התגרשו באופן פורמלי.