- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הרשעת נאשם בעבירות מין במשפחה ואחרות, בגיסתו הקטינה החל מגיל 14 שהושגו במרמה ,לפיה, המעשים מהווים חלק מלמודי מדיטציה
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי בחיפה |
1430-09-09
6.9.2010 |
|
בפני : 1. א. שיף ס. נשיא [אב"ד] 2. ח. הורוביץ 3. צ. קינן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: שי גרוס |
| הכרעת דין | |
השופטת חני הורוביץ:
א. מבוא
1. הנאשם כינה עצמו במסרונים ששלח בשעתו למתלוננת, "הומברט הומברט", כשם גיבור ספרו של ולדימיר נבוקוב, "לוליטה". הרומן עוסק באהבתו של הגיבור לקטינה בת 13, אותה, כפי הנראה, אנס ולאחר מכן קיים עמה יחסי-מין בהסכמה, עד שהיא ברחה ממנו, והוא רצח את הגבר עמו נמלטה.
המאשימה טוענת בסיכומיה כי הנאשם אימץ לעצמו כינוי הראוי לו ולמעשיו במתלוננת.
2. נגד הנאשם הוגש כתב אישום, במסגרתו יוחסו לו עבירות מין שונות שבוצעו במתלוננת, בין השנים 1999 עד 2003, מעת היותה בת 14 ועד הגיעה לגיל 18. המתלוננת ילידת 20.9.85, הנאשם יליד 1974.
הנאשם היה בתחילת האירועים בן זוג של אחות המתלוננת. ביום 23.5.01, הנאשם והאחות התחתנו.
בעקבות חשיפת המעשים נשוא כתב האישום, לאחר שהמתלוננת התוודתה בפני אחותה, התגרשו האחות והנאשם והתלונה למשטרה הוגשה בחודש דצמבר 2009.
ב. כתב האישום
3. עפ"י עובדות כתב האישום, מעשי הנאשם במתלוננת חולקו ל-2 תקופות: לפני שמלאו לה 16 שנים ולאחר מכן ועד שמלאו לה 18 שנים.
לגבי התקופה הראשונה -
נטען כי החל משנת 1999 ועד תחילת שנת 2001, נהג הנאשם ללמד את המתלוננת מדיטציה, במהלך ביקוריו בבית הוריה. במסגרת המדיטציה נהג לבצע במתלוננת מעשים מגונים לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים, תוך שהוא מציג בפניה מצג שווא, לפיו המעשים מהווים חלק מהדרכת המדיטציה. בהתבסס על מצג שווא זה, קיבל הנאשם במרמה את הסכמת המתלוננת למעשים. המעשים כללו הפשטת המתלוננת מבגדיה, נשיקות על שפתיה, נגיעות בחזה ובאיבר מינה, מעל ומתחת לבגדים והתחככות בגופה.
בתחילת שנת 2001 במהלך ביקוריו של הנאשם בבית הורי המתלוננת, שכנע אותה למצוץ את איבר מינו והיא עשתה כן.
בכתב האישום נטען כי הנאשם ביצע במתלוננת, בעת שטרם מלאו לה 16 שנים, מעשים מגונים, כשהסכמת המתלוננת הושגה במרמה לגבי מהות המעשה.
הנאשם בעל אותה וביצע בה מעשי סדום, בהיותה קטינה שמלאו לה 14 שנים וטרם מלאו לה 16 שנים.
כמו כן, בין התאריכים 23.5.01 עד 20.9.01 בעל את המתלוננת וביצע בה מעשי סדום ומעשים מגונים בהיותו בן משפחתה, קרי גיסה.
לגבי התקופה השנייה-
נטען כי מתחילת שנת 2001 ועד שנת 2003, במועדים שאינם ידועים למאשימה, נהג הנאשם לבעול את המתלוננת, להכניס את איבר מינו לפיה, בכך לבצע בה מעשה סדום ולבצע בה מעשים מגונים. זאת במהלך ביקוריו בבית הורי המתלוננת, תוך ניצול יחסי המרות והתלות בינו לבין המתלוננת.
בגין כל המעשים דלעיל, הנאשם הואשם בביצוע העבירות הבאות:
1. מעשה מגונה - עבירה לפי סעיף 348(ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) ו- 345(א)(2) לחוק העונשין, תשל"ז - 1977 (ריבוי עבירות).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
