חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הפ"ב 14188-02-15,הפ"ב 20549-01-15

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
20549-01-15
7.6.2015
בפני הרשמת:
עינת רביד

- נגד -
מבקש:
יצחק גזיאל
משיבים:
1. שרלי פז2. ג.ג. ברקת הנדסה בניה והשקעות בע"מ
עו"ד שרלי פז2. ג.ג. ברקת הנדסה בניה והשקעות בע"מ שרלי פז
החלטה

  1. לפני בקשה על פי סעיף 29 (א) לחוק הבוררות, תשכ"ח-1968 (להלן: "חוק הבוררות") להורות למשיבים להפקיד ערובה בגובה פסק הבורר, שניתן על ידי כב' הבורר עו"ד שי אלוני ביום 11.12.14 (להלן: "פסק הבורר") כתנאי לדיון בבקשת המשיבים לביטול פסק הבורר. במסגרת פסק הבורר חויבו המשיבים לשלם למבקש סך של 510,000 ₪ בצירוף ריבית כמפורט בפסק הבורר וכן 10,000 ₪ הוצאות.

    רקע

  2. המבקש והמשיב 1 (להלן: "עו"ד פז") הקימו והיו בעלי המניות (באמצעות אחרים) של המשיבה 2 (להלן: "החברה"), אשר מטרתה יזמות בנושא תמ"א 38. החברה חתמה על הסכם בנושא תמ"א 38 עם דיירי בניין בדיזינגוף 239 בתל אביב (להלן: "פרויקט דיזינגוף").

  3. ביום 13.11.12 נחתם בין המבקש ועו"ד פז הסכם לפירוק השותפות בחברה (להלן: "ההסכם"- צורף נספח "ח" לבקשת עו"ד פז לביטול פסק הבורר) ועל פיו סיים המבקש את חלקו ותפקידו בחברה והעביר את מניות החברה, שהוחזקו בעבורו, לעו"ד פז ללא תמורה, כאשר נקבע כי החברה תשיב למבקש הלוואת בעלים על סך של 510,000 ₪ (להלן: "הסכום") וזאת בתוך 9 חודשים מהחתימה על ההסכם בתוספת ריבית כפי שנקבעה בהסכם.

  4. להבטחת קיום התחייבות החברה לשלם למבקש את הסכום חתמו עו"ד פז ואשתו דאז ערבות, הפקידו צ'ק של עו"ד פז על סך 600,000 ₪ (להלן: "הצ'ק"), והותירו את מניות החברה בידי ב"כ המבקש. כמו כן התחייב עו"ד פז כי היה ותימכר דירה ששליש ממנה בבעלותו, הרי שסכום התמורה יעבור לידי המבקש (להלן: "שליש הדירה").

  5. עוד נקבע בהסכם כי כל סכסוך בין הצדדים יועבר לבוררות.

  6. בתום 9 החודשים שנקצבו בהסכם, דהיינו עד אוגוסט 2013, הסכום לא שולם למבקש ולמעשה לא שולם עד היום. המשיבים טענו כי היה על המבקש לחתום כערב לפרויקט דיזינגוף ולכן לא שילמו לו את הסכום.

  7. בהמשך פנו החברה ועו"ד פז לבוררות כנגד המבקש ובתו ותבעו את התביעות הבאות: חיוב המבקש לחתום ערבות לפרויקט דיזינגוף; התניית כל תשלום המגיע למבקש על פי ההסכם בחתימתו כערב לפרויקט דיזינגוף; כי אם לא יחתום כערב ויבוטל פרויקט דיזינגוף, כי אז לקבוע את ביטול ההסכם; וכן לקבוע כי המבקש אינו זכאי לריבית כלשהי בגין התקופה שעד חתימתו כערב; וכן לחייב את המבקש בתשלום סכומים שלטענתם הוא חב להם או לקבוע זכותם לקזז את הסכומים הללו מהסכום (ראו סעיפים 1-5 לכתב התביעה שהוגש באוקטובר 2013 לבורר- נספח ט' לבקשת הביטול).

  8. המבקש ובתו הגיש כתב הגנה ובמהלך הבוררות התקיימו מספר דיוני הוכחות (שהוקלטו) ולאחר מכן הגישו הצדדים סיכומים בכתב. פסק הבורר ניתן כאמור ביום 11.12.14 ובו דחה הבורר את טענות המשיבים, לאחר שדן בטענותיהם, קיבל את טענות המבקש כי ההסכם בתוקף ואין לבטלו, וחייב את המשיבים לשלם למבקש את הסכום בצירוף ריבית וכן 10,000 ₪ הוצאות. המבקש הגיש בקשה לאישור פסק הבורר (20549-01-15) והמשיבים הגישו בקשה לביטולו (התיק הנוכחי- 14188-02-15).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>