- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הע"ז 28129-07-13 מדינת ישראל נ' בן צבי קוברינסקי ואח'
|
הע"ז בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
28129-07-13
7.3.2017 |
|
בפני השופטת: אופירה דגן-טוכמכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמים: 1. אורלי בן צבי קוברינסקי 2. הלל קוברינסקי |
| גזר דין | |
|
(לנאשמת 1) |
-
ביום 5/10/16 הורשעה הנאשמת 1 גב' אורלי בן צבי קוברינסקי (להלן: "הנאשמת") בגין העסקת עובדת זרה ללא היתר (עבירה לפי סעיף 2(א) לחוק עובדים זרים, תשנ"א 1991). המעשים בגינם הורשעה הנאשמת בוצעו בשנת 2010 בעת שהנאשמת העסיקה בלא היתר עובדת זרה אזרחית הפיליפינים בביצוע עבודות משק בית והשגחה על ילדים בביתה.
-
להשלמת התמונה יובהר כי באותה הכרעת דין הוטלה על הנאשם 2, בן זוגה של הנאשמת 1 התחייבות להימנע מעבירה בלא הרשעה, הכל כמפורט בהכרעת הדין מיום 5/10/16. בגין ההחלטה זו הוגשו ערעורים על ידי שני הצדדים (ע"פ 45511-11-16; ע"פ 41938-11-16).
טיעוני הצדדים לעונש:
-
ב"כ המאשימה פירטה בפני בית הדין את חומרת העבירה המיוחסת לנאשמת אשר כללה מעת לעת הלנה של העובדת בביתם של הנאשמים.
-
לטענת המאשימה רף הענישה הראוי בנסיבות העניין נע בין הרף התחתון העומד לשיטתה על 20% מהקנס העונשי המקסימלי ועד הרף העליון העומד על 80% מהקנס העונשי המקסימלי ובסך הכל 46,720 ₪, ובנסיבות העניין עתרה לקנס בסך 20,000 ₪.
-
המאשימה הפנתה לפסיקה בנסיבות דומות בה רף הענישה נע בין 12,000 – 15,000 ₪ לכל נאשם.
-
ב"כ הנאשמת טען כי הנאשמת נעדרת כל עבר פלילי עוסקת בפעילות התנדבותית והסתבכה לפני שנים בביצוע העבירה דנן, בנסיבות יוצאות דופן, על רקע מחלת בנה, בשל הצורך להוסיף שעות עבודה על אלה שביצעה העובדת הישראלית שהועסקה על ידה במשרה מלאה, ותוך הסדרת ביטוח רפואי לעובדת הגם שהועסקה באופן חלקי.
-
ב"כ הנאשמת טען כי בנסיבות העניין עצם ההרשעה בפלילים מהווה עבור הנאשמת עונש מרתיע כשלעצמו וכן ביקש להפנות לרושם החיובי שהותירה עדותה של הנאשמת על בית הדין כמפורט בסעיף 46 להכרעת הדין.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
