ת"א
בית משפט השלום נתניה
|
59862-01-13
29/06/2014
|
בפני השופט:
יעל קלוגמן
|
- נגד - |
התובע:
נציגות הבית המשותף שלמה המלך 4 נתניה
|
הנתבע:
ח.ל.ת. החברה לפיתוח ולתיירות נתניה בע"מ
|
|
החלטה
1. החלטה זו ניתנת בהמשך לבקשות הצדדים לאחר מתן פסק דינה של כב' המפקחת על רישום המקרקעין, מיום 8.6.14 (להלן: המפקחת, פסק הדין); בהמשך להחלטתי מיום 18.6.14, ולתגובות ובקשות של הצדדים לאחריה.
2.לא נכון הנטען בסעיף 1 לתגובתה של גב' מרים בן דוד: בפסק הדין כן נדון תיק 140/10 (תביעתה של גב' בן דוד). בסעיף 36 של פסק הדין הורתה המפקחת על מחיקתה של תביעה זו.
בימ"ש זה אינו ערכאת ערעור על פסקי דין של המפקחת.
3.על פי פסק הדין, לא היתה לגב' בן דוד סמכות להגיש את התביעה דנן, כביכול מטעם הנציגות, כשנה לאחר פסק דינה הקודם של המפקחת, מיום 5.1.12, שבו נקבע כי חברי הנציגות הנבחרים כחוק הם ה"ה פיטוסי ואיילון.
4.לפיכך, על פני הדברים, מוצדקת בקשת ב"כ הנתבעת (חל"ת) למחוק את התביעה דנן;
וביתר שאת - לנוכח פנייתה אליו של עו"ד אקרמן, ב"כ הנציגות אשר נקבעה בפסק הדין כנציגות החוקית (מכתבה של עו"ד אקרמן, נספח ב' לבקשתו של ב"כ הנתבעת).
5.התחשבתי בבקשתה של גב' בן דוד לעכב את ההחלטה בבקשה למחיקת התביעה דנן, עד תום המועד להגשת הערעור שבכוונתה להגיש על פסק הדין, ובהתחשב בכך שפסק הדין נמסר לה ביום 13.6.14.
מנגד, התחשבתי באמור בתגובתו של ב"כ הנתבעת, כי כל עוד ההליך דנן תלוי ועומד, כובל הדבר את ידי חל"ת ואת ידי הנציגות החוקית, על פי פסק הדין, מלהגיע להבנות ולהסכמות אל מול חל"ת; דבר שוודאי נחוץ זה מכבר, על פי הדברים שהסתברו במהלך הדיונים לפני.
על כן אגביל את מועד העיכוב, כאמור להלן, וימי פגרת הקיץ יימנו.
6.אם עד יום 3.8.14 לא תמציא גב' בן דוד החלטה של המפקחת, או של ערכאת הערעור, שמורה על עיכוב הביצוע של פסק הדין – אזי תינתן החלטה שמקבלת את בקשת ב"כ הנתבעת למחיקת התביעה דנן.
במקרה כזה תתבקש גב' בן דוד להגיב, תוך 7 ימים, לבקשתו של ב"כ הנתבעת לחייב אותה באופן אישי בהוצאות ההליך (סעיף 7 של הבקשה למחיקת התביעה).
7.המזכירות תשלח החלטה זו לגב' מרים בן דוד ולב"כ הנתבעת.
תז. פנימית – 4.8.14
ניתנה היום, א' תמוז תשע"ד, 29 יוני 2014, בהעדר הצדדים.