המועצה המקומית אעבלין נ' אל מעהד אלמוסיקי ואח' - פסקדין
|
תא"ק בית משפט השלום קריות |
55444-12-12
2.7.2013 |
|
בפני : נדים מורני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אל מעהד אלמוסיקי 2. אל קוראן - מקהלת אעבלין |
: המועצה המקומית אעבלין |
| החלטה | |
החלטה
1.המשיבה הינה רשות מקומית אשר הוקמה עפ"י דין.
2.המבקשות הינן עמותות הרשומות כדין בישראל.
3.ביום 26/12/12 המשיבה הגישה תביעה משפטית כנגד המבקשות וכנגד מר נביא עוואד (להלן: "עוואד") ועתרה לחיוב ההנתבעים לשלם לה סך של 380,328 ₪ בגין דמי שכירות לנכס ששטחו כ-120 מ"ר הנמצא בבנין המועצה המקומית אעבלין (להלן: "הנכס"), וזאת בגין תקופת השכירות החל מיום 1/5/00 ועד למועד פינוי הנכס בחודש 12/10.
דמי השכירות חושבו עפ"י חוזה שכירות שהעתקו צורף לכתב התביעה, אשר לפיו דמי השכירות החודשיים הינם בסך 1,250 ₪ ולדמי השכירות הנ"ל התווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, כמפורט בכתב התביעה .
4.המשיבה טענה בתביעתה כי מר עוואד שמש כמנהל של המבקשות והוא הציג את עצמו בפני המשיבה כמנהלן של שתי המבקשות.
5.המשיבה טענה בכתב התביעה כי בחודש 1/2000 נערך ונחתם הסכם שכירות בינה לבין הנתבעים לפיו הנתבעים שכרו את הנכס מהמשיבה לתקופה מיום 1/5/00 ועד 31/12/05 עם אופציה להארכת תקופת השכירות עד 31/12/07, וכי בפועל הנתבעים המשיכו להשתמש בנכס עד חודש 12/10, וכל זאת מבלי לשלם למשיבה סכום כלשהו בגין תקופת השכירות הנ"ל (להלן:"הסכם השכירות").
6.חשוב לציין שהתביעה כנגד הנתבעים הוגשה בהליך מקוצר.
7.הנתבעים הגישו בקשה לדחיית התביעה על הסף, אשר נידונה והוכרעה ע"י כב' השופטת אטיאס.
8.בדיון שהתקיים בפני כב' השופטת אטיאס ביום 4/4/13, הוחלט בהסכמה למחוק את התביעה כנגד מר עוואד ללא צו להוצאות, ובנוסף, הוחלט למחוק מכתב התביעה החובות של דמי השכירות בגין התקופה שמיום 1/2/00 ועד ליום 1/12/05, כפי שהם מפורטים בסעיפים 1-71 לתחשיב החוב מטעם המשיבה שצורף לכתב התביעה.
בהחלטת כב' השופטת אטיאס מיום 4/4/13 צויין :
"יתר טענות הנתבעים טעונות בירור עובדתי ולכן אין מקום לדון בהם כטענות סף...".
9.יש לציין שלא הוגש כתב תביעה מתוקן המשקף מחיקת מר עוואד מכתב התביעה ומחיקת דמי השכירות שהתיישנו ונמחקו.
10.המבקשות הגישו בקשה למתן רשות להתגונן וטענו, בין היתר, כדלקמן:
א.המשיבה מסתמכת על הסכם השכירות שתוקפו הסתיים בשנת 2005.
ב.הסכם השכירות אינו תקף והוא ככל הנראה נערך למראית עין ותו לא. ההסכם לא נערך ולא נחתם ע"י מי מהמבקשות, אם כי החותמות שהוטבעו עליו הן שלהן.
ג.מעולם לא היה הסכם שכירות בין המשיבה לבין המבקשות.
ד.השימוש בנכס נעשה ע"י המבקשות כמו כל שימוש אחר במתקני המשיבה , וזה נעשה עפ"י ובהתאם לבקשת המשיבה עצמה וללא התחייבות כלשהי מטעם המבקשות, כאשר התוצר שלהן שימש את המשיבה כחלק מהפעילות שלה.
ה.המבקשות לא התחייבו לשלם דמי שכירות למשיבה והן אף פעם לא נדרשו לעשות כן.
ו.גם אם יתברר שהיה הסכם שכירות בין הצדדים, הרי מדובר בהסכם ישן שהתוקף שלו הסתיים בשנת 2005 ולא חודש, והמבקשות פינו את הנכס בשנת 2005 וההסכם הגיע לידי סיום בשנת 2005.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|