הכרעת דין דיכוי מחדלי חקירה משקל הודאת חוץ פגיעה בזכויות נאשם קטין

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט לנוער אשדוד
26618-12-18
6.1.2021
בפני השופט:
ניר זנו

- נגד -
המאשימה:
פרקליטות מחוז דרום שלוחת לכיש
עו"ד חנה מוצ'ה
הנאשם:
פלוני
עו"ד רז קרן ישועה
הכרעת דין

 

נוסח לפרסום

כמצווה בדין, בהתאם לסעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי, מודיע בית המשפט לנאשם כבר עתה בפתח הכרעת הדין, כי החליט לזכותו מהמיוחס לו בכתב האישום מחמת הספק.

כללי

כנגד הנאשם, יליד x.x.02 (קטין בעת האירועים המיוחסים לו בכתב האישום) הוגש ביום 12.12.18 כתב אישום המייחס לו  ביצוע עבירה של תקיפה הגורמת לחבלה של ממש, עבירה לפי סעיף 380 לחוק העונשין , התשל"ז-1977 (להלן: "החוק").

על פי המיוחס לנאשם בכתב האישום , בתאריך 22.12.17, סמוך לפני השעה 03:00, היו הנאשם ואחרים ,שזהותם אינה ידועה, סמוך לקיוסק "אנג'לה" באזור ד' באשדוד, עם אלמוני ( להלן: "המתלונן").

המתלונן שתה לפי כן שתיה חריפה.

נטען כי הנאשם דרש מהמתלונן שיפשוט מעיל שלבש בטענה כי המעיל שייך לו. המתלונן סירב והחל ביניהם ויכוח. הנאשם לקח את המתלונן למקום צדדי, שם תקף את המתלונן בכך שהכה אותו באגרוף בפניו והמשיך להכותו. המתלונן ניסה להכות את הנאשם בחזרה, אך נפל על הקרקע. הנאשם התיישב על המתלונן והמשיך להכותו בפניו באגרופים , כשהמתלונן מדמם בפניו בשל מעשיו של הנאשם. לאחר מכן הנאשם עזב את המקום.

סמוך לאחר מכן, התרחש אירוע אלימות נוסף בין המתלונן לבין אחרים אשר זהותם אינה ידועה. המתלונן חזר לביתו שבקרבת מקום, כשהוא מדמם בפניו. משטרה הוזעקה למקום כמו כן מגן דוד אדום.

המתלונן הובהל לבית החולים שם התברר כי נגרם לו שבר בגולגולת, מצבו התדרדר והוא הורדם והונשם. המתלונן אושפז במחלקת  טיפול נמרץ בבית החולים תל השומר למשך מספר ימים עד ששוחרר. נטען כי במעשיו אלו , תקף הנאשם את המתלונן וגרם לו לחבלה של ממש.

 

 

תשובת הנאשם לכתב האישום

ביום 17.1219, ניתן מענה לכתב האישום – הנאשם כפר באשמה, טען כי לא היה בזמן ובמקום המפורטים בכתב האישום ובאשר לאירוע האלימות הנוסף שאירע בין המתלונן לבין אחרים טען כי אין לו ידיעה על כך . ב"כ הקטין עתר לזימונם של עדי תביעה 1,2,4,7 והוסיף כי ברצונו לטעון טענת זוטא לגבי הודאתו של הנאשם בחקירתו מיום 24.12.17

התיק נקבע לשמיעת ראיות ושמיעת טיעונים  לטענת הזוטא ליום 17.12.19.

בדיון שהתקיים בתאריך 17.12.20 הבהיר ב"כ הנאשם כי אינו טוען כי היכו את הנאשם או שהה בתנאים קשים עובר לחקירתו אם כי טען  לפגיעה בזכות הפללה ובזכות השתיקה של הנאשם ולשיטתו המדובר בטענת זוטא.

ב"כ המאשימה טענה כי על פי כללי הפסיקה אין המדובר בטענת זוטא כלל ויש לדחות טענה זו על הסף .

לאחר שנשמעו טענות ב"כ הצדדים הורה בית המשפט על דחיית טענת ב"כ הנאשם לזוטא מאחר ולא היה בידי ב"כ הנאשם להראות אמצעי פסול שנקט החוקר בעת גביית ההודאה ( ראו: פרוטוקול מיום 17.12.20 ע"מ 11  ש' 14-16) ועל כן הודאה זו נמצאה קבילה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>