הכרעת דין בתיק תיק צבאי 1/12 - פסקדין
|
תיק צבאי בית הדין הצבאי המחוזי |
1-12
7.12.2012 |
|
בפני : 1. אל"ם אורלי ירון - אב"ד 2. סא"ל אהרון פנחס 3. סרן מאור אמויאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: התובע הצבאי עו"ד סרן רעות מספן |
: רס"ם א.א עו"ד רס"ן (במיל') סרגיי מורין |
| הכרעת דין | |
על פי הודאתו בכתב האישום המתוקן, מורשע הנאשם בעבירה של נהיגה בזמן פסילה או בניגוד לתנאים לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה, תשכ"א - 1961.
· ניתנה היום, 31/12/12 , י"ח טבת תשע"ג , והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
_______________ _______________ _______________
שופט אב"ד שופט
גזר דין
הנאשם, רס"ם א.א, נותן את הדין על פי הודאתו בגין עבירה של נהיגה בזמן פסילה, לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה, תשכ"א - 1961.
מכתב האישום המתוקן עולה כי במהלך חודשים ספטמבר ואוקטובר 2011 נהג הנאשם בכלי רכב צבאיים בעשרות רבות של הזדמנויות הן לצרכי הצבא והן לצרכים פרטיים, בשעה שרישיונותיו לא היו בתוקף לאחר שנפסלו על ידי בית דין צבאי.
פסילת הרישיונות ניתנה בעקבות הרשעתו של הנאשם בעבירה של אי ציות לתמרורים. היא הודעה לו ונכנסה לתוקפה ביום 1/9/11. הנאשם הפקיד את רישיונותיו בסמכות רישוי צה"ל ביום 4/9/11.
חרף אלה נהג כאמור עד יום 6/10/11. על פי המוסכם בין הצדדים, הנאשם העביר לבית הדין הודעת ערעור על פסק הדין וטעה לסבור כי יש בכך כדי להביא להקפאת הפסילה, והכל מבלי שבדק את נכונות סברתו ולו את העובדה כי הודעת הערעור הגיעה ליעדה.
מתדפיסו האישי של הנאשם ומטיעוני ההגנה עולה כי הוא משרת שירות ארוך שנים בצבא הקבע כטבח לשביעות רצון מפקדיו, ביחידות קדמיות סגורות. בראשית שירותו נפצע במהלך לחימה והוא זכאי לעשרה אחוזי (10%) נכות. למרבה הצער, לאחרונה התפרק התא המשפחתי שלו עקב גירושין, הוא שקע בחובות כבדים ונקלע למצוקה רגשית ממשית.
עוד יצוין כי עברו התעבורתי של הנאשם מכביד. הוא נתן את הדין פעמים רבות הן בפני ערכאות אזרחיות והן בפני ערכאות צבאיות בעבירות תעבורה. בין היתר בעבירות שיש בהן זלזול בהוראות החוק כגון נהיגה ברכב לאחר שרישיונו פקע.
בהתחשב בכל אלה ובאינטרס של שיקום הנאשם ראו לנכון הצדדים להיקשר בהסדר טיעון לעניין העונש, במסגרתו עתרו להטלת עונש פסילת רישיונות נהיגה מכביד בצד עונשים מותנים. בנוסף ביקשו כי נמליץ על עיכוב קידומו של הנאשם בדרגה. נוכח מצבו הכלכלי של הנגד לא ביקשו כי יוטל עונש כספי. כן הבהירו כי נמנעו מעתירה להטלת עונש מאסר לריצוי בפועל, ולו בדרך של עבודה צבאית, לאור החשש כי יהיה בעונש כזה להוביל להתרת התחייבותו של הנגד בצה"ל ולפגיעה כספית שאינה מידתית.
ראינו לנכון לכבד את הסדר הטיעון מטעמיו.
על הנאשם מוטלים, איפוא העונשים הבאים:
1. שלוש וחצי (3.5) שנים של פסילה מקבל או מהחזק רנצ"א בפועל, שמניינם מיום 2/2/12.
2. שלוש (3) שנות פסילה מקבל או מהחזק רנצ"א על תנאי למשך שלוש (3) שנים, שלא יעבור את העבירה בה הורשע.
3. חודשיים (2) מאסר על תנאי למשך שלוש (3) שנים שלא יעבור את העבירה בה הורשע.
הננו ממליצים כי קידומו של הנאשם בדרגה יעוכב למשך שנתיים (2) ממועד מתן גזר הדין.
אשר לבקשת ההגנה כי נמליץ שהנאשם לא יובא בפני ועדה להתרת התחייבויות, בקשה שהתביעה הותירה לשיקול דעתנו, לא ראינו לנכון להתערב בשיקול דעתן של רשויות הצבא האמונות על העניין .
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|