פ
בית משפט השלום באר שבע
|
6170-05
05/03/2008
|
בפני השופט:
ג. אמוראי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד הילה עמר
|
הנתבע:
אבו עגאג סמיר עו"ד נועם אליגון
|
הכרעת דין |
מבוא
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום במסגרת הסדר דיוני, בעבירות בנשק, עבירות לפי סעיף 144(א) לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן: "החוק").
עובדות המקרה:
בתאריך 15/06/05 בסמוך לשעה 06:30 בשכונה 13 דירה 62 בכסייפה, הנאשם החזיק נשק, אקדח מסוג F.N- 9 מ"מ מספר 77602 C, בלא רשות על פי דין להחזקתו, וכן, החזיק אבזר ותחמושת לנשק הכוללים מחסנית לאקדח F.N9 מ"מ טעונה בשישה כדורים וזאת בלא רשות על פי דין להחזקתם.
המסד החוקי:
סעיף 144 לחוק:
"144. עבירות בנשק
(א) הרוכש או המחזיק נשק בלא רשות על פי דין להחזקתו, דינו - מאסר שבע שנים; אולם אם היה הנשק חלק, אבזר או תחמושת כאמור בסעיף קטן (ג)(1) או (2), דינו - מאסר שלוש שנים.
...(ג) בסעיף זה, "נשק" -
(1) כלי שסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה".
טיעוני הצדדים:
בטיעוניה לעונש ציינה
באת-כוח המאשימה כי מדובר בנאשם יליד 1977, חסר עבר פלילי, בעל משפחה, העובד למחייתו ונתקבל בעניינו תסקיר חיובי, הודה בעבירה וטען כי הנשק הועבר אליו בירושה מאביו והינו מודע לכך שקיים איסור להחזקת נשק.
למרות זאת, טוענת ב"כ המאשימה שאין להקל ראש בעבירות אשר אותן ביצע, ואף אם גרסתו של הנאשם הנה נכונה וההחזקה לא הייתה למען מטרות פליליות, הרי שהאירוע יכול היה להסתיים באסון או אירוע טרגי.
ב"כ המאשימה מציינת כי בחברה תקינה יש לנקוט ביד קשה כלפי אלה המחזיקים נשק ברשות רבים ללא כל אישור לכך, משכך, עותרת להרשיע את הנאשם ולהשית עליו עונש של מאסר ממשי וכן מאסר על תנאי וקנס.
בא-כוח הנאשםמציין שבדרגות החומרה של החזקת נשק, החזקת נשק בתור מזכרת מופיעה כמדרגה השביעית בחומרתה, מציין כי הנאשם החזיק את האקדח כמזכרת מאביו.
טוען כי התסקיר חיובי ביותר ושמדובר באדם אשר מקיים חיים נורמטיביים ללא דופי, נשוי ואב ל-8 ילדים. משולב במעגל התעסוקתי, כן, טוען כי המקרה הנו חד פעמי.
עותר לאי הרשעה ולחילופין מאסר על תנאי ושל"צ כעונש הולם.
התסקיר:
התסקיר בעניינו של הנאשם חיובי.