הכרעת דין בתיק פ 5846/05

: | גרסת הדפסה
פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
5846-05
6.7.2006
בפני :
כוחן חיותה

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד קובי עזרא
:
טורצין ולרי
עו"ד ישר יעקובי
הכרעת דין

1.         הנאשם הועמד לדין בעבירות הבאות:

            התפרצות לרכב בכוונה לגנוב - עבירה לפי סעיף 413ו' לחוק העונשין התשל"ז - 1977.

            גניבה מרכב - עבירה לפי סעיף 413ד(א) לחוק הנ"ל.

            חבלה במזיד לרכב - עבירה לפי סעיף 413ה' לחוק.

            תקיפת שוטר - עבירה לפי סעיף 273 לחוק.

            פרוק חלק מרכב - עבירה לפי סעיף 413ד(ב) לחוק.

            החזק רכוש החשוד כגנוב - עבירה לפי סעיף 413 לחוק.

2.         שני מתנדבים שאמורים היו להעיד לא התייצבו בביהמ"ש והתביעה ויתרה עליהם. מטעם זה, לא הובאו ראיות לעבירה של תקיפת שוטר ועל כן, אני מזכה את הנאשם מעבירה זו.

3.         אביעד חן, נעמה גלינקה ואיילת קורזיץ החנו את רכבה של נעמה ברח' הסדנה ביפו והלכו לבלות. בשעה 01.45 לערך, עם חזרתם מהבילוי, הם הבחינו שאור דולק ברכב וכי בחור יושב בתוכו ומתעסק בו. זמן מה לאחר מכן הבחור יצא מהרכב ונכנס לאחד הבניינים הסמוכים. בהמשך הסתבר להם, כי הרכב נפרץ, נעשה ניסיון לגנוב את הרדיו על ידי קריעת חוטים ושבירת הפנל ונגנב מכשיר טלפון נייד השייך לנעמה.

4.         העובדות האמורות אינן שנויות במחלוקת והעובדה היחידה השנויה במחלוקת הינה שאלת הזיהוי.

5.         א.         חן אביעד העיד, כי היה במרחק של מטרים ספורים מהרכב ובמקום היתה

            תאורת רחוב ותאורה של הרכב. הבחור לבש מכנס בצבע בז' וחולצה אפורה, שערו היה קצוץ וכסוף, גובהו ממוצע והיה מאוד רזה. הוא הזעיק את המשטרה, אשר הגיעה למקום כשתי דקות לאחר שהבחור נכנס לאחד המבנים. הוא עשה סריקות עם השוטרים ובאחד הבניינים הוא זיהה את החשוד על פי בגדיו ופניו. יחד עם החשוד היו עוד שניים שלושה אנשים. לדבריו, הוא זיהה את החשוד פעם נוספת, כאשר הוא הוצא מהחדר.

            חן העיד, כי לא ידע להצביע על הבניין אליו נכנס הבחור ולדבריו סרק עם השוטרים מספר בניינים עד שהגיעו לחדר בו שהה החשוד עם שאר האנשים.

ב.         איילת קורזיץ העידה, כי הבחור שהיה ברכב היה בגובה ממוצע, רזה, מראה של נתין זר, רומני, גבר מבוגר בגיל 50-40 עם שיער מאפיר, לבש מכנס ברמודה בצבע בהיר וחולצת טי.

            היא ראתה היטב את פניו של הבחור שישב בתוך הרכב ובהמשך, אותו בחור הקיף את הבניין וחלף על פניה והיא זיהתה שמדובר באותו בחור שהיה ברכב. כשהגיעה לתחנת המשטרה, היא זיהתה אותו. לדבריה, היא ראתה בוודאות לאיזה בניין נכנס הבחור.

ג.          נעמה גלינקה העידה, כי ראתה את הבחור בתוך הרכב ובהמשך ראתה אותו נכנס לבניין שהיה בסמוך לרכב והצביעה בפני השוטרים על המקום אליו נכנס החשוד וכן הצביעה בפניהם על החשוד. בהמשך, היא ראתה את הפורץ בתחנת המשטרה וגם בביהמ"ש זיהתה אותו.

6.         רס"ל כרמית אור-לב הגיעה לזירת הארוע, המודיע, קרי, חן אביעד, הצביע על הדירה, בתוכה היו שני אנשים. מאחורי הדלת הסתתר בחור נוסף שענה במדוייק לתאור שמסר המודיע. כשהיא הוציאה את החשוד מהחדר, המודיע ושתי החברות שלו צעקו לה "זה הוא".

7.         לנקרי בנימין, מתנדב בתחנת יפתח, העיד, כי הגיע לזירת הארוע והמודיע הצביע בפניהם על דירת קרקע מוארת שהדלת שלה היתה פתוחה, לשם נמלט הפורץ. בתוך החדר היו שני נרקומנים והחשוד נתפס בחדר סמוך. המודיע זיהה בוודאות את החשוד שהיה בחדר כמי שפרץ.

8.         עפ"י דו"ח הפעולה של סמ"ר כרמית אור-לב ודו"ח תפיסה של עידן אלבכרי, בתוך הדירה נמצא תיק ובו 41 זוגות משקפיים חדשים ו- 17 מכונות גילוח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>