חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין בתיק פ 3839/07

: | גרסת הדפסה
פ
בית משפט השלום באר שבע
3839-07
10.7.2008
בפני :
יעל רז-לוי

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד הילה אליהוא
:
ברמי פליקס
עו"ד ליאור כהן
הכרעת דין

בפתח הכרעת הדין אני מודיעה כי החלטתי לזכות הנאשם מעבירה של החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמיתעבירה לפי סעיף 7(א)+7(ג) רישא +31 לפקודת הסמים המסוכנים, וזאת מחמת הספק.

פתח דבר

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית - לפי סעיף 7(א) + 7(ג) רישא + 31 לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג - 1973 וכן עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו - לפי סעיף 275 לחוק העונשין תשל"ז -  1977. בהתאם לכתב האישום - בתאריך 29.10.07 ברחוב אברהם אבינו בסמוך לרחוב הקנאים בבאר-שבע, החזיק הנאשם בסם מסוג מסוג הירואין במשקל של 7.66 גרם נטו. בהמשך לאמור לעיל, עשה הנאשם מעשה בכוונה להפריע לשוטר מתי צרפתי בשעה שמילא תפקידו כדין, בכך שחרף קריאת השוטר לנאשם "עצור משטרה", החל הנאשם להימלט בריצה והשליך את הסם מידו.

רקע כללי וסקירת הראיות בתמצית

במסגרת פרשת התביעה העידו ע"ת 1 - השוטר צרפתי מתי, ע"ת 8 - השוטר ממז"פ יגאל אלפסי, ע"ת 2 - השוטר ירוחם גיא.

ע"ת 1 רס"ר צרפתי(להלן: "השוטר צרפתי") - העיד כי במהלך סיור שגרתי הבחין בנאשם המוכר לו כמתעסק בסמים, ומשהבחין בו החל הנאשם במרוצה. השוטר צרפתי ירד מהניידת, דלק אחר הנאשם ראה אותו זורק דבר מה מידו ולאחר מרדף קצר עצר אותו. עוד ציין כי לאחר חיפוש שנערך במקום נמצאו על ידו הסמים נשוא כתב האישום.

ע"ת 2 השוטר ירוחם גיאהוא שהיה עם השוטר צרפתי בניידת בעת האירוע. העד סיפר כי בזמן הנסיעה עם השוטר צרפתי הבחינו בנאשם. כשראה אותם הנאשם החל במרוצה. השוטר צרפתי עצר הניידת והחל לרדוף אחרי הנאשם. בשלב זה החנה את הניידת בצד, העביר דיווחים בקשר והצטרף למרדף אחר הנאשם. צרפתי עיכב את הנאשם, הביאו לניידת, אמר כי הנאשם זרק משהו מהיד ולקח פנס מהניידת לצורך חיפוש. עוד סיפר כי הנאשם ציין בפניו מס' פעמים כי היו לו סמים והוא בלע אותם. לאחר כ - 10 דקות, השוטר צרפתי אמר לו כי איתר שקית עם חומר החשוד כסם.

עוד העיד במסגרת פרשת התביעה ע"ת 8 - יגאל אלפסי אשר ציין כי הועברה אליו השקית בה נתפס הסם כשהיא ריקה לאחר שנלקח ממנה כבר הסם לצורך לקיחת טביעת אצבע בבדיקתו לא היו ממצאים -  משמע לא נמצאו טביעת אצבע.

במסגרת פרשת ההגנה העיד הנאשם ושוטר נוסף כעד הגנה - משה שנקור.

עדות הנאשם

בעדותו בבית המשפט הודה הנאשם כי ברח מיד כשראה את הניידת, כאשר לדבריו הוא אינו מעוניין במפגש עם שוטרים, תוך שהכחיש כל קשר לסם שנתפס. הנאשם סיפר כי השוטר צרפתי רדף אחריו תפס אותו באלימות מהצוואר, אזק אותו ולקח אותו לניידת. ביחס לבריחתו מן הניידת ציין הנאשם כי ברח כיוון שלאור היכרותו עם המשטרה כל מפגש מסתיים במכות, או באופן לא נעים. הוא ציין כי השוטר צרפתי לקח פנס וביצע חיפושים על המסלול בו רצו, כאשר לדבריו החיפושים נמשכו מעל שעה. הוא הדגיש כי צרפתי אמר לשוטר השני לפתוח את האזיקים כי לא מצא כלום. ביחס לעובדה כי במשטרה העדיף לשמור על זכות השתיקה, ציין כי עשה כן כיון שבמקרים אחרים בהם נחקר, אמר משהו ונרשם משהו אחר.

מטעם ההגנה העיד השוטר משה שנקור שוטר בילוש שהגיע למקום וסייע בחיפוש, תוך שציין כי כשהגיע נתבקש לסייע בחיפוש כאשר בהמשך הודיע השוטר צרפתי כי מצא הסם.

עובדות שאינן שנויות במחלוקת

1.         בתאריך הנטען בכתב האישום בשעה 01:30 לערך נראה הנאשם על ידי ניידת סיור משטרתי הולך ברחוב.

2.         משראה הנאשם את השוטרים החל רץ ובורח לכיוון שמתואר ככיוון ביתו.

3.         השוטר צרפתי ירד מיד מן הניידת ולאחר מרדף קצר אחרי הנאשם, עצר אותו.

            לאחר חיפוש שנערך על ידי השוטר צרפתי בסיוע השוטר שנקור, נתפס בסופו של דבר סם מסוכן מסוג הירואין בכמות המתוארת בכתב האישום.

השאלה העומדת להכרעה

השאלה שעל בית המשפט להכריע בה הינה האם הוכח מעבר לספק סביר כי הסם שנתפס במקום, שייך לנאשם אם לאו, ואם במעשיו של הנאשם יש משום הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. ננתח אפוא הראיות שהובאו בפני בית המשפט ולאורן נבחן האם אכן הוכחה אשמת הנאשם - היינו כי הסם שנתפס במקום הינו של הנאשם.

דיון

העדות המרכזית הנוגעת לאירועים הרלוונטים, הן למרדף אחרי הנאשם והן לתפיסת הסם עצמו, הינה עדותו של השוטר צרפתי, אשר הוא שרדף אחרי הנאשם, עצר אותו ותפס הסם.

עדות השוטר צרפתי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>