- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכרעת דין בתיק פ 1055/05
|
פ בית המשפט המחוזי נצרת |
1055-05
31.10.2005 |
|
בפני : האשם ח'טיב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. בנימין בן חיים ויצמן 2. יוסי (אליהו) בן דוד גדז |
| הכרעת דין | |
הכרעת דין משלימה (כנגד הנאשם מס' 2 בלבד)
רקע
1. כנגד הנאשם מס' 2, יוסי (אליהו) בן דוד גדז', (להלן: "הנאשם") יחד עם הנאשם מס' 1, בנימין בן חיים צבי, (להלן: "הנאשם מס' 1"), הוגש כתב אישום בתיק זה המייחס להם עבירות על פקודת הסמים. בנוסף, מייחס כתב האישום לנאשם עבירה של החזקת סכין שלא כדין. ביום 15/9/05, ולאחר שמיעת חלק מראיות התביעה, תוקן כתב האישום והנאשם הודה בעובדות המפורטות בסעיפים 1 עד 12 לכתב האישום, בנוסף הודה הנאשם כי: "העמיסו על המונית שלו חמשה שקים אולם לא ידע את המשקל אם כי הבין כי מדובר בסם מסוכן". הסניגור הסכים כי העובדות בהן הודה מהוות עבירות של החזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי בלבד, הסתייעות ברכב לביצוע פשע והחזקת סכין שלא כדין אולם טען כי אין עובדות אלה מהוות עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע ואין בהן כדי לבסס הרשעה בעבירה זו.
2. באותו מעמד, הרשעתי בהכרעת דין חלקית, את הנאשם בעבירות של החזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי בלבד, הסתייעות ברכב לביצוע פשע ובהחזקת סכין שלא כדין, בהן כאמור הודה הנאשם והוריתי כי הצדדים יטענו בכתב בשאלה אם העובדות בהן הודה הנאשם מהוות גם עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע ויש בהן כדי לבסס הרשעה בעבירה זו אם לא.
3. בטיעונים בכתב ששני הצדדים הגישו, מנסה כ"א מהם להגן על עמדתו. ב"כ המאשימה סבורה כי העובדות בהן הודה הנאשם מהוות גם עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע ומבקשת להרשיע את הנאשם גם בעבירה זו. לעומתה סבור הסניגור כי אין בעובדות אלה כדי להקים עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע ומבקש לזכות את הנאשם מעבירה זו.
4. אף שרוב רובן של עובדות כתב האישום אינו מיוחס לנאשם ,אלא לנאשם מס' 1 כפי שיובהר בהמשך, אביא להלן את עובדות סעיפים 2 - 12 לכתב האישום למען שלימות התמונה, ואלה הן עובדות כתב האישום בהן הודה הנאשם:
"1. המכונה "וליד" (להלן: "וליד") פעל במועדים הרלוונטיים לכתב האישום מטעם המשטרה.
2. ביום 3/4/05 בסמוך לשעה 16:30 התקשר וליד לנאשם מס' 1, על מנת לתאם עמו מפגש לשם רכישת סם מסוכן מסוג קנאבוס (להלן: "הקנאבוס"). וליד ציין בפני הנאשם מס' 1 כי הוא נמצא כעת באזור באר שבע ועל כן, שעת המפגש, תואמה, בין השניים, לבין השעות 19:00 - 19:30 וזאת מבלי לקבוע את מקום המפגש.
3. לשם ביצוע עסקת הסמים המיועדת בין וליד לנאשם מס' 1, ולשם עסקאות נוספות עם אנשים אחרים, הועמסו סמים מסוכנים מסוג קנאבוס במשקל של כ- 48 קילוגרם נטו, שהיו ארוזים ב- 5 שקים (להלן: "השקים והסם") למונית בה נוהג הנאשם מס' 2, מונית מסוג סקודה אוקטבייה שמספרה 5722025 (להלן: "המונית") אשר עשתה דרכה מאזור נתניה, צפונה, כשהנאשם מס' 2 נוהג בה ומוביל את שקי הסמים.
4. בהמשך לתיאום המוקדם, בסמוך לשעה 19:41, התקשר הנאשם מס' 1 לוליד על מנת ללמוד ממנו על מיקומו בדרך. משהשיב לו וליד כי הוא נמצא בקרבת מקום, הודיע לו הנאשם מס' 1 כי הוא ממתין לו בחניון מסעדת "מקדונלדס" הנמצא בסמוך לצומת גולני (להלן: "מקום המפגש").
5. במועד הנ"ל, בסמוך לשעה 19:46,התקשר הנאשם מס' 1 לוליד על מנת לוודא כי וליד אכן בדרכו למקום המפגש. משוידא הנאשם מס' 1 כי וליד בדרכו למקום המפגש, הוא ציין בפניו שהוא מגיע למקום המפגש ברכב מסוג פולקסווגן פאסט בצבע לבן (להלן: "הפאסט").
6. בהמשך לכך, בסמוך לשעה 20:55 התקשר וליד לנאשם מס' 1 והודיע לו כי הוא מבקש לשנות את מקום המפגש לצומת בית נטופה. משנעתר הנאשם מס' 1 לבקשתו של וליד, עשה דרכו וליד לצומת בית נטופה ובהגיעו לשם, החנה את רכבו בצד הדרך והמתין לבואו של הנאשם 1.
7. כעבור מספר דקות, משהבחין וליד ברכב הפאסט המתקדם לעברו, הוא פתח בנסיעה לכיוון הישוב מצפה נטופה, כשרכב הפאסט נוסע בעקבותיו. בנקודה מסויימת, עצרו וליד והנאשם מס' 1 את כלי הרכב ווליד ירד מהרכב. הוא ניגש לעברו של הנאשם מס' 1, אשר נותר ישוב בפאסט וביקש ממנו לצאת מהפאסט. וליד שאל את הנאשם מס' 1 היכן הסמים וזה ענה לו כי הם אינם ברשותו וכי הם נמצאים אצל אדם אחר אשר מנהל קו לחלוקת סמים.
8. לאחר דין ודברים סיכמו ביניהם וליד והנאשם מס' 1 כי וליד ייסע בעקבות רכב הפאסט לצומת גולני. בצומת גולני עצר וליד את רכבו והמתין בהתאם להוראותיו של נאשם מס' 1 בחניון מסעת "מקדונלדס", בעוד שהנאשם מס' 1 ביצע פניית פרסה, והחל בנסיעה חזרה, לכיוון מצפה נטופה.
9. לאחר נסיעה של מטרים ספורים בלבד, עצר הנאשם מס' 1 את רכבו, בסמוך לתחנת אוטובוס שם המתין לו, מבעוד מועד, הנאשם מס' 2 במונית. שני הנאשמים נסעו כל אחד ברכבו כשהנאשם מס' 1 מוביל לכיוון מצפה נטופה.
10. בשביל הגישה לישוב מצפה נטופה, עצרו הנאשמים את רכבם, והנאשם מס' 2 השליך ארבעה שקים אשר הכילו סם מסוכן מסוג קנבוס לעבר השיחים בצד הדרך (להלן: "מקום המחבוא"), ולאחר מכן נסע מן המקום במונית, והמתין בסמוך לתחנת דלק סונול "שדה עמודים" הסמוכה לכפר עילבון, שם הוריד מהמונית בצידי הדרך שק נוסף המכיל סם מסוכן מסוג קנאבוס וזאת בהתאם לסיכום מוקדם שהיה לו עם הנאשם מס' 1 והמתין בתחנת הדלק לבואו של הנאשם מס' 1.
11. הנאשם מס' 1 אשר נותר בסמוך למקום המחבוא, התקשר לוליד והורה לו לנסוע אל מקום המחבוא. משהגיע וליד למקום המחבוא, עצר את רכבו וביקש מהנאשם מס' 1 להראות לו היכן טמונים השקים. הנאשם מס' 1 ירד מרכב הפאסט בו המתין, ניגש אל השקים, הרים אותם והשליכם לעבר וליד. בעודו עושה דרכו בחזרה אל הפאסט הוא נעצר על ידי שוטרי מפלג הסמים שארבו במקום.
12. כוח משטרה אחר, שהיה אף הוא חלק מצוות המארב, עצר, בה בעת, את הנאשם מס' 2 שהמתין בסמוך לתחנת הדלק".
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
