הכונסת הרשמית נ' עו"ד שאול קוטלר - נאמן לנכסי החייב ואח'
|
ע"א בית המשפט העליון ירושלים בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים |
7876-17
18.2.2018 |
|
בפני הרכב השופטים: 1. י' עמית 2. ע' ברון 3. י' וילנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: הכונסת הרשמית עו"ד מיכל בן-עמי ליבוביץ |
המשיבים: 1. עו"ד שאול קוטלר - נאמן לנכסי החייב 2. המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות 3. פלונים עו"ד שי פיאדה ועו"ד מורן שבו [בשם המשיב 1] עו"ד נעמי זמרת [בשם המשיבה 2] |
| פסק דין | |
השופט י' עמית:
האם רשאי נאמן להתקשר עם צד ג' בהסכם לפיו כנגד מסירת מידע על נכסיו של החייב יקבל צד ג' תמורה מהרכוש שיאותר וימומש? על כך נסב פסק דין זה.
ערעור על שתי החלטות של בית המשפט המחוזי בנצרת בפש"ר 358/05 (כב' השופטת ת' נסים-שי), מיום 30.7.2017 ומיום 19.9.2017 (להלן: ההחלטה הראשונה וההחלטה השנייה, בהתאמה), בהן אושרה בקשת המשיב 1 (להלן:הנאמן) להתקשר עם צדדי ג', כך שימסרו מידע לטובת קופת הכינוס תמורת אחוזים מהכספים שיתקבלו.
רקע
- כנגד החייב-המנוח (להלן: החייב) נפתחו הליכי פשיטת רגל בחודש נובמבר 2005; הוא הוכרז כפושט רגל בשנת 2008, והמשיב 1 מונה כנאמן על נכסיו. נספר כי החייב הורשע בפלילים בעבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון, ונדון למאסר בפועל של חמש שנים, לאחר שנמצא כי הונה והוליך שולל אנשים תמימים שהפקידו אצלו את כספם בהסתמך על הבטחותיו כי יזכו לתשואה נאה ומובטחת.
בהליך הפלילי שהתנהל נגד החייב, נמנו בכתב האישום 57 נפגעים, אך בתיק פשיטת הרגל נתברר כי בפועל, בפרשת הבנק הפרטי שניהל החייב, היו למעלה מ-220 נפגעים. נגד החייב הוגשו תביעות חוב בסך של כ-127 מיליון ₪, מתוכן אושרו תביעות בסך של כ-73 מיליון ₪, כאשר בקופת הכינוס מצוי, נכון להיום, סך של כ-245,000 ₪ בלבד. בנוסף, מחזיק המרכז לגביית קנסות ואגרות סך של כ-1,200,000 ₪ מתוך סך של 3,600,000 ₪ ששולמו על-ידי החייב או מי מטעמו לאורך תקופת פשיטת הרגל.
- הנאמן ביצע חקירות רבות של החייב, של בני משפחתו ושל צדדי ג' בניסיון להתחקות אחר כספי הגניבה, ואף ניהל חקירות סמויות, אך ללא הועיל. גם בקשה שהגיש הנאמן לתפיסת נכסים שבידי צד שלישי נדחתה, משנקבע כי לא הונחה תשתית ראייתית של ממש כדי לקבוע כי הנכסים שייכים לחייב.
- החייב הלך לבית עולמו בחודש פברואר 2017 לאחר ששם קץ לחייו. בעקבות מותו הורה בית המשפט קמא כי ההליך יוסיף להתנהל כסדרו לפי סעיף 189 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: פקודת פשיטת הרגל), וכי הנאמן ימונה כנאמן על נכסי העיזבון.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>