תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה ראשון לציון
|
7531-05-17
14/11/2017
|
בפני השופט:
נחשון פישר
|
- נגד - |
תובעת:
פלונית עו"ד דני שרמן
|
נתבע:
פלוני עו"ד יניב עצמון
|
החלטה |
- עניין לנו בהחלטה בדבר מזונות זמניים ביחס לשלושת ילדיהם הקטינים של הצדדים, כיום בני 12, 9 ו-3.5 שנים.
- המדובר בבני זוג, שעודם נשואים, אשר הפרידו את מגוריהם לפני למעלה משנה. בתחילה, התגוררו שניהם בעיר ***. אולם, בקיץ האחרון, ולאחר מספר דיונים ובקשות שהוגשו בעניין לבית המשפט הזה ולאחר שניתנו חוות דעת מתאימות בדבר טובתם של הקטינים, התרתי את מעברה של האם והקטינים מ*** ל***, כאשר האב נותר להתגורר ב***. ערעור שהוגש על החלטה זו - נדחה.
- ביום 27/9/17 נתנה החלטה על הסדרי ראיה זמניים, לאחר תסקיר שניתן בתיק ולאחר שהוגשו תגובות הצדדים לתסקיר, וכן הוגשו תגובות ובקשות בסוגיית ההסעות.
במסגרת ההחלטה נקבע כי הקטינים ילונו אצל האב בימי ב' ו-ד', וכל סוף שבוע שני, החל מסיום המסגרות החינוכיות ועד לשעתיים אחרי צאת השבת.
יצוין ויודגש, כי סברתי כי טובת הקטינים אינה להיטלטל באופן תדיר בשעות הבוקר, סברה שהייתה מבוססת גם על טענות הצדדים, ומשכך, נקבע כי ישובו לבית אמם במוצ"ש ולא ביום א' בבוקר. הדבר למעשה חוסך נסיעות תכופות הן לקטינים והן לאב, ובשים לב כי האב אף טען כי תכיפות הנסיעות מובילה לאיחורים מצידו, ואף עלולה להביא לפיטוריו. עוד נקבע, כי הקטינים ילונו עם אביהם במחצית החגים, וכי בשלב זה, האם היא שתביא את הקטינים למסגרות החינוך בימי ג' בבוקר.
- האב הגיש בקשה להרחיב את חלוקת הזמנים ביחס למוצ"ש, כך שישיב את הקטינים ביום א' בבוקר. ביום 16/10/17 נקבע כי בקשה זו תידון בקדם המשפט שקבוע היה ליום 1/11/17. אולם בסופו של יום, מרביתו של הדיון, שנמשך כשעתיים, עסק בסוגית המזונות הזמניים בלבד, כאשר בשלב זה, ההחלטה מיום 27/9/17 עומדת על כנה.
כמו כן, עקב בקשתו הדחופה של האב למכר דירה, נקבע כי בדיון האמור יעשה ניסיון להביא הצדדים להסכמה גם בסוגיה זו, תקווה שאף היא נכזבה עקב התנהלות הצדדים בקדם המשפט האמור.
- משכך, הרי שבסופה של החלטה זו, בכוונתי להתייחס לסוגית פסיקת הוצאות, כאמור בתקנה 514 לתקנות סדר הדין האזרחי. ברם, בראש ובראשונה אדון בשאלת המזונות הזמניים.
- כאמור, קדם המשפט אשר נקבע ליום 1/11/17 נועד בעיקרון לדיון קצר בשאלת המזונות הזמניים וליבון שתי סוגיות נוספות אשר נקבעו לדיון במסגרתו.
- מאז הלכת בע"מ 919/15 (להלן: הלכת 919) ניתנו מספר פסקי דין העוסקים בסוגית פסיקת מזונות אל מול העידן החדש, אשר מצא ביטויו בפסיקת בית המשפט העליון. אסקור אותם כעת, בקצרה.
- חברתי, כב' השופטת חני שירה, במסגרת תמ"ש 29073-06-14, עסקה בסוגית מזונות קטינים בני 9 ו-5, השוהים אצל אביהם יום בשבוע, כולל לינה, כולל לינה, באותו שבוע בו אינם שוהים עמו בסופ"ש ומחצית חופשות וחגים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת