חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק פשר 1845/06

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1845-06
26.7.2006
בפני :
רובינשטיין מיכל סגנית נשיא

- נגד -
:
ראם סחר וחיפויים בע"מ
:
1. נגב קרמיקה שיווק (1982) בע"מ
2. בנק איגוד
3. כונס הנכסים הרשמי - ת"א

החלטה

מונחת בפני בקשתה של חברת ראם סחר וחיפויים בע"מ, למתן צו להקפאת הליכים לפי סעיף 350 לחוק החברות; בסעד זה, כרכה החברה אף סעדים נוספים, בין היתר בקשה ל"הקפאת הליכים אישית" כנגד בעלי המניות, ובקשה לסמכויות ופעולות שונות שיעשו על-ידי הנאמן שימונה לעריכת הסדר נושים לחברה. כמו כן, הוגשה בקשה לקיום דיון דחוף בפגרה, וזאת עקב עיקולים שהוטלו בימים האחרונים על נכסיה.

לאחר שעיינתי בבקשה, מצאתי כי עניין לנו בבקשה המגלה בעייתיות לא מעטה, וכי לא פעם, רב בה הנסתר על הנגלה. זאת, באופן המעורר ספק ביכולתה וזכאותה של החברה לסעדים לפי סעיף 350 לחוק החברות, קל וחומר בדרך של  קיום דיון דחוף במהלך פגרת בתי המשפט, ובדרך של קבלת סעדים דחופים במעמד צד אחד.

1.      חברה המבקשת עוסקת ביבוא, שיווק ואספקה של מוצרים לחיפוי בענף הבניה; בבקשה נטען, באורח לקוני, כי "החברה נקלעה למשבר תזרימי" המאיים על פעילותה. זאת, בנשימה אחת עם הטענה כי חרף זאת, הרי "שהמקצועיות והמוניטין" שלה הביאו משקיע להביע הסכמה א-פריריות לרכוש את פעילותה, או "ליסד פעילות דומה באופן שאחוז מסוים ממחזור הפעילות ישמש לכיסוי חובות החברה".

ראשית , הבקשה חסרה פרטים מהותיים בעניין המשבר שפקד את החברה, ובין היתר נסיבות הקריסה, כולל מועדים רלוונטיים שהביאו את החברה להגיש את הבקשה להקפאת הליכים בעיתוי הנוכחי דווקא.

שנית; הסעיפים העוסקים בהסדר הנושים, מעלים אף הם תמיהות קשות. לא זאת בלבד, שעל פניו דומה כי אין עסקינן במהלך אמיתי של הבראה, אלא בנסיון לערוך "מכירה חפוזה" למשקיע שנבחר מראש - כאשר גורלה של החברה עצמה נותר בערפל. אין צורך להכביר מילים אודות העובדה, כי עניין לנו במצב שראוי לנקוט בו זהירות רבה, וזאת בלשון המעטה. אין צורך להכביר מילים על העובדה, כי מכר שכזה אין בו בהכרח "הבראה" של החברה, וקיימת נטיה בפסיקה לדחות בקשות להקפאת הליכים שכל מהותן הינה העברת הפעילות לגוף אחר, תוך תשלום "תמלוגים" כאלו ואחרים לנושי החברה.

2.        אני מתחזקת בדעתי זאת, נוכח אי הבהירות שנותרה בניסוח "ההסדר", ובשלקיומם של מאפיינים לא מעטים, המורים לכאורה על העובדה, כי יותר מאשר הסדר הבראה, עניין לנו בהסדר אישי של בעלי המניות תחת כסותו של סעיף 350. דבר זה מודגם במקרה הנוכחי לא רק בשל העובדה כי כ-40% מהחוב הבלתי מובטח של החברה הינו לטובת נושים בעלי ערבויות אישיות של בעלי המניות, אלא גם בשל מאפיינים נוספים, אשר קשה להמנע מן המחשבה כי הם מזכירים בקשה להסדר נושים לפי סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל דווקא.

בלא לקבוע מסמרות, בשלב זה, הרי שצירופן של תמיהות אלו יחדיו, ובעיקר העדר תוכנית הבראה אמיתית, יוצר שיקול כבד משקל כנגד הענקת הסעד, קל וחומר שלא לאלתר ובעת הפגרה, בטרם ניתנה זכות תגובה לנושים ולכונס הנכסים הרשמי.

3.   זאת ואף זאת; דומה, כי את מרבית הפעולות המאוזכרות בבקשה, כולל שימור מוניטין וחוזים שניתן לקיימם, יכול לבצע אף מפרק בעל הוראות מתאימות מבית המשפט, ואין כל צורך בהקפאת הליכים דווקא. יתכן, כי מפרק יוכל לבדוק ביתר קלות את התנהלות החברה, נסיבות קריסתה, ואת האפשרות לערוך התמחרות ראויה על פעילותיה ונכסיה.


שיקול נוסף, המעלה תמיהה, האם דרושה הקפאת הליכים הינו כדלקמן: מן הבקשה עולה כי אין היא מעסיקה אלא חמישה עובדים בלבד (סעיף 17 לבקשה). אעיר, כי החברה לא פירטה האם וכמה מאותם עובדים הינם בעלי המניות או קרוביהם.

4.   סוף דבר; הבקשה שבפני, רב בה הנסתר על הנגלה, ולעת עתה לא שוכנעתי כי החברה דנן ראויה לסעד הקפאת הליכים. אי לכך: הבקשה לקיום דחוף בעת הפגרה נדחית בנוסח זה, וכן הבקשה למתן סעדים במעמד צד אחד; הבקשה תועבר לתגובת הנושים המובטחים והמהותיים של החברה, בתוך 7 ימים, וכן לתגובת כונס הנכסים הרשמי. לאחר מכן, ניתן יהיה להכריע האם לערוך דיון, ליתן סעד אחר, או לדחות את הבקשה כולה.

5.   המזכירות תודיע לצדדים את החלטתי.

ניתנה היום א' באב, תשס"ו (26 ביולי 2006) בהעדר הצדדים.

מ.רובינשטיין, שופטת

סגנית נשיא

  התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>