חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק פשר 1276/07

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב
1276-07
24.7.2007
בפני :
ד. קרת-מאיר

- נגד -
:
הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ
:
בי"ח גריאטרי סיעודי פולק (1995) בע"מ
החלטה

1. מהות הבקשה:

הבקשה שבפניי הינה בקשתו של הבנק לאכוף ולממש שעבודים שיצרה לטובתו המשיבה (להלן: "החברה" או " בית החולים").

בבקשה נאמר כי היא מוגשת לאור התדרדרות חמורה ומתמשכת במצבה של החברה ושל הנכס העיקרי שלה, שהוא עסק של בית אבות הממוקם בבני ברק.

החברה אינה פורעת את חובותיה הן כחייבת ישירה והן כערבה וקיימת בה אי יציבות ניהולית.

בבקשה נאמר כי החברה הוקמה לצורך ניהול בית אבות. במשך שנים רבות העמיד הבנק לחברה אשראיים שונים בסכומים שונים בחשבונות החברה המתנהלים בבנק.

ביום 31.7.96 חתמה החברה על כתב ערבות לחובות חברת אבניאל דיקשטיין ובניו בע"מ (להלן: "אבניאל"), ללא הגבלה בסכום.

סך כל חובה של החברה כלפי הבנק הגיע ביום הגשת הבקשה לסכום של כ- 7 מליון ש"ח.

הבנק ציין את השעבודים אשר יצרה החברה לטבות הבנק - שעבוד שוטף על המפעל וכל הנכסים כולל נדל"ן, מטלטלין ועוד וכן המחאת זכות על דרך שעבוד בלתי חוזרת ובדרגה ראשונה, על כל הכספים אשר יגיעו לחברה ממשרד הבריאות ללא הגבלה בסכום.

הבנק פעל לגביית החובות באמצעות משלוח התראה והתראות בפני העמדת החוב לפרעון מיידי.

כמו כן, הגיש הבנק ביום  17.8.06 בקשה למימוש משכנתא כנגד אבניאל על נכס מקרקעין של אבניאל בו מתנהל בית האבות.

זאת בגין חובות אבניאל כלפי הבנק הן כחייבת עיקרית והן מכוח ערבותה לחובות החברה.

עו"ד מטרי מטעם הבנק מונה ככונס נכסים על אותו נכס בדצמ' 2006.

הבנק ציין את הנסיבות המצדיקות את אכיפת השעבודים השוטפים : קיומו של חוב; חריגה ממסגרת אשראי והפרת החובה לתשלום במועד; מצבה הניהולי הרעוע של החברה ותחלופת מנהלים גבוהה; חבויות לרשויות המס בגינם הורשע מר אפריים פולק בעל המניות של החברה (להלן: "פולק") והצורך למכירת פעילות בית האבות במכלול יחד עם המקרקעין.

הבנק ציין כי אופן התנהלות החברה שומט את הקרקע מתחת לבטוחות מהותיות כלפי הבנק ושוחק אותן באופן מואץ.

2. תגובת המשיבה:

בתגובה נאמר כי בבקשה למינוי כונס נכסים לנכסי החברה, נולדה אך ורק בשל רצונו של הבנק ליצור קרקע נוחה אשר תקל את הליך מכירת המקרקעין של אבניאל.

בבסיס הבקשה לא עומד חשש ממשי באשר לחוסר יכולתה לכאורה של החברה לפרוע תשלומים או דאגה בשל חילופי הנהלה.

החברה ציינה כי קיים סכסוך בין אבניאל ופולק, שהם בעלי הזכויות במקרקעין עליהם מוקם בית האבות.

בגין הליכים משפטיים בין השותפים מנוהלת החברה היום על ידי גב' שטילמן על פי מינוי של בימ"ש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>