החלטה בתיק בשא 863/07 - פסקדין
|
בש"א בית דין ארצי לעבודה ירושלים |
863-07
24.2.2008 |
|
בפני : אילן איטח רשם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלהוזייל פואד עו"ד ט. אלעוברה |
: פ. תאיר עבודות עפר בע"מ עו"ד קונפורטי גיא |
| החלטה | |
1. לפני בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע (השופטת יעל אנגלברג-שהם; עב 1919/06).
2. הרקע לבקשה:
2.1. בפסק הדין מושא הבקשה דחה בית הדין האזורי את טענת המבקש כי התפטר בנסיבות המזכות אותו בפיצויי פיטורים ובדמי הודעה מוקדמת, בקובעו כי לא הוכחו טענות המבקש לפיהן חלה הרעה בתנאי עבודתו ו/או נוצרו נסיבות בהן לא ניתן לדרוש ממנו להמשיך בעבודתו, וכן לא הוכחה טענת המבקש כי התריע בפני המעביד על כוונתו לעזוב את העבודה. בית הדין קיבל את תביעת המבקש לתשלום דמי הבראה בסך 2,149 ש"ח, ומסכום זה קיזז סך של 4,500 ש"ח שחייב המבקש למשיבה בגין אי מתן הודעה מוקדמת טרם התפטרותו עליה אין חולק. משנדחתה עיקר תביעת המבקש, הוא חויב בתשלום הוצאות המשיבה בסך 4,000 ש"ח.
2.2. פסק הדין ניתן ביום 9.10.07, ועל-פי הנתונים במערכת המנת-נט, הוא הומצא לב"כ המבקש ביום 22.10.07. לפיכך, לכאורה - המועד האחרון להגשת ערעור היה ביום שישי 21.11.07 - ומכאן הארכתו עד ליום ראשון הקרוב (23.11.07).
2.3. ביום 25.11.07 פתחה המשיבה תיק הוצאה לפועל בגין ההוצאות שנפסקו ע"י בית הדין קמא לטובתה ולא שולמו ע"י המבקש.
2.4. ביום 27.11.07 הגיש המבקש את הערעור, ובו ביום נמסר לב"כ המבקש על ידי מזכירות בית הדין כי הערעור הוגש באיחור וכי עליו להגיש בקשה להארכת מועד.
2.5. הבקשה להארכת מועד הוגשה רק ביום 9.12.07 (מטעמים לא ברורים התיק נפתח במזכירות רק ביום 27.12.07).
3. הנימוקים בבסיס הבקשה, שהיו לאקוניים ונעדרי פירוט, היו:
3.1. כתב הערעור הוכן על ידי ב"כ המבקש, אך בשל מחלתה של הקלדנית במשרדו, נגרם עיכוב בהדפסת הערעור. לבקשה צורף אישור מחלה של הקלדנית עבור הימים 15.11.07 - 14.11.07 (רביעי וחמישי בשבוע) וכן תצהירה לפיו היא חזרה לעבודה רק ביום ראשון ה- 18.11.07 מאחר ואינה עובדת בימים שישי ושבת בשבוע.
3.2. התקיימו נסיבות שלא בשליטת המבקש אשר גרמו לאיחור. טענה זו נטענה בסתמיות וללא פירוט ואני מוכן להניח כי היא כוונה לטעם הראשון.
3.3. סיכויי הערעור סבירים.
3.4. אם לא יוארך המועד, עלול להיגרם עיוות דין ותפגע זכותו של המבקש.
4. המשיבה התנגדה לבקשה מנימוקים אלה:
4.1. פסק הדין הומצא לב"כ המבקש על ידי המשיבה ביום 10.10.07 וקבלתו אושרה על ידי משרד ב"כ המבקש ביום 11.10.07. לפיכך, המועד האחרון להגשת ערעור היה יום 11.11.07.
4.2. מחלת הקלדנית אינה מהווה טעם מיוחד להארכת מועד.
4.3. אישור המחלה של הקלדנית מתייחס למועדים שלאחר תום המועד להגשת ערעור.
4.4. לא הוסבר בבקשה מדוע הערעור הוגש רק ביום 27.11.07, בעוד הקלדנית שבה מחופשת המחלה ביום 18.11.07.
4.5. המשיבה הסתמכה על כך שהמועד להגשת ערעור חלף.
4.6. סיכויי הערעור קלושים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|