החלטה בתיק בשא 174085/07 - פסקדין
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
174085-07
2.1.2008 |
|
בפני : אהוד שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פוטורו בע"מ עו"ד בכור ואברמוביץ' |
: יו.אס.אר מערכות אלקטרוניות בע"מ עו"ד קובי רפאלי |
| החלטה | |
זו התנגדות לביצוע שני שיקים, שיק ע"ס 48,279 ש"ח זמן פירעון 6/5/07 (להלן: "השיק הראשון"), ושיק על סך 53,361 ש"ח זמן פירעון 6/6/07 (להלן: "השיק השני"), משוכים על-ידי המבקשת לפקודת המשיבה, ושחוללו בהעדר פירעון עקב חוסר כיסוי מספיק בחשבון (א.כ.מ). סכום החוב בתיק ההוצל"פ כיום 124,167 ש"ח.
המבקשת טוענת בהתנגדות כי עפ"י הסכם לעניין העדר תביעות, מיום 5/2/07 (להלן: "ההסכם") נספח ד להתנגדות, פירעון השיקים שהוגשו לביצוע הותנה בתנאים מפורשים שנקבעו בין הצדדים ולא התקיימו. כן נטען שהמשיבה הפרה את התחייבויותיה החוזיות כלפי המבקשת, ולפיכך פטורה המבקשת מלקיים חיוביה בגין השיקים, שהמבקשת הייתה זכאית לבטל את ההסכם שבין הצדדים, מה שמשחרר אותה מקיום חובת תשלום השיקים. כן עלתה טענה של זכות לקיזוז ותביעה שכנגד בגין מחדלי המשיבה, כמו השבת מה ששולם עד כה על-ידי המבקשת בסך 146,243 ש"ח, ואובדן הזדמנות לכריתת עסקאות עם לקוחות/ משקיעים פוטנציאליים בסך כ-16 מיליון ש"ח, וכן הוצאות נסיעה לחו"ל שהוצאו לחינם, ועלויות פיתוח.
בדיון נחקר המצהיר מטעם המבקשת חזר על טענתו, שההסכם נכפה על המבקשת, שהייתה זקוקה למכשירים שהיו בידי המשיבה, ולצורך קבלתם חתמה עליו, אישר שקיבל ייעוץ משפטי לפני שחתם עליו, שלא הודיע על ביטולו למשיבה, הכחיש שהשיקים נשוא הדיון לא נפרעו כיוון שהיו בעיות של תזרים מזומנים בחשבון המבקשת וחרף הודעות מייל שהוצגו לו, ושאישר שנשלחו על-ידו בהקשר זה.
לעניין זה טען המצהיר שהבעיה לא הייתה מחסור בכסף בחשבון, אלא דרך התנהלות המשיבה ואי עמידה בהתחייבויותיה. כן אישר המצהיר שלא נמסרו הזמנות לייצור, לא למשיבה ולא לשום מפעל בארץ, תוך טיעון שלא ניתן היה לבצע הזמנה מסיבות הקשורות במשיבה.
בסיכומיה חזרה ב"כ המבקשת על הטענות שבהתנגדות, ב"כ המשיבה סבור שיש לדחות את הבקשה מן הטעם שמדובר בהגנת בדים, שנעשה מלל ופירוט רב שתכליתו לכסות על העדר הגנה לגופו, תוך יצירת מראית עין של הגנה. שלמעשה השיקים לא כובדו עקב בעיות תזרמיות של המבקשת, שביקשה דחייה במועד הפירעון והדבר לא צוין, ולא בכדי, בתצהיר ההתנגדות. נטען שההסכם לא בוטל על-ידי המבקשת, ולמרות טענתה לזכות לעשות כן, שמן החקירה נשללה טענת הכפייה נוכח קבלת ייעוץ משפטי, שהטענות לתנאים לפירעון השיקים, שלא התקיימו, אין בהן ממש, שכן אושר בדיון כי הזמנות ייצור לא נעשו עד למועד השיק השני, והטענות בקשר לשיק הראשון הנן בגדר טענות כישלון תמורה חלקי בלתי קצוב, שכן גם לפי הבקשה והדיון חלק מן העבודות בוצעו על-ידי המשיבה לאחר ההסכם. נטען שטענת הקיזוז אינה יכולה להוות הגנה ראויה כאן, אלא לכל היותר עילה לתביעה נגדית.
לאחר עיון בחומר שבתיק, הדיון וסיכומי הצדדים, אני מחליט ליתן למבקשת רשות להגן, ואולם מתן הרשות יותנה בהפקדת ערובה כלהלן. לגבי שני השיקים, מדובר בהגנה, לגבי חלק מן הטענות, אפשרית אם כי דחוקה.
בקשר לשיק הראשון, לא ניתן לקבוע כבר בשלב דיוני זה שטענות המבקשת שהתנאי בהסכם לפיו המשיבה לא השלימה את תיק המוצר לגרסה הנוכחית שלו, הן ברמה ההנדסית והן ברמת הרכש עד לסוף חודש 2/2007, הנן הגנת בדים, נוסח התנאי ברור ומפורש בהסכם, המבקשת פירטה כיצד לגישתה התנאי האמור לא התקיים במועד, מנגד נטען שלכל היותר מדובר בכישלון חלקי שאינו קצוב, עניין זה יש לברר במשפט, כאשר המשיבה לא הצליחה להראות בשלב זה כי עמדה בתנאי האמור באופן מלא, ברור מן הבקשה שאכן נעשו פעולות ע"י המשיבה, השאלה היא אם די בפעולות שנעשו, או בהתנהגות המבקשת להביא לפירעון חרף התנאי האמור, וכאשר קיימת תכתובת המלמדת על קושי תזרימי עובר למועד הפירעון והתחייבות לכאורית של המבקשת לדאוג לפירעון השיק. מה שאכן מחליש ביותר את טענותיה לגופם של דברים, בבחינת טענות שעולות בדיעבד ולא בזמן אמת.
לגבי השיק השני, כאן התנאי קשור לפעולה והעדר פעולה מצידה של המבקשת: אי מסירת כל הזמנות הייצור למשיבה עד למועד הפירעון, או הזמנת ייצור מספק אחר. בדיון הוברר שהתנאי האמור לא התקיים, לטענת המבקשת משום העדר שיתוף פעולה להמשך מצד המשיבה, מאידך נטען שדי באי ביצוע ההזמנות ובהעדר התראה לאי פירעון בגין הפרות המשיבה, בכדי להביא להתקיימות התנאי לפירעון.
לכאורה בקשר לשיק זה נסתרה הטענה כפי שהיא, לאי התקיימות התנאי שנקבע בהסכם, שאלה היא האם ניתן לקשור בין הטענות לאי השלמת המוצר ברמה הנדסית וברמת רכש ע"י המשיבה, כגורם שמנע את ביצוע ההזמנות אצל המשיבה או אצל ספק אחר.
כאשר אני שוקל את כל האמור מסקנתי שמדובר בהגנה דחוקה, אם כי אפשרית, כאשר ברור שהושקעה עבודה לא מועטה על-ידי המשיבה, ותמורתה קיבלה השיקים, מאידך קיים מסמך חיצוני לגבי תנאי פירעון שיש מקום לברר חלותו, ובכפוף להפקדת ערובה.
התוצאה אם כן שניתנת למבקשת רשות להגן בקשר לטענות התנאי לפירעון שלא התקיים בלבד, ובכפוף להפקדת ערבות בנקאית צמודה למדד, ו/או עירבון במזומן בגובה מחצית החוב בתיק ההוצל"פ - סך 62,083.5 ש"ח, ובתוך 45 יום מקבלת המבקשת החלטתי זו. לא תופקד הערובה במועד, תדחה ההתנגדות וייפסקו הוצאות.
לגבי הטענות שקשורות להפרת החוזה, נזק בגין הפרתו וכפועל יוצא טענות לקיזוז, איני רואה מקום לברר טענות אלו במסגרת בירור החבות השטרית, לגביה חלות ההוראות ספציפיות של ההסכם, נספח ד לבקשה, וככל שיש טענות בהקשר זה - זכות המבקשת להגיש תביעה כפי שתמצא לנכון.
לתז"פ בפני בעוד 55 יום.
המזכירות תשלח ההחלטה לב"כ הצדדים .
ניתנה היום, כ"ד בטבת, תשס"ח (2 בינואר 2008), בהעדר הצדדים.
אהוד שוורץ - שופט |
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב בני ברק עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב מודיעין עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב רמלה עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב בת ים עורך דין ב אזור עורך דין ב אור יהודה עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב סביון עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב טבריה עורך דין ב ירכא עורך דין ב זכרון יעקב עורך דין ב אור עקיבא עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב קיבוץ לוחמי הגטאות עורך דין ב קיסריה עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב נהריה עורך דין ב כפר ראמה עורך דין ב כרמיאל עורך דין ב נשר עורך דין ב נוף הגליל עורך דין ב מגדל העמק עורך דין ב קרית מוצקין עורך דין ב קרית שמונה עורך דין ב ראש פינהאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשקלון עורך דין ב אשדוד עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב ניר הבנים עורך דין ב נתיבות עורך דין ב ערד עורך דין ב ערוגות עורך דין ב קרית מלאכי עורך דין ב קיבוץ זיקיםאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב רחובות עורך דין ב מודיעין עורך דין ב כפר רות עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גדרהירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב שורש עורך דין ב שואבהאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב חדרה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב רעננה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב בני ציון עורך דין ב בנימינה עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב קדימה עורך דין ב קיסריה עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב תל מונדיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתחיפה והקריות
עורך דין ב חיפה עורך דין ב קרית מוצקין עורך דין ב חדרה עורך דין ב קריית אתא עורך דין ב קריית חיים עורך דין ב קרית ביאליקהצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.