החלטה בתיק בשא 171400/04 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
171400-04
23.5.2005
בפני :
הרשם גזית יובל

- נגד -
:
פרידמן ז'אן
:
צור איתן
החלטה

א. מבוא:

בפני בקשה לביטול פסק-דין, שניתן בהעדר הגנה ביום 21.3.04.

המחלוקת שבפני ראשיתה במשבר אליו נקלעה חברה בשם skygate b.v, אשר עיסוקה פתוח ושיווק מוצרים וטכנולוגיה בתחום הלווינים (להלן: "החברה" או "סקייגיט").

בחודש פברואר 2000 פנה מר ג'אן פרידמן בעל מניות בחברה (להלן: "המבקש"), לאחר שנוכח כי החברה נתונה במשבר עמוק, למר איתן צור (להלן: "המשיב") במטרה שיחלצו מהצרות אליהן נקלעה החברה.

ביום 2.6.00 נחתם הסכם בו פירוט תוכנית השיקום של החברה ובתמורה נקבע שכר טרחתו של המשיב כדלקמן: עבור החודש הראשון 50,000$ ו- 30,000$ עבור כל חודש נוסף, ובנוסף נקבע כי אם תמכר החברה המשיב יהייה זכאי לבונוס של 2% משווי מכירת המניות.

ביום 22.6.00 הוסכם (לכאורה) כי המשיב ישמש כמנהלה הזמני של החברה בכל הקשור בפעילות היומיומית של החברה (ויוער, לכתב התביעה צורף מכתב מיום 22.6.00 אשר כביכול מיועד ליצור הסכמה, כשאר המכתבים אשר צורפו, ואולם המכתב אינו חתום בידי המבקש).

בתחילת חודש אוקטובר 2000 הסתיים בהסכמה תפקידו של המשיב בחברה כפי שהיה, ובהמשך שימש מעין סוכן של החברה לאיתור משקיע לחברה או גורם כלשהו שירכוש את מניותיה ויממן את פעילות החברה בעתיד.

למשיב שולם שכר טרחה עבור 4 חודשים בשווי 140,000$ ואולם מחודש אוקטובר 2000 לא שולם שכר טרחתו של המשיב.

ביום 3.12.00 נחתם הסכם נוסף בו סוכם כי ההתקשרות בין הצדדים הסתיימה ביום 1.10.00 וזאת כנגד תשלום 90 ימי הודעה מוקדמת עבור החודשים אוקטובר, נובמבר, דצמבר 2000 ובסך הכל 90,000$ כאשר הסכום ישולם עד ליום 31.3.01 וכן כי בהמשך ישמש המשיב כמתווך לאיתור משקיע אסטרטגי וקונה לחברה, כאשר בתמורה לכך יהא זכאי לעמלת מכירה.

ביום 13.7.03 הגיש המשיב תביעה נגד המבקש על סך 1,197,862 ש"ח, כאשר תביעתו נסמכת על שניים:

1.                        90,000$ בגין דמי הודעה מוקדמת.

2.                         עמלת מכירה בשווי 150,000$ או לחילופין שכר ראוי בגין החודשים ינואר, פברואר מרץ 2001 בסך של 90,000$.

ביום 16.7.03 הומצא כתב התביעה למבקש בדרך של השארתו בתיבת הדואר של המבקש וזאת מאחר ולא נכח אדם בבית בשני הביקורים הקודמים.

ביום 21.3.04, כאמור, ניתן פסק דין בהעדר הגנה.

המבקש הגיש בקשה לביטול פסק הדין.

ביום 24.10.04 התקיים דיון במעמד הצדדים והמבקש נחקר על תצהירו בחקירה נגדית.

הצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.

ב. טענות הצדדים:

טענות המבקש:

המבקש טוען כי הוא שהה בחו"ל במועד הנטען להמצאת כתב התביעה וכן כי כתב התביעה ופסק הדין מעולם לא הומצאו לו או לבאי כוחו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>