החלטה בתיק בשא 164911/06 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
164911-06
26.3.2007
בפני :
עידית ברקוביץ'

- נגד -
:
יעקב יונה
:
ארדיטי ניסים
החלטה

התנגדות לביצוע שטר.

רקע עובדתי

1.         המשיב הגיש לביצוע שטר חוב ע"ס 69,000 ש"ח ( להלן:" השטר") וכן 5 שיקים מושכים על ידי המבקש בסך של 3,250 ש"ח כל אחד ( להלן:" השיקים"). השיקים הוצגו לפרעון וחוללו.

המבקש, שהינו מתווך במקצועו, טיפל בהשכרת דירתו של המשיב. שטר החוב והשיקים נמסרו על ידי המבקש למשיב על רקע טיפולו של המבקש בדירתו של המשיב   (להלן:" הדירה").

שטר החוב

2.         בהתייחס לשטר החוב מעלה המבקש שתי טענות:

א. יש לדחות את בקשת הביצוע ככל שהיא מתייחסת לשטר החוב , באשר השטר אינו נושא מועד פרעון. ב. לחילופין, טוען המבקש, כי שטר החוב הינו שטר בטחון אשר התנאי שלהבטחתו ניתן, לא התקיים.

אי ציון מועד הפרעון בשטר החוב

3.         אי ציון מועד הפרעון בשטר החוב, אינו שולל את הזכות להיפרע מכוח שטר החוב, שכן על פי סעיף 9 לפקודת השטרות, שטר שלא נכתב בו זמן פירעון, הוא "שטר בר פרעון עם דרישה". משלא צוין בשטר החוב מועד פרעון, הרי מועד פרעונו הוא המועד בו נדרש המבקש לפרעו ומועד זה הוא מועד הגשתו לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.

על כן, נדחית טענת המבקש בענין זה.

4.         לחילופין, טוען המבקש כי שטר החוב ניתן לבטחון, להבטחת תשלומי שכירות הדירה אשר המבקש היה אמור להעביר למשיב בגין השכרת דירת המשיב. לטענת המבקש, התנאי אשר היווה בסיס למסירתו לא התקיים.

המשיב טוען כי אין מדובר בשטר לבטחון כי אם שטר אשר יש לשלם ללא תנאי.

בחקירתו הנגדית, בתשובה לשאלת בית המשפט השיב המבקש:

"את הסכום בשטר אני מילאתי. את השטר כתבתי בתקופה שהייתי חייב 52,000 ש"ח ונתתי לו את השיקים. עשינו חשבון את הסכום שאני חייב לו והתחשבנו. 69,000 ש"ח זה הסכום בדולרים שנתן החוב של ה- 52,000 ש"ח ( עמ' 8 לפרוטוקול).

המשיב תולה יתדותיו בתשובה זו וטוען כי הודאתו של המבקש לפה כתב את השטר כשהיה חייב כסף למשיב, שומטת את הקרקע מטענתו כי השטר ניתן לבטחון.

אלא שהמבקש ציין בהמשך דבריו:

" ש. כלומר, השטר הזה הוא לא שטר בטחון, אלא כסף שאתה חייב לו?"

"ת. לא. זה שטר בטחון. הוא קבל כנגד זה שיקים והשיקים נפרעו". ( עמ' 8 לפרוטוקול).

בשלב זה לא נבחנית מהימנות המבקש ועל כן, אין לקבוע כי הופרכה הטענה כי השטר ניתן לבטחון. יצוין, כי גם העובדה שלא צוין בשטר מועד פרעון, יש בה כדי לתמוך במסקנה כי אכן השטר ניתן לבטחון.

5.         עם זאת, בכך לא די. אף בהנחה כי השטר ניתן לבטחון, על המבקש להראות, ולו לכאורה,  כי התנאי שלהבטחתו ניתן השטר, לא התקיים. בענין זה כשל המבקש.

בעוד שבתצהירו טען כי:

" כל דמי השכירות אשר נגבו הועברו למר ארדיטי בין במזומן בהיותו בארץ ובין בהעברה בנקאית"( סעיף 28 לתצהירו). הרי בחקירתו הנגדית העיד כי: " חלק מהכסף העברתי למשיב"( עמ' 7 לפרוטוקול). המבקש לא פרט איזה סכום, לשיטתו, העביר למשיב ובכך לא עמד בחובת הפירוט המתחייבת בהליך זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>