חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 11313/08

: | גרסת הדפסה
בש"א, א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
11313-08,2230-06
12.9.2008
בפני :
הרשם אבי זמיר

- נגד -
:
1. אבי חזקיאן
2. הרצל חזקיאן

עו"ד מירה וולף
:
אברהם צדיקי
עו"ד דוד ויניצקי
החלטה

המבקשים (התובעים בת"א 1209/07 והנתבעים בת"א 2230/06) עותרים להורות על איחוד הדיון בשני ההליכים בטענה ששניהם קשורים למסכת עובדתית אחידה, ולכן בירורם במאוחד יוביל לייעול ההליכים ומניעת כפילות דיונית ומתן הכרעות סותרות, מה גם ששני הליכים מצויים בשלבים מקדמיים.

המשיב מתנגד לבקשה, וטוען כי בשני ההליכים אין חפיפה בסוגיות העובדתיות והמשפטיות, ת"א 2230/06 היא תביעה למתן סעד כספי, סעד הצהרתי וצו עשה, בעוד שת"א 1209/07 היא תביעה למתן חשבונות. לטענת המשיב, טרם ניתנה החלטה בבקשה לתיקון כתב תביעתם של המבקשים, ולא ברור מדוע המבקשים מתייחסים לכתב התביעה כאילו תוקן.

ראשית, בהחלטתי מיום 15/7/08 התרתי את תיקון התביעה שהתבקש בבש"א 15634/07, על דרך הוספת סעדים נוספים- סעד כספי, צו עשה, צו לא תעשה וסעד הצהרתי, וכתב תביעה מתוקן (בת"א 1209/07) הוגש ביום 16/7/08.  לפיכך, טענת המשיב בדבר השונות בסעדים הנתבעים בכל אחת מהתביעות, אינה עדכנית כלל.

לעצם העניין, הסמכות להורות על איחוד הדיון בשני הליכים, מעוגנת בתקנה 520 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ולפיה- "עניינים אחדים התלויים ועומדים בבית משפט אחד וכרוכות בהם שאלות דומות של משפט או של עובדה, רשאי בית המשפט או הרשם, לפי שיקול דעתו, להורות על איחודם, בין לפי בקשת אחד מבעלי הדין ובין מיזמת עצמו, ובתנאים שייראו לו".

(ראו בהקשר זה- ע"א 1501/05 כהן נ' מנהל מס שבח תל אביב (16/3/06); ע"א 640/05 נמי, השקעות ופיתוח בע"מ ואח' נ' מנהל מס שבח מקרקעין- אזור תל אביב (5/1/06); ע"א 9333/04 מדינת ישראל- מע"צ נ' עזבון המנוח רפיק סלים ח'ליל ואח' (20/4/05)).

בבש"א (תל אביב-יפו) 7057/03 פקיד שומה דן נ' סמואל (8/7/03) נקבע כי ההצדקה לאיחוד דיון אינה מותנית בקיומה של זהות מלאה בין בעלי הדין או בין כל השאלות השנויות במחלוקת.

במסגרת התביעה בת"א 2230/06 טען המשיב, כי המבקשים הפרו את התחייבותיהם להשקעה בחברה המשותפת (א.צ.ח חברה להשקעות בע"מ), מבחינת השקעת עבודה, מתן ביטחונות והלוואת בעלים (החברה המשותפת הוקמה לצורך קידום פרוייקט בניה באילת). המשיב עתר להורות למבקשים לשלם את הנזקים הנטענים שנגרמו לו בעקבות הפרת ההסכם, להצהיר כי על המבקשים לשלם לחברה המשותפת מחצית משכר עבודתו כהלוואת בעלים ולהורות להם להפקיד בטחונות לטובת הבנקים.

בת"א 1209/07, במתכונתה המתוקנת, עתרו המבקשים, יחד עם החברה המשותפת לסעד של מתן חשבונות כלפי המשיב, לסעד כספי וכן לצו עשה הנוגע לזכויות החתימה בחברה המשותפת. המבקשים טענו, כי על פי חוות דעתו של רו"ח דנציגר, קיים חשש ממשי ומוחשי שהמשיב השתמש בנכסיה ובכספיה של החברה המשותפת לצרכיו הפרטיים, לרבות נטילת כספים השייכים לה או אי הפקדתם, ותוך התעלמות ופגיעה בתכלית החברה ובאינטרסים שלה.  המבקשים טענו, כי בעקבות אופן התנהלותו של המשיב, קופחו זכויותיהם המהותיות ונפגעה ציפייתם הלגיטימית. 

חשוב לציין, כי בסעיף 69 לכתב התביעה עתרו המבקשים לאשר את התביעה כתביעה נגזרת, בטענה שמעשיו ומחדליו של המשיב מנוגדים לטובת החברה המשותפת ולתכליתה. לטענת המבקשים, מאחר שרק הם בעלי האחזקות בחברה המשותפת מלבד המשיב, הרי שיש לאפשר להם להגיש את התביעה גם בשמה.

הבקשה לאישור התביעה כנגזרת מגולמת רק בסעיף האמור, ולא הוגשה בקשה נפרדת, כנדרש.

הרושם שמתקבל הוא, ששתי התביעות נסבות על מסכת עובדתית ונסיבתית אחידה, הן מהוות תמונת ראי האחת של השנייה וקיימת חפיפה כמעט מוחלטת בזהות הצדדים להן.

אמנם, מתכונתה הדיונית של התביעה בת"א 1209/07 מעורפלת בשלב זה, וייתכן וקיים מקום לבירורה על דרך תביעה נגזרת (ככל שיינתן אישור לכך), אך איני רואה בכך מכשול העלול לסרבל את הדיון בהליכים.

לאור זאת, הבקשה מתקבלת. המבקשים מתבקשים לקדם את בירור המתכונת שבה תתנהל התביעה בת"א 1209/07. אין צו להוצאות.  

ניתנה היום י"ב באלול, תשס"ח (12 בספטמבר 2008) בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתקים לב"כ הצדדים.

אבי זמיר, שופט

רשם בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו

  התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>