חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש 4396/05

: | גרסת הדפסה
ב"ש
בית משפט השלום באר שבע
4396-05
16.5.2005
בפני :
נ. אבו טהה

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד עירן נהון
:
אבו רקייק סאלם
עו"ד אלון גוליאן
החלטה

בפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו שתי עבירות של סחר בסם מסוכן מסוג הרואין.

על פי עובדות כתב האישום מיוחס למשיב כי בתאריך 17.11.04, סמוך לשעה 13:00, בעיר העתיקה בבאר שבע, סחר המשיב בסם מסוכן בצוותא חדא עם אחר, בכך שמכר לסוכן המשטרתי, השוטר ארקדי יופית (להלן: " הסוכן"), סם מסוכן מסוג הרואין במשקל 0.3014 גרם נטו, מחולק לשתי אריזות תמורת 100 ש"ח, שלא כדין וללא היתר מאת המנהל.

עוד מיוחס למשיב כי באותו מועד ובאותו מקום האמור לעיל, סחר המשיב בסם מסוכן בצוותא חדא עם אחר, בכך שמכר לאדם שזהותו אינה ידועה למאשימה, סם מסוכן מסוג הרואין במשקל שאינו ידוע למאשימה, תמורת סכום שאינו ידוע למאשימה, שלא כדין וללא היתר מאת המנהל.

ב"כ המשיב טען להעדר קיומן של ראיות לכאורה ולחילופין, עותר לקבלת תסקיר שיבחן חלופת מעצר היה ויקבע בית המשפט שקיימות ראיות לכאורה כנגד המשיב.

המבקשת מפנה לתשתית הראייתית דהיינו דוחות פעולה וחקירה ובכלל זה עדותו של סוכן המשטרה ארקדי יופית, קלטת וידאו V37 במסגרתה נצפה המשיב מקבל כסף מידי הקונה בעוד האחר- מוציא מפיו מנות סם ומעבירן לקונה (ביחס לעובדה 2 בכתב האישום), חוות דעת מומחה לעניין הסם, המשיב קושר עצמו לאירועים המתוארים בכתב האישום אולם מכחיש כי סחר בסמים.

ראיות לכאורה :

מחומר החקירה שהובא לעיוני, עולה כדלקמן:

עדות הסוכן- ארקדי יופית מיום 17.11.04 שעה 14:00 לפיה:

"היום נפגשתי עם המפעיל יוסי וקנין בבאר שבע והוא הדריך אותי לקראת עסקת סמים ברח' קק"ל בבאר שבע. המפעיל מסר לי 100 ש"ח לקנות שתי מנות הרואין.

בשעה 13:10 התקשר אלי המפעיל והדריך אותי לפנות לבחור בן מיעוטים לבוש חולצה לבנה ארוכה ומכנסי ג'ינס (המשיב), לידו בן מיעוטים נוסף לבוש חולצה כחולה ולקנות ממנו שתי מנות הרואין.

אני הגעתי למקום, זיהיתי שני הבחורים עליהם תודרכתי, ויחד איתם ישב בחור גבוה. אני פניתי לבחור עם החולצה הלבנה ושאלתי אותו אם יש לו חומר. הבחור הגבוה החל לתחקר אותי במשך מספר דקות אני עניתי לו כפי שהדריך אותי המפעיל. בשלב מסוים אני התרחקתי מהם מספר מטרים ואז קרא לי בן המיעוטים בעל החולצה הכחולה ואמר לי בוא. יחד איתו היה הבחור עם החולצה הלבנה (המשיב).

השניים הובילו אותי לרח' החלוץ ועמדנו שם שלושתנו, בעל החולצה הלבנה (המשיב) שאל אותי כמה אני צריך עניתי לו ב- 100 ש"ח, הוא הושיט יד וביקש ממני את הכסף, אני מסרתי לו את ה- 100 ש"ח שקיבלתי מהמפעיל, הוא בחן את השטרות ואמר לבחור בעל החולצה הכחולה לתת לי את החומר. הבחור עם החולצה הכחולה הוציא מפיו שתי אריזות ניילון כתומות ומסר לי אותן. הבחור עם החולצה הלבנה (המשיב) אמר לי לשים את המנות בפה, אני החזקתי אותן ביד ונפרדנו.

בהמשך סמוך לשעה 13:50 מסרתי את שתי המנות למפעיל".

עוד עולה מעדות הסוכן כי לאחר שהוצגה קלטת הוידאו, הצביע על המשיב והאחרים ואמר:

" בעל החולצה הלבנה הוא אשר קיבל ממני את הכסף עבור מנות הסם. בעל החולצה הכחולה הוא אשר מסר לי מפיו את המנות והבחור עם הטרנינג ושיער ארוך הוא זה שתחקר אותי".

עוד בחומר החקירה קיים דוח פעולה של המפעיל יוסי וקנין מיום 17.11.04:

"בשעה 13:10 חייגתי לסוכן לפלאפון והדרכתי אותו לפנות לבחור בן מיעוטים לבוש חולצה לבנה ארוכה ומכנסי גינס (המשיב) לידו בן מיעוטים נוסף לבוש חולצה כחולה וזאת על פי דיווח של התצפיתן חנן אדרי. לאחר מספר דקות עידכן אותי הסוכן שקנה שתי מנות הרואין מהשניים. הגעתי לפגוש אותו במקום המפגש. אני יחד עם השוטר ארמני הלכנו לרח' קק"ל על מנת לזהות את השניים על פי תעודת זהות".

עוד עולה מהדוח שערך המפעיל כי הסוכן העביר לו את הסמים שרכש מהמשיב והאחר וכן צפה בקלטת הוידאו שתיעדה את המפגש של הסוכן עם המשיב והאחרים, כאמור בעדות הסוכן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>