החלטה בתיק בש 21316/06
|
ב"ש בית המשפט המחוזי באר שבע |
21316-06
5.9.2006 |
|
בפני : יוסף אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אבו קרינאת חסן ת.ז. 036009108 2. אבו קרינאת אברהים ת.ז. 042834853 עו"ד אבו ג'אמע |
: מדינת ישראל עו"ד ערן צברי |
| החלטה | |
1. זוהי בקשה לעיון חוזר בהחלטת בימ"ש מיום 16.7.06 למעצר שני המבקשים עד לתום ההליכים נגדם בת.פ. 8130/06.
וזהו בתמצית הרקע לבקשה זו.
ביום 12.5.06 הוגש כתב אישום כנגד שני המבקשים ואדם נוסף - פריד אלענמי [להלן: "פריד"] ובו שני אישומים.
עפ"י הנטען בכתה"א, ביום 21.4.06 הוצת רכבו של המבקש 1 [חסן] בישוב רהט.
חסן חשד כי ההצתה בוצעה ע"י קבוצת אנשים ובהם ארבעת המתלוננים, וזאת על רקע ויכוח קשה שפרץ בינם ובין אחיו המבקש 2 [איברהים] לילה קודם לכן באשדוד.
בעקבות חשד זה קשרו האחים-המבקשים לחטוף את המתלוננים ולחלץ מהם באלימות את פרטי המציתים ולאלצם לפצותם על הרכב שהוצת.
וכך, בלילה שבין 27 ל-28 באפריל 2006, הגיעו המבקשים ועמם אנשים נוספים בשלושה כלי רכב לעיר אשדוד, ארבו למועין [אחד המתלוננים], ובאיומי סכין שהחזיק המבקש 2, הכניסו אותו בכח לאחת המכוניות, אזקו את ידיו והחלו בנסיעה לעבר אזור מגוריהם בערוער שליד דימונה.
בדרך העבירו את מועין האזוק ממכונית אחת לשניה.
כשהגיעו לאזור מגוריהם בפזורת ערוער, לקחו את מועין למערה והחלו "בחקירתו" תוך איומים ואלימות.
ב-04:30 לפנות בוקר העבירו את מועין החטוף לאתר בניה ושם המשיכו באותה החקירה ובאותם האיומים, ובסופו של דבר החזירו את מועין לאשדוד.
בשל מעשים נטענים אלה שבאישום הראשון, מיוחסות לשני המבקשים עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, חטיפה לשם סחיטה והחזקת סכין.
2. באישום השני מואשמים שני המבקשים ועמם בן משפחתם פריד, כי בהמשך למעשים האמורים באישום הראשון, הגיעו שלושתם ועמם אנשים נוספים בשתי מכוניות לאשדוד בלילה שלמחרת - 28.4.06.
הם ארבו בשעת לילה למתלונן דיאא, ששמו נמסר להם לילה קודם ע"י החטוף מועין, וכשראו אותו עם שני חברים, לקחו אותו עמם לחוף הים שם תקפו אותם במכות ואיימו עליהם בסכינים.
הם לקחו אותם עמם ברכבם לביתו של דיאא באשדוד ותחת אלימות ואיומים דרשו ממנו פיצוי של 120,000 ש"ח עבור הרכב [של חסן] שהוצת.
משם לקחו בכח את דיאא ושני חבריו למכוניותיהם ונסעו עמם לאזור מגוריהם בערוער [שליד דימונה].
שני המבקשים ופריד [ועמם נוספים] הכניסו את שלושת החטופים למערה וקשרו אותם בחבלים.
הם היכו את דיאא בכל גופו ובראשו תוך דרישה שיפצה את חסן עבור הרכב שהוצת, ואיימו על שני חבריו כי אם לא ישתפו עמם פעולה - יכו גם אותם.
בשלב מסויים לקחו המבקשים את דיאא למיתחם המגורים של שבטם, תחת שמירתו של המבקש 3, האוחז בסכין, תוך איום עליו כי לא ישוחרר עד שיגלה את זהות המצית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|