החלטה בתיק בש 20806/06
|
ב"ש בית המשפט המחוזי באר שבע |
20806-06
12.7.2006 |
|
בפני : סגן הנשיא ידין טימור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד שרה טל |
: עאמר בן מחמד קבועה עו"ד יקטור אוזן |
| החלטה | |
- בפני בקשה להורות על מעצר המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.
כנגד המשיב, יליד שנת 1985, הוגש כתב אישום, בו הוא מואשם בביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות נשק שונות, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והסתייעות ברכב לביצוע פשע.
בכתב האישום שלושה אישומים.
עפ"י האישום הראשון קשר אביו של המשיב - סאמי קבועה - קשר עם תושב מצריים לרכוש רובים ולייבאם ארצה. בשנת 2003 קיבלו סאמי ואחר בשם באסם חמישה רובים ונעזרו במשיב, שנתבקש לסרוק נתיב נסיעתם, לוודא העדר מחסומי משטרה. המשיב פעל כמבוקש ואף קיבל הרובים לידיו והסתירם סמוך לביתו בשגב שלום.
עפ"י האישום השני, שוב קיבל אביו של המשיב משלוח רובים נוסף בדרך דומה, וחזר וביקש את המשיב לסרוק את נתיב הנסיעה. המשיב חזר והסתיר חמשת הרובים הנוספים שנתקבלו בסמוך לביתו.
אותה השתלשלות דברים מפורטת באישום השלישי, בגין משלוח רובים נוסף שנתקבל ושוב נתבקש המשיב לשמור על הרובים.
באישום הרביעי מואשם המשיב בעבירה של אחזקת תחמושת במקום מוסתר, עבירה שביצע עפ"י בקשת אביו.
- ב"כ המשיב הסכימה שקיימות ראיות לכאורה כנגד המשיב באשר לעבירות המיוחסות לו ואף מתקיימת עילת מעצר בגין המסוכנות העולה מן העבירות הללו. עדיין סבורה היא, שיש לנקוט בחלופת מעצר, בשל גילו הצעיר של המשיב במועד ביצוע העבירות. הוא היה כבן 18 עת בוצעו העבירות, לפני כשלוש שנים, ואין לו כל רישום פלילי. הוא פעל תחת השפעת בני משפחתו.
ב"כ המשיב ערה לכך ששירות המבחן אינו מסתפק בחלופה שהוצעה, אלא שבדעת המשיב להציע ערב נוסף להדק את הפיקוח עליו.
אם ביה"מ יהא סבור שיש לבחור בחלופה, יתבקש שירות המבחן להגיש תסקיר משלים לענין זה.
לדעת ב"כ המשיב, חלקו של המשיב היה מינורי לעומת חלקם של האחרים, אשר קשרו קשר עם אזרחים זרים וגם עסקו במכירת הנשקים.
ב"כ המבקשת מתנגדת לכל חלופה בשל הסיכון לבטחון הציבור. היא אינה רואה חלקו של המשיב בפרשה כמינורי. גם החשודים הנוספים נעצרו.
- תיק החקירה הוצג לעיוני ובו הודאה מפורטת של המשיב מיום 1.5.06. בהודאה זו מודה המשיב במספר אירועים, בהם סייע בהטמנת כלי הנשק. החשוד הנוסף בפרשה, באסם אלעזזמה, משלים בהודעתו מיום 10.5.06 פרטים נוספים אודות סריקת הנתיבים בהם נסעו ע"י המשיב, למנוע מפגש עם כוחות הבטחון.
בהודעה נוספת מיום 8.5.06 מודה המשיב בהטמנת תחמושת שקיבל לידיו.
- עפ"י בקשת המשיב הוגש תסקיר מעצר בענינו.
המשיב היום כבן 21 והוא בן למשפחה בה יש עשרה ילדים. שלושה אחים היו מעורבים בפלילים וריצו עונשי מאסר.
שירות המבחן התקשה להעריך את המסוכנות שבהתנהגות המשיב, עקב המידע הדל שברשותם. קיים סיכון לחזרה על התנהגות פורצת גבולות. שירות המבחן התרשם באורח חיובי מערב שהוצע לפקח על המשיב - שכנו של המשיב, שהוא נכה צה"ל בגיל 43 ושמו אבו מעמר מוסא. עדיין, לא היה סבור שדי בערב בודד זה לשמש כחלופה. שירות המבחן נתן הסכמתו לבחון עיבוי החלופה בערבים נוספים.
- עבירות של סחר בנשק הינן מן העבירות החמורות, אשר במציאות של ימינו יש בהן כדי לסכן שלום הציבור, אם בשל העברת הנשק לגורמים עוינים, אם בשל העברת הנשק לאחרים העוסקים בפלילים.
מדובר בסוג עבירות אשר יש לנהוג לגביהן בתקיפות ולשרש אותן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|