- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש 1951/05
|
ב"ש בית המשפט המחוזי נצרת |
1951-05
8.6.2005 |
|
בפני : בנימין ארבל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. קאסם בן מוחמד כנעאן 2. עמאר בן מוחמד כנעאן 3. האני בן חוסיין מרוואת 4. זייד בן עאטף אבו אחמד עו"ד קובטי שכיב עו"ד נעאמנה מוחמד עו"ד אלביר מני |
| החלטה | |
א. מבוא
1. בקשה למעצרם של המשיבים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם, אשר הוגשה במקביל לכתב אישום, בו מיוחסות למשיבים עבירות של סחר בנשק, נשיאתו והובלתו שלא כדין, וקשירת קשר לביצוע פשע. העבירות דלעיל מתייחסות לרובה סער מסוג קלצ'ניקוב, אשר הוחזק ברשות המשיבים או מי מהם, ואשר המשיבים אמורים היו למכרו לסוכן משטרתי תמורת סך של 5,500 ש"ח בתוספת אקדח.
2. המשיבים כולם נעצרו על ידי אנשי משטרת ישראל במהלך ביצוע העסקה, כאשר בזירה נמצאו הרובה ומחסנית תואמת.
3. למשיב מס' 1 מיוחסת אף עבירה של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, ואילו למשיב מס' 2 מיוחסות עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח בר תוקף.
4. לטענת התביעה, ברשותה ראיות טובות, אשר יש בהן כדי להביא להרשעת המשיבים בעבירות המיוחסות להם, כאשר עבירות אלה, מעצם טיבן, מקימות חזקת מסוכנות, ומחייבות את מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
ב. עובדות האישום
1. ביום 28.4.05 נודע לאזרח, המשמש כסוכן משטרתי, והמכונה יאסר מחאג'נה (להלן: "יאסר") כי המשיב 1 מחזיק ברשותו רובה סער מסוג קלצ'ניקוב (להלן: "הרובה"). בהנחיית משטרת ישראל, התקשר יאסר אל המשיב מס' 1 וביקש לרכוש ממנו את הרובה.
המשיב 1 הסכים, וקבע פגישה עם יאסר סמוך לקניון בנצרת עלית. לפגישה הגיעו משיבים 1 ו-2, ברכב מסוג "גולף", ונפגשו עם יאסר, אשר נהג כלי רכב מסוג "פז'ו". לאחר דין ודברים בין משיב 1 ליאסר, הורה המשיב 1 למשיב 2 לנהוג את הגולף למקום בו יוצג הרובה בפני יאסר - כאשר משיב 2 נסע למקום כשהוא נוהג בגולף. זאת חרף העובדה כי אין ברשותו רישיון נהיגה.
2. המשיב 1 הוביל את יאסר לבית בנצרת, שם המתין לו משיב 2 עם רכב הגולף. המשיב 1 הוציא מתוך רכב הגולף את הרובה, אשר היה עטוף בניילון ובבד, והראה אותו ליאסר בנוכחות משיב 2 - כאשר בסוף תהליך ההצגה עטף אותו והחזירו למקום המסתור.
3. לאחר הדברים האלה, נתקיים מו"מ בין יאסר למשיב 1, בו סוכם כי השניים יערכו ביניהם עסקת חליפין, במסגרתה ימכור משיב 1 את הרובה ליאסר תמורת אקדח וסך 5,500 ש"ח. העסקה יועדה להתבצע ביום 1.5.05. כן הציע המשיב 1 ליאסר כי ימכור לו רימוני יד.
4. לאחר כל הדברים האלה, קבעו המשיב 1 ויאסר, כי יפגשו בליל 1.5.05 סמוך לבית העלמין של קיבוץ מזרע, על מנת להוציא את העסקה אל הפועל.
אשר על כן, כך טוענת התביעה בכתב האישום, קשרו ביניהם כל המשיבים לבצע בצוותא את העסקה הנ"ל. לשם כך, נסעו כל הארבעה במכונית מסוג סובארו, השייכת למשיב מס' 1, לבית העלמין, שם פגשו ביאסר, אשר הגיע למקום כשהוא מלווה בשוטר, ששימש כסוכן סמוי, המכונה "סלים". המשיב 1 יצא מן המכונית ונפגש עם שני הסוכנים, אשר הציגו בפניו אקדח משטרתי. זה בדקו ושאל האם ברשות הסוכנים אף תחמושת עבורו ונענה בחיוב.
לאחר מכן, ביקש משיב 1 כי החבורה תיסע לנצרת לשם מסירת הרובה. הסוכנים לא הסכימו לכך. על כן נקבע כי סלים ימתין עם האקדח והכסף, ואילו יאסר יסע עם הנאשמים לנצרת לשם הבאת הרובה. ואכן המשיבים נסעו לנצרת ברכב הסובארו, כאשר בעקבותיהם נוסע יאסר במכונית הפיג'ו שלו, כדי להביא את הרובה. המשיב 1 התלווה ליאסר במכונית הפיז'ו, ואילו במכונית הסובארו, נהג משיב 2. בהגיע החבורה לנצרת, נסעו המשיבים 2-4 להביא את הנשק ממקום מחבואו. מששבו, ניגש משיב 1 לסובארו הוציא את הרובה, והניחו בפז'ו. סמוך לשעה 22:00 לערך שבה החבורה לבית העלמין, שם המתין סלים. אותה עת יצאו מן המארב שוטרים, אשר המתינו שם מבעוד מועד, ועצרו את המשיבים, כשהם מזדהים כאנשי משטרה.
5. המשיב 1 ניסה להמלט מן השוטרים, וכאשר נלכד ונעצר התנגד למעצרו.
6. לנוכח עובדות אלה הוגש נגד המשיבים כתב אישום ובו הואשמו בסעיפי האישום הבאים:
סחר בנשק - עבירה לפי סעיף 144 (ב)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
נשיאת והובלת נשק - עבירה לפי סעיף 144 (ב) רישא וסיפא לחוק העונשין.
החזקת נשק - עבירה לפי סעיף 144 (א) רישא וסיפא לחוק העונשין.
קשירת קשר לביצוע פשע - עבירה לפי סעיף 499 (א)(1) לחוק העונשין.
משיב 1 הואשם בנוסף בעבירות הבאות:
הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו - עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין הנ"ל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
