חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 2862/05

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
2862-05
23.1.2006
בפני :
שרה דותן

- נגד -
:
סמיט קליין ביטצ'
עו"ד לוטי ריצ'רד
:
אוניפארם בע"מ
עו"ד לויט עדי
החלטה

זוהי בקשת רשות לערער על שתי החלטות רשם הפטנטים, שניתנו על ידי הפוסק בקניין רוחני, מר נח שלו שלומוביץ, בענין התנגדות לבקשת פטנט מס' 133,137 של המבקשת.

בהחלטה הראשונה, מיום 25/8/205, דחה הפוסק בקשה להארכת מועד להגשת ראיות מטעם המבקשת.

בהחלטה השנייה, מיום 15/8/05, נדחתה בקשה להשמיע טענות בפני הרשם בהתאם לתקנה 5 לתקנות הפטנטים (נהלי הלשכה, סדרי דין, מסמכים, ואגרות), התשכ"ח-1968 (להלן: " התקנות"). ולענין האורכה המבוקשת נקבע כי אם לא יוגשו הראיות תוך 48 שעות לא תינתן אורכה נוספת וראיות שיוגשו לאחר מועד זה לא יתקבלו לתיק ההתנגדות.

בקשת פטנט 139,137 מתייחסת לתכשיר רפואי חדש שפיתחה המבקשת לטיפול במחלת הסכרת, המכיל שילוב של חומר בשם רוזיגליטזין בטווח מינונים מסויים עם חומר סולפוניל-אוראה,  (להלן: "התכשיר").

בתאריך 25/1/1999 הגישה המבקשת בקשת פטנט לגבי התכשיר בישראל על בסיס דין קדימה מיום 18/6/1997.

בקשת הפטנט נבחנה וקובלה על ידי רשם הפטנטים אשר מצא אותה כשירה לרישום ופורסמה על פי חוק ביומן הפטנטים והמדגמים ביום 8/2/2004. המשיבה, חברת אוני -פארם שהיא חברה גנרית הגישה התנגדות לבקשת הפטנט ובתאריך 27/2/2005 הגישה את ראיותיה. סמוך למועד בו היה על המבקשת להגיש את ראיותיה הוגשה על ידה בקשה להארכת מועד להגשתן. על פי הנטען,התבקשה הגשת חוות דעת באשר לניסוי קליני רחב  היקף שהחל בשנת 2003 ונערך בקרב כ- 900 חולים ב- 155 מרכזים רפואיים, הידוע בכינויו "ניסוי 004", אשר במסגרתו הושוותה יעילות הטיפול בתכשיר על מרכיביו השונים. על פי הנטען, רק בסוף חודש מאי 2005 הגיע לידי ב"כ המבקשת דו"ח ראשוני ובלתי רשמי של הניסוי (כך להגדרתו) מאחר, שלהשקפת המבקשת מדובר בחומר גולמי הכולל בין היתר סודות מסחריים, לא ניתן היה להגיש את תוצאות המחקר עד לעיבודם וניתוחם לכדי מסמך רשמי, שניתן לפרסמו בציבור ועל כן נבצר ממנה לצרפו לראיותיה במועד הקבוע להגשתן (27/05/05).

בהסתמך על הטענות המפורטות לעיל, האריך הפוסק את המועד להגשת ראיות המבקשת פעמיים והמועד להגשתן נקבע ל- 1/9/05.

בתאריך 23/8/05 הגישה המבקשת בקשה נוספת להארכת המועד להגשת ראיותיה עד ליום 1/12/05 בנימוק שהדו"ח יאושר לפרסום לקראת תחילת נובמבר 2005 לאחר שהתכשיר יאושר לשיווק בארה"ב על ידי ה- FDA.

בהחלטתו מיום 25/8/05 דחה הפוסק את הבקשה בנימוקים כדלקמן:

"1.     כפי שקבעתי בהחלטתי הקודמת, בפי המבקשת אין טעם המצדיק  הארכת        מועד.

בקשה זו אינה מוסיפה אף היא טעם כלשהו המצדיק הארכת מועד.

2.      על המבקשת להחליט באם רוצה היא להשתמש בחומר המצוי בידה כבר מספר חודשים או לוותר עליו, ואיני רואה טעם כלשהו להמשיך ולעכב את ההליך. דבר הפוגע הן במתנגדת והן בציבור הנושא עיניו אל הפנקס.

3.      אשר על כן הבקשה נדחית. המבקשת תשלם למתנגדת הוצאות בקשה זו בסך  1,000 ש"ח."

למרות האמור בהחלטה הראשונה, לא הזדרז ב"כ המבקשת "לעבד" את הראיות שבידו באופן שיאפשר הגשתן לפוסק. ובתאריך 1/9/05, המועד שנקבע להגשת ראיות המבקשת, הוגשה על ידו בקשה בהתאם לתקנה 5 לתקנות בה ביקש להשמיע את טענותיו בפני הרשם.

בהחלטתו מיום 15/9/05 דחה הפוסק בקשה זו מן הטעם שההליך המתנהל בפניו הינו הליך אדוורסרי והוא מכהן בתפקיד שיפוטי, וניתנה למבקשת ההזדמנות להביא טענותיה בהרחבה  והן זכו להתייחסות עניינית. באשר להגשת הראיות, נקבע, כי משלא נפגעה זכות הטיעון של המבקשת אין מקום להורות על ביטול ההחלטה הראשונה וקיום דיון מחודש. עם זאת לפנים משורת הדין, כמו גם לשם ייעול הדיון, הוענקה למבקשת אורכה אחרונה בת 48 שעות לפיה תוכל להגיש את ראיותיה עד לתאריך 19/09/2005.

בכך זכתה המבקשת למעשה באורכה של 19 יום מעבר לאמור בהחלטותיו הקודמות של הפוסק.

במקום לנצל את האורכות שהוענקו לה ולפעול על פי החלטות הפוסק העדיפה המבקשת להגיש בקשת רשות לערער לבית משפט זה.

בבקשתה מלינה המבקשת על כך שקציבת המועד להגשת הראיות מונעת בעדה להציג את העובדות לאשורן באופן שיאפשר לפוסק להכריע במחלוקת בהסתמך על תשתית עובדתית מלאה.

לאחר שבחנתי את הבקשה והתגובות החלטתי כי דינה להדחות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>