החלטה בעניין ערעור על מינוי עו"ס לסדרי דין
|
רמ"ש בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
72714-02-19
5.3.2019 |
|
בפני השופט: חננאל שרעבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: פלוני |
משיבה: פלונית |
| החלטה משלימה | |
בעניין הקטינים: קטין יליד 2007
קטינה ילידת 2008
- עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת הילה גורביץ שינפלד) מיום 20.2.19 ב-א"פ 11985-11-18, במסגרתה דחה את בקשת המבקש להתלות מינוייה של עו"ס לסדרי דין (להלן: "ההחלטה קמא").
יוער כי במסגרת רמ"ש זה (72714-02-19) הלין המבקש על שתי החלטות בימ"ש קמא, הן מיום 20.2.19 והן מיום 26.2.19 ובטעות לא נדונו טענותיו בכל הקשור להחלטה מיום 20.2.19. לאחר מתן ההחלטה ברמ"ש זה הפנה המבקש את תשומת הלב להשמטה זו, ועל כן טענותיו נגד ההחלטה קמא מיום 20.2.19 ידונו להלן.
רקע בזעיר אנפין וההחלטה קמא
- המבקש והמשיבה יהודים אשר נישאו זל"ז כדמו"י בשנת 2005, ומנישואיהם נולדו שני הקטינים.
- הצדדים נפרדו לפני כשנה וחצי והקטינים מצויים במשמורת משותפת של הצדדים, אשר מתגוררים בסמיכות בעיר חדרה.
- ביום 3.7.17 לאחר דיון בין הצדדים, החליט בימ"ש קמא כי אין מקום בשלב זה למינוי אפוטרופוס לדין עבור הקטינים וכי עניין זה יבחן בהמשך ההליך ככל שבימ"ש קמא ידרש לכך.
- ביום 26.11.17 מחק בימ"ש קמא, בהסכמת המשיבה, את התובענה שהגישה המשיבה לאפוטרופסות בלעדית של המשיבה על הקטינים, באופן שעניין זה יוכרע בתביעת המשמורת.
- ביום 17.7.18 ניתן תוקף של פס"ד להמלצות המומחה בתיק, ונקבע כי הקטינים ישהו במשמורת משותפת של הצדדים.
- בין הצדדים מתנהלות כעת שתי תביעות בבימ"ש קמא: תביעה רכושית שהגישה המשיבה, והתביעה נשוא רמ"ש זה, אשר הוכתרה "בקשה למינוי אפוטרופוס לדין" אולם הסעד אשר מבוקש בה הוא מתן אפוטרופסות בלעדית לאם (וכך גם קבעה השופטת קמא בהחלטותיה מימים 8.11.18 ו- 12.11.18).
- ביום 8.11.18 ניתנה החלטה בתיק קמא, במסגרתה התבקש תסקיר מאת עו"ס סדרי דין בעיריית חדרה.
- ביום 22.1.19 הגיש המבקש "בקשה להתליית מינויה של עו"ס לסדרי דין, המועסקת בלשכת הרווחה של עריית חדרה", בטענה כי אין צורך במינוי זה לנוכח מינויו של הפסיכולוג הפרטי ד"ר דוד יגיל, שחוות דעתו הוגשה לתיק קמא ביום 25.3.18, והמלצותיו קיבלו תוקף של פס"ד ביום 17.7.18.
כמו כן טען המבקש כי קיימים משוא פנים ו/או ניגוד עניינים מצד העו"ס של עיריית חדרה, מאחר שהמשיבה היא עו"ס במקצועה ומקיימת קשרים מקצועיים וחבריים רבים עם עובדי הרווחה בעיריית חדרה.
- בו ביום, 22.1.19, ניתנה החלטת בימ"ש קמא לפיה ימונה אפוטרופוס לדין עבור הקטינים וכי זהות האפוטרופוס לדין תיקבע על ידי ראש הלשכה לסיוע משפטי.
להשלמת התמונה יוער כי בגין ההחלטה הנ"ל הוגשה בקשת רשות ערעור (רמ"ש 60908-01-19), אשר נידונה בפני מותב זה והתקבלה חלקית, באופן שהחלטת ביהמ"ש קמא עוכבה והדיון בשאלת מינוי אפוטרופוס לדין לקטינים הוחזר לבימ"ש קמא, לקבלת תגובות הצדדים ומתן החלטה מנומקת ומפורטת בנדון.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|