חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בבקשה למינוי מומחה בהליך החזרת ילדים לפי חוק אמנת האג

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
37607-10-20
1.11.2020
בפני השופטת:
שלי אייזנברג

- נגד -
התובע/האב:
MJ
עו"ד אריאלה רוזנטל סודרי
הנתבעת/האם:
מ'מ'
עו"ד עינת טירר
החלטה
 

 

  1. בהמשך לדיון שהתקיים בפני היום ולאחר שהתביעה להחזרת קטינים חטופים שהגיש האב נקבעה לשמיעת ראיות ליום 12.11.20, ניתנת החלטתי זו בבקשת האם, שנטענה היום בדיון בעל פה, במסגרתה עתרה למינוי מומחה שיבחן את טענתה לסיכון בהחזרת הקטינים לניו זילנד.

            האם בכתב הגנתה טוענת, שטובת הקטינים להיוותר בארץ, מוגנים עם אימם כאשר מתקיימים שני החריגים לחובת ההשבה כמפורט בסעיף 13 (א) ו-(ב) לחוק אמנת האג החזרת ילדים חטופים, התשנ"א-1991 (להלן: "חוק אמנת האג").

            החריג הראשון - האב השתהה שיהוי חריג בהפעלת זכויות המשמורת שלו בעת ההרחקה ולמעשה השלים עימן לאחר מעשה (סעיף 13א' לחוק אמנת האג).

            החריג השני - קיים חשש חמור שהחזרת הקטין לניו זילנד תחשוף אותו לנזק פיזי או פסיכולוגי ותעמיד אותו במעמד בלתי נסבל.

 

טענות האם

  1. בכתב ההגנה ואף בדיון שהתקיים בפני היום, טענה האם שהקטין א' שאובחן כאוטיסט בישראל, והרשויות בניו זילנד מתכחשות למצבו, הותקף מינית בניו זילנד ולא טופל שם. עוד נטען ששני הקטינים סובלים מהתעמרות פיזית ונפשית ואלימות פיזית של ממש מאביהם, כאשר אימם נאלצה להימלט ארצה על מנת להגן עליהם באופן מידי.

הנתבעת פירטה, כי הוריו של האב, משמשים כבית אומנה לילדים רבים. אחד מילדי האומנה בבית הורי הסבים מצד האב, פגע מינית בא' תוך ניצול היותו של הקטין ילד חריג, חסר ישע שאינו יודע להגן על עצמו ואף לספר מה אירע לו. הנתבעת נדהמה להיווכח כי הסבים מצד האב, יחד עם כל המערכות בניו זילנד מגוייסים כדי לטייח את המקרה ולהשתיקו, שחלילה לא ידבק רבב במשפחת האומנה והכל על גבו של קטין אוטיסט חסר ישע שנפגע מינית.

            כן טענה האם כי האב הוא אדם אלים שרואה בתפיסתו הכפרית – פטריארכלית דרך לפתור קונפליקטים באלימות קשה כנגד האם. לטענתה, רק לאחרונה חנק אותה דחף אותה לקיר עד שדיממה מפיה, הכל למול הילדים המבועתים. גם אירוע זה לטענת הנתבעת, טוייח ע"י רשויות הרווחה בניו זילנד.

 

  1. האם ציינה כי הקטינה ש' סיפרה לחברים שאביה דחף את אימה לקיר וניסה להרוג אותה. היא לקחה את הבובות שלה, וכרכה חוטים סביב צווארן, ישנה המון, הייתה עצובה ומכונסת ונצמדה לאימה. הבן א' הפך להיות מאוד אגרסיבי מילולית ופיזית. חיקה את אביו, הרביץ לאחותו ואף ניסה להרים יד על האם. עוד פירטה הנתבעת כי התובע משתמש בסמים ואלכוהול, שגורמים לו לפרצי אלימות, שמטויחים אף הם ע"י הרשויות בניו זילנד.

 

  1. בהמשך פירטה האם בכתב ההגנה כי האב נעדר כושר טיפול בקטינים, מסכן אותם כשהוא לוקח אותם לפעילות ספורט אתגרי ומסוכן. ביתו נראה כמפגע תברואתי, האם צירפה תמונות לביסוס טענותיה. כן הפנתה לתסקיר עו"ס שהוגש לביהמ"ש למשפחה בניו זילנד באפריל 2020, שם צוין כי "האב מצוי בהכחשה מסוימת בנוגע לאבחון של א' כאוטיסט... ולאלרגיות שלו למזון".

            לטענת הנתבעת, הקטינים נהגו לספר על מצבו המחפיר של בית האב, על הלכלוך שבו, על העדר מים זורמים, כאשר מרבית הזמן הם בילו בחדריהם כשהם צופים בטלוויזיה וכשיצאו בילו עם אנשים מפוקפקים, (לעיתים במסיבות סמים, אלכוהול ונודיזם).

 

  1. בדיון שהתקיים בפני היום ביקשתי מב"כ האם להבהיר מתי התרחשה התקיפה המינית לכאורה של הקטין וזו מסרה כי האירוע התרחש לפני 4 שנים, אולם מעולם לא טופל.

לעניין אירוע האלימות במסגרתו תקף לכאורה האב את האם, נמסר כי זה התרחש בחודש דצמבר 2019.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>