עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
15584-09-10
08/12/2011
|
בפני השופט:
נאוה בן אור
|
- נגד - |
התובע:
האגודה הערבית לשיכון בארץ הקדושה ועוד 35 בעלי דירות
|
הנתבע:
1. הוועדה המחוזית לתכנון ובניה ירושלים 2. עיריית ירושלים 3. הועדה המקומית לתכנון ובנייה
|
|
החלטה
בצדק טוענת משיבה 1 כי טענותיהם של המבקשים לפי פקודת ביזיון בית משפט כלל אינן מופנות אליה אלא כלפי הוועדה המקומית לתכנון ולבניה. משכך נדחית הבקשה ככל שהיא נוגעת למשיבה 1.
אשר למשיבות 2-3, מקובלת עלי עמדתן כי אין הבקשה ראויה להתברר כבקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט. עיון בטענות המבקשים מלמד, כי מהותן היא התנגדות להיתר בנייה תואם תב"ע לכאורה, שניתן לשכניהם, ואשר לא היו כלל צד לעתירה ולהסכמות שהתקבלו בה. הבינוי המבוקש בהיתר אינו כולל, על פניו, שינוי של תוואי כביש 406, אשר בעניינו ניתן תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים. ככל שבידי המבקשים להתנגד להיתר נשוא הבקשה, עליהם לעשות כן במסלול המותווה בחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965. זאת ועוד, קווי הבניין שניתנו לתושבים השכנים למבקשים, ניתנו עוד קודם להסכמות שהושגו בין הצדדים לעתירה הנדונה.
רשמתי לפניי את הודעת המשיבות כי הן נכונות לבדוק באמצעות מודד מטעמן את תוואי כביש 406 לפי תכניות קודמות, לפי תכנית 7463 ולפי מיקומו בפועל.
הבקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט נדחית, אפוא.
המזכירות תמציא את העתק ההחלטה לב"כ הצדדים, באמצעות פקס.
ניתנה היום, י"ב כסלו תשע"ב, 08 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת