- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"ת 22583-09-16 שטיינהערץ ואח' נ' מדינת ישראל
|
ה"ת בית משפט השלום ירושלים |
22583-09-16
21.10.2016 |
|
בפני השופטת: קרן מילר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. אלטיא שטיינהערץ 2. אבי שטיינהערץ |
משיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
בפניי בקשה להחזרת תפוסים – תעודת זהות, מחשב אישי וחשבון בנק.
רקע
-
כנגד המבקשת 1 (להלן "המבקשת") נפתחה חקירה פלילית בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התעללות בחסרי ישע, שיבוש הליכי חקירה, עבירות הלבנת הון ועבירות מס שונות. המשך החקירה, על פי נציגי המשיבה, מתמקדת בעבירות של גניבה בידי מורשה ועבירות של הלבנת הון.
-
אין מחלוקת כי המשיבה הקימה עמותה אשר מטרתה המוצהרת הינה תפיסת פדופילים, ולצורך כך אף העסיקה חוקר פרטי אשר בשלב כלשהו התלמדה אצלו וקיבלה תעודת חוקר פרטי בעצמה. המשטרה חושדת באשר לשימוש שנעשה בכספי התרומות שניתנו לעמותה לטובתה האישית של המבקשת, וכן להלבנת הכספים באמצעות החוקר הפרטי והעסקתה של המבקשת על ידי החוקר הפרטי.
-
במסגרת החקירה הגלויה נערך חיפוש בביתה של המבקשת, במהלכו נתפסו מחשב, דרכונה ותעודת הזהות של המבקשת. כמו כן בהתאם לצו בית משפט נתפס חשבון בנק הרשום על שמה של המבקשת ועל שמו של המבקש 2, בעלה של המבקשת (להלן "המבקש"). בחשבון בנק זה מצויים כ-33 אלף ₪.
-
דרכונה של המבקשת הושב לה על ידי המשיבה. בקשה זו, אם כן, מתייחסת להשבת תעודת הזהות של המבקשת, המחשב האישי וכן חשבון הבנק של המבקשים.
טענות המבקשים
-
באופן כללי טען ב"כ המבקשים כי המבקשת פועלת מזה חמש שנים, תחילה בעצמה ולאחר מכן באמצעות עמותה, למניעת מעשי פדופיליה. לטענתו, המבקשת ניסתה לא אחת להביא את הדברים לידיעת המשטרה אך נתקלה בחוסר שיתוף פעולה מצד המשטרה ובאוזלת יד. נטען כי לחשדות המשטרה אין כל שחר.
-
באשר לתעודת הזהות שנתפסה נטען כי היא נתפסה על ידי המשטרה, ועל פי טענת המשטרה הופקדה בידי השב"ס. לטענת ב"כ המבקשים, על המשטרה לדאוג להשבת תעודת הזהות והאחריות בעניין מוטלת עליה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
