ה"פ 60386-01-16 גרנס ואח' נ' א.ר.ד. (גן יבנה) חברה בניין בע"מ ואח' - פסקדין
|
ה"פ בית המשפט המחוזי |
60386-01-16
1.2.2017 |
|
בפני השופטת: דפנה בלטמן קדראי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. עופר גרנס 2. פרח חלפון 3. אסף בן דוד 4. אפרים מוצפי |
משיבים: 1. א.ר.ד. (גן יבנה) חברה בניין בע"מ 2. אשר שור 3. ש.ט.ד.י. - בניה השקעות ופיתוח בע"מ 4. בנק דיסקונט לישאל בע"מ 5. הימסני יוסף ואיריס (פורמלי) 6. שושן אשר ותקוה (פורמלי) 7. חזן רוברט ופלורי (פורמלי) 8. אסולין שמעון (פורמלי) 9. אלישע לוי (פורמלי) 10. בוסקילה אברהם ועליזה (פורמלי) 11. גרודיזינסקי בילה (פורמלי) 12. שוחמי אטיאס אתי וחיים (פורמלי) 13. ליגישאל למא ושרה סוואץ (פורמלי) 14. עטר חנה ויוסף (פורמלי) 15. גולדשטיין ולנטין והגר (פורמלי) 16. יצחקוב סמיון וסטלה (פורמלי) 17. בורוכוב שי ושרונה (פורמלי) 18. צורי רז ומיטל (פורמלי) 19. אלפרט זיו ואבלין (פורמלי) 20. גירד הלל וסילביה (פורמלי) 21. הראל רונן ואיריס (פורמלי) 22. מוזס מיכאל וגלית (פורמלי) 23. זהר אהרון ואילנית (פורמלי) 24. מזרחי משה ולבנת (פורמלי) 25. הוד רון ורגינה (פורמלי) 26. ויצמן דוד וזיוה (פורמלי) 27. בלטר סמי וליז (פורמלי) 28. פנומרנקו אולג ואוקסנה (פורמלי) 29. בוקריס יוסף וסמדר (פורמלי) 30. אמיר אבי (פורמלי) 31. אופיר דוד ויעל (פורמלי) 32. ארמה אורלי ומוטי (פורמלי) 33. מרקס סלומון ושרה (פורמלי) 34. גטה אפריים וזיוה (פורמלי) 35. אסטיוקאר חנוך ועדנה (פורמלי) 36. וקנין גיא וענבר (פורמלי) |
| החלטה | |
|
1.המבקשים וכן המשיבים 5 ואילך בבקשה זו הם בעלי הזכויות בדירות המצויות בפרויקט מגורים צמודי קרקע, אשר בנתה המשיבה 1, על מקרקעין שבבעלותה החלקית של המשיבה 3, הידוע בשם "גני דורין", בחלקה 54 בגוש562 , בגן יבנה (להלן: "הרוכשים", "הפרויקט" ו"המקרקעין", בהתאמה).
2.הרוכשים רכשו את דירותיהם בפרויקט מהמשיבה 1, וזאת בהסכמים שנחתמו במהלך שנת 2002. בניית הדירות ומסירת החזקה בהן הושלמו משכבר.
3.בהסכמי הרכישה (נספחים 4 ו – 5 לבקשה), התחייבה המשיבה 1 להסדיר את רישום הזכויות בדירות, בין בדרך של רישום זכויות חכירה ובין בדרך של רישום בית משותף, על שם הרוכשים. רישום כאמור חייב תחילת רישום פרצלציה, ועל כן התחייבה המשיבה 1 להשלימו בתוך זמן סביר לאחר השלמתה, ובין היתר התחייבה לרישום בתוך 36 חודשים ממועד מסירת החזקה בדירות או ממועד השלמת פעולות התכנון על פי חוק התכנון והבניה או כל חוק אחר הנוגע לרישום (סעיף 9 להסכמים הנ"ל).
המשיבה 1 אף התחייבה כי עד לרישום ינוהלו על ידה תיקי הדירות, ואף גבתה מהרוכשים תשלום בגין הליכי הפרצלציה והרישום (סעיף 13(ו) להסכמים הנ"ל).
4.המשיב 2, עו"ד במקצועו, ייצג בכל התקופות הרלבנטיות את המשיבות 1 ו – 3, ערך את הסכמי מכר הדירות בפרויקט וגבה מהרוכשים את שכר הטרחה בגין הטיפול בהליכי הרישום של הפרויקט והדירות. המשיב 2 אף מנהל במשרדו את תיקי רוכשי הדירות, ומחייב בעריכת הליכי הפרצלציה והרישום, הכל מכח הסכמי המכירה ואף שכר הטרחה, אותו גבה כאמור.
5.המשיב 4 הינו תאגיד בנקאי, אשר לטובתו רשום שעבוד על זכויות המשיבות 1 ו – 3 במקרקעין.
6.הגם שחלפו שנים רבות מאז קבלת החזקה בדירות, טרם נערכה פרצלציה במקרקעין, וכפועל יוצא מכך, אף טרם הוסדר רישום זכויות הרוכשים בדירות.
7.על כן, הגישו המבקשים את הבקשה שלפני, ובה עותרים הם למנות את בא כוחם, עו"ד סיטון, לכונס נכסים או מורשה חתימה של המשיבה 1, לשם רישום הפרויקט ורישום זכויות הרוכשים בדירות בלשכת רישום המקרקעין, ואף עותרים למתן סמכויות לרישום גם מטעם המשיבה 3, וכן עותרים לפיצול סעדים לתביעת החזר תשלומים ששלמו בגין שכר הטרחה והוצאות כספיות נוספות ששלמו ונגרמו לרוכשים.
את הבקשה הגישו גם נגד המשיב 4, נוכח דרישתם לקבלת הסכמתו למחיקת השעבוד שנרשם לטובתו או סיווגו באופן שלא ימנע את רישום הזכויות על שם הרוכשים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|