חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 50902-01-15 ועד רוכשי הדירות בכפר הים נ' כפר הים ניהול (1994) בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
50902-01-15
14.4.2015
בפני השופטת:
איילה גזית

- נגד -
מבקש:
ועד רוכשי הדירות בכפר הים
טוענים:
כפר הים ניהול (1994) בע"מ ואחרים
החלטה
 

 

המבקש הגיש בקשה בדרך של טען ביניים להורות לו אופן חלוקת הכספים המוחזקים בידיו.

 

המבקש טען כי בין הטוענים קיימת מחלוקת הטעונה בירור בדבר חלוקת כספי המאבק המשפטי, ולעניין טענתו של הטוען 1, טען המבקש כי לא הוצג יפוי כוח ולא ברור למבקש מה זכותו של טוען 1 בעניין הכספים, והטוען 1 צורף רק על מנת שתהיה לו זכות לטעון בפני בית המשפט .

 

המבקש הביע דעתו בסעיף 21 לבקשה, לעניין חלוקה שווה ויחסית של הכספים בין 170 טוענים , שלטענתו, הם שהפקידו את הכספים בקופה.

 

הטוען 1 הגיש תגובה לבקשה וטען כי הגיש בקשה בדרך של המרצת פתיחה בבית המשפט המחוזי בעניין קבלת דין וחשבון מפורט בנושא ניהול הכספים נשוא הדיון, הליך שתלוי ועומד בפני בית המשפט, וכן טען כי זכותו של הטוען 1 לקבלת הכספים כמי שמייצג את 522 הדיירים שהם בעלי מניות בטוען 1 ומיוצגים ומנוהלים באמצעות הדירקטוריון של הטוען 1.

 

לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ועיינתי במסמכים, אני קובעת כי הבקשה הוגשה שלא בדרך הראויה.

 

עיון בבקשה מלמד כי המבקש פרט את המשיבה 1 כטוענת בלעדית בבקשה.

 

כלל יסוד בטען ביניים שעל הבקשה לפרט שני טוענים לפחות, אשר כל אחד מהם דורש בהודעת פרטים את זכותו בכספים נשוא הבקשה, דבר שלא נעשה במקרה דנן, כאשר פורט בכותרת לבקשה, טוען 1 בלבד.

 

כאשר קיים טוען 1 בלבד בטען ביניים, לא קיימת מחלוקת המצדיקה מתן הוראות על ידי בית המשפט באמצעות בקשה בטען ביניים.

 

המבקש טען כי צרף רשימה של 170 טוענים, שהם רוכשי דירות בפרויקט, אולם טען כי איננו יודע את כתובותיהם ואין הוא יכול לבצע מסירה אישית לכל אחד מטוענים אלה, ועתר לתחליף המצאה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>