חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 48779-11-12 צופיוף נ' ינקוביץ ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי
48779-11-12
26.11.2015
בפני השופטת:
הדס עובדיה

- נגד -
מבקשים:
זבולון צופיוף
עו"ד שמשון שחר
משיבים:
1. אסתר ינקוביץ
2. יצחק ליכטנשטיין
3. שרה רחל ליכטנשטיין ז"ל
4. יורשי ברוך ליכטנשטיין ז"ל
5. יחיאל ינקוביץ
6. שמואל גרוסמן
7. דוד וייס חיים
8. יוזף רייכמן
9. נאווה רייכמן

עו"ד ערן פלס
החלטה
 

 

  1. בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין שניתן על ידי ביום 20.10.1014 בו נדחתה תביעת המבקש שהוגשה בדרך המרצת פתיחה, עד להכרעה בערעור שבדעת המבקש להגיש על פסק הדין.

     

    רקע

     

  2. המבקש הגיש המרצת פתיחה כנגד המשיבים בה עתר למתן צו לאכיפת הסכם ערבות שנכרת לטענתו בינו לבין המשיבה 1 ביום 5.12.1997 , ובנוסף למינוי בא כוחו ככונס נכסים למימוש הערת אזהרה שנרשמה לטובתו ביום 30.8.2004 על זכויות המשיבה 1 במקרקעין הידועים כגוש 6393 חלקה 10 בפתח תקווה (להלן: "המקרקעין"). זאת לצורך רישום זכויות המשיבה במקרקעין על שמו, לתפיסת החזקה במקרקעין ומכירתם.

     

  3. המבקש טען כי העברת הזכויות במקרקעין מאביה של המשיבה 1 ז"ל אל המשיבה 1 נעשתה אך באופן פיקטיבי ולשם הימלטותו מנושיו. המשיבה 1 חתמה על הערבות והסכימה לשעבוד ולרישום הערת האזהרה לטובת המבקש על המקרקעין, לאחר שהערת אזהרה קודמת שהייתה רשומה על הזכויות במקרקעין נמחקה. ערבות המשיבה 1 היא לפירעון הלוואה שנתן המבקש לאביה, אשר לא הוחזרה. חתימת המשיבה 1 על כתב הערבות אותנטית.

     

  4. המשיבה 1 כפרה בטענה בדבר מתן ההלוואה על ידי המבקש לאביה ואף בטענה שערבה לחוב והסכימה לשעבוד המקרקעין. חתימתה על כתב הערבות מזויפת. הערת האזהרה בטלה שכן במועד רישומה היו המקרקעין מעוקלים. בנוסף היו רשומות על זכויות המשיבה 1 במקרקעין הערות אזהרה קודמות לטובת אמה ובעלה, שמנעו את שיעבוד המקרקעין. ממילא לא ניתן לשעבד מקרקעין אלא על ידי משכנתא. לו אף הייתה המשיבה 1 ערבה לחוב, הרי שהיא הייתה ערבה יחידה והמבקש לא עמדת בהוראות חוק הערבות, התשנ"ח – 1998 ביחס לערב יחיד.

     

    הבקשה בתמצית

     

  5. לטענת המבקש בדעתו להגיש בימים הקרובים ערעור על פסק הדין, ידוע לו כי מצבם הכלכלי של המשיבים 1 ו- 5 אינו מזהיר וכי הם שקועים בחובות. קיים חשש שמיד עם מחיקת הערת האזהרה ימכרו המשיבים את המקרקעין לכיסוי חובותיהם. נזקו של המבקש עולה בהרבה על נזקם של המשיבים ולמעשה הליך הערעור יתרוקן מתוכן, אם ביצוע פסק הדין לא יעוכב. הבקשה לא נתמכה בתצהיר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>