- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 41415-03-13
|
ה"פ בית המשפט המחוזי |
41415-03-13
1.1.0001 |
|
בפני השופט: אורן שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: אברהם סמאהי – רון מיור עו"ד – רון מיור |
המשיבים: 1. דורון ספקטור 2. נועם ספקטור 3. אלון קדיש 4. מלילה הלנר 5. נעמי הלנרהמשיבים 1 – 5 6. מורד ריחניאן 7. יצחק חיימפורהמשיבים 6 – 7 – מוטי ימין עו"ד – חייא גרינבוים עו"ד – מוטי ימין |
| פסק דין | |
|
הרקע לתובענה:
1.משיבים 5-1 הנם בעלי הזכויות בחנות נעליים, שנמצאת ברחוב שער הגיא בנתניה וידועה כחלקה 140, גוש 8265 (להלן: "החנות"). חנות זו הושכרה למבקש במסגרת חוזה שכירות שנחתם על ידי הצדדים ביום 5.10.10 (להלן: "חוזה שכירות"). מכוחו של חוזה השכירות הוקנתה למבקש "זכות קדימה" לרכישת החנות במחיר השוק, ככל שתימכר החנות לצד שלישי.
2.עניינה של התובענה שלפניי במתן סעד הצהרתי לפיו המבקש זכאי לרכישת החנות מכוח זכות הקדימה שהוקנתה לו בחוזה השכירות, זכות שגוברת על זכויות הקונים (משיבים 7-6) לרכישת החנות.
עיקר טענות המבקש:
3.המבקש (להלן: "אבי") עוסק בשיווק נעליים ומפעיל שלוש חנויות נעליים. אבי שכר את החנות ממשיבים 5-1 (להלן: "הבעלים"), בהתאם לחוזה שכירות שנחתם בין הצדדים. מכוחו של סעיף 13(י) לחוזה השכירות הוקנתה לאבי "זכות קדימה" לרכישת החנות.
4.ביום 18.2.13 הודיעו הבעלים לאבי על רצונם למכור את החנות וביקשו לדעת האם בכוונתו לממש את זכותו החוזית לרכישתה. אבי הודיע למוכרים על כוונתו לממש את הזכות החוזית ובין הצדדים התנהל משא ומתן באמצעות עורכי דינם.
5.ביום 6.3.13 הייתה עסקת מכר החנות מוסכמת על ידי הצדדים, לאחר שהוחלפו ביניהם טיוטות של הסכם מכר. כל שנותר הוא להבהיר ("Fine Tuning") את תנאי התשלום, להם הסכים אבי באופן עקרוני.
6.ביום 10.3.13 קיבל אבי מכתב מבא כוחם של המוכרים לפיו בוטל המשא ומתן שנוהל בין הצדדים. כן בוטלה זכותו החוזית לרכוש את החנות, על אף שתנאי הרכישה כבר גובשו וסוכמו בין הצדדים (להלן: "מכתב הביטול").
7.מכתב הביטול נשלח לאבי מאחר שהמוכרים התקשרו בעסקה נוגדת לרכישת החנות עם משיבים 7-6 (להלן: "הקונים"), בעודם מנהלים משא ומתן עם אבי. כך, ביום 11.3.13, יום לאחר קבלת מכתב הביטול, נרשמה הערת אזהרה על הזכויות בחנות המעידה על העסקה עם הקונים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
