חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 34996-09-15 Bankruptcy Office Of Geneva נ' סמדז'ה

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
34996-09-15
14.1.2016
בפני השופטת:
ישראלה קראי גירון

- נגד -
המבקש:
Bankruptcy Office Of Geneva
המשיב:
מנחם דוד סמדז'ה
החלטה

 

(בבקשה 21)

זוהי בקשה לעיון מחדש בהחלטתי מיום 23/12/15.

בהחלטה בוטל צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגד הנתבע בתיק זה לתקופה שבין 23/12/15 – 23/02/16, והוצא צו עיכוב יציאה מן הארץ לאותה תקופה נגד אשת המשיב וילדיו.

ההחלטה שינתה לבקשת המשיב בבקשה זו (להלן: "המשיב") את שהסכם בין הצדדים בדיון שהתקיים לפני כב' השופטת עפרה אטיאס ביום 28/10/15, והכל כדי להקל על המשיב. זאת מכיוון שלאור מקצועו המשיב נדרש לשהות מספר רב של פעמים לפרקי זמן קצרים בחו"ל. ההחלטה בקשה למנוע הצורך לדרוש מהמשיב לתקופה ממועד מתן ההחלטה ועד יום לפני הדיון הקבוע בתיק זה להגיש בכל פעם בקשה חדשה לאשר ביטול זמני של צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא בהסכמה נגד בכפוף להוצאת צו דומה נגד אשתו וילדיו.

בבקשה נטען כי הסכמת הצדדים כללה הבהרה מפורשת לפיה בקשה לשינוי המוסכם ביניהם מיום 28/10/15 תוגש רק בשל שינוי נסיבות או מסמכים שלא היו בידי הצדדים קודם לכן וזאת לא לפני יום 28/01/16. נטען כי המשיב לא כיבד הסכמה זו, הגיש בקשה לשינוי המועדים בטרם חלפו שלושה חודשים ובקשתו לשינוי המצב ולביטול הגבלה על יכולתו לצאת את הארץ נעתרה בניגוד להסכמת הצדדים.

בתגובה נטען כי המשיב הינו איש עסקים המנהל קשרי מסחר בכל העולם ונדרש לצאת את הארץ לעיתים תכופות.

נטען כי בשל כך מן הדין להותיר החלטת בית המשפט מיום 29/12/15 על כנה ואולם מוסכם כי המשיב הסכים לעדכן את בית המשפט ואת המבקש בכל פעם שיצא את הארץ ובכל פעם שישוב אליה וזאת בכפוף להותרת צו עיכוב היציאה מן הארץ כנגד אשת המשיב וילדיו לכל התקופה האמורה בהחלטתה מיום 29/12/15 שבשלה מבוקש כעת.

המשיב שב והבהיר כי החלטה מיום 29/12/15 סבירה ומונעת הטרדה מיותרת של בית המשפט והצדדים לאור העובדה כי לאור עיסוקיו יהיה על המשיב לצאת את הארץ לפרקי זמן קצרים פעמים רבות עד לדיון ביום 24/02/16.

לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה, אני סבורה כי דין הבקשה להידחות זאת בכפוף להצהרת המשיב ובא כוחו כי תינתן הודעה בת יומיים מראש לפני מועד כל נסיעה של החייב לחו"ל והודעה מיד עם שובו. בכפוף לך אין מקום לשנות את ההחלטה מיום 29/12/15. מדובר בתקופה קצרה בה עוסקת ההחלטה ואכן מתן ההחלטה ימנע הצורך להימנע מהטרדת הצדדים ובית המשפט בצורך לדון בבקשות לביטול זמני של צו עיכוב היציאה מן הארץ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>