ה"פ 33182-04-13 תדיראן טלקום (תטל),שותפות מוגבלת נ' מדינת ישראל משרד המסחר והתעשייה משרד המדען הראשי ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
33182-04-13
29.9.2014
בפני השופט:
אברהם יעקב- סג"נ

- נגד -
המבקשת:
תדיראן טלקום (תטל)-שותפות מוגבלת
המשיבים:
1. מדינת ישראל משרד הכלכלה (לשעבר משרד המסחר והתעשייה) משרד המדען הראשי
2. תדיראן טלקום בע"מ(בפירוק) (משיבה פורמלית)

פסק דין
 

 

1.זוהי תובענה למתן פסק דין הצהרתי.

המבקשת עותרת להצהיר כי הפרשנות הנכונה של הסכם הרכישה שנחתם בין המבקשת לבין המשיבה הפורמלית ביום 22.3.11 ואשר אושר על ידי בית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין ביום 25.3.11 וכן הפרשנות של החוק לעידוד מחקר ופיתוח בתעשייה, התשמ"ד-1984, הינה כי המבקשת אינה חייבת לשלם למשיב תמלוגים בגין מכירות שבוצעו על ידי המשיבה הפורמלית עד ליום 25.3.11 וכי יתרת המענקים התאורטית להחזר אשר לקחה על עצמה המבקשת במסגרת הסכם הרכישה, תחושב באופן בו ינכו ממנה את מלוא התמלוגים אשר היה על המשיבה הפורמלית לשלם למשיב בהתחשב בכל המכירות שבוצעו על ידי המשיבה הפורמלית בפועל עד ליום 25.3.11. כפועל יוצא מכך מבוקש להצהיר כי עמדת המשיב לפיה הוא חוזר בו מההחלטה על הפרדת תיקים מיום 9.3.10 מהווה הפרה של הסכם הרכישה, הפרה של מצג מחייב שנעשה על ידי המדען הראשי כלפי בית המשפט וכלפי המבקשת ובנוסף מהווה פעולה חסרת תוקף של המדען הראשי.

 

2.המבקשת הינה שותפות הנמנית על החברות המאוגדות בקבוצת אפקון החזקות בע"מ והעוסקת בין היתר בפיקוח, יצור ושיווק פתרונות תקשורת לארגונים.

המבקשת, אשר תכונה להלן "החברה החדשה" הוקמה על ידי קבוצת אפקון לצורך רכישת פעילותה של המשיבה הפורמלית שתיקרא להלן "החברה הישנה".

 

3.החברה הישנה היא חברה אשר זכתה לקבל מן המדען הראשי מענקים רבים לאורך עשרות שנים.

הפרויקט המרכזי שזכה למענקים מהמדען הראשי היה פרויקט "הקורל".

החברה הישנה החלה לצבור במרוצת השנים חובות כלפי המדען הראשי בגין מכירות אשר בוצעו על ידה ואשר התמלוגים בגינם לא שולמו למדען הראשי.

במהלך שנת 2007 נוהל מו"מ בין החברה הישנה לבין המדען הראשי והצדדים הגיעו בתחילת שנת 2008 להסדר מותנה של פריסת החובות.

בסופו של דבר, ביום 30.5.10 שלח המדען הראשי לחברה הישנה דרישת תשלום של חוב בסך של 44,948,570 ₪.

מכאן ואילך החלה החברה הישנה בניסיונות לשכנע את המדען הראשי כי החוב שלה קטן יותר.

בעקבות פניותיה של החברה הישנה, נעתר המדען הראשי לדרישתה לבדוק את טענותיה המקצועיות ואמנם התקיימה בדיקה על ידי בודק מקצועי מטעם המדען הראשי ונערכו פגישות בעניין זה.

בסופו של תהליך, החליט המדען הראשי ביום 9.3.10 לבצע שינויים באופן סיווג התכניות השונות של החברה הישנה. החלטה זו של המדען הראשי תיקרא להלן "ההחלטה על הפרדת התיקים".

עיקרה של אותה החלטה הוא שהופרדו תיקים מסוימים מתכנית הקורל והועברו לתכניות אחרות.

באותה החלטה צוין כי הנתונים הכספיים מתייחסים לחובות החברה הישנה כפי שנצברו עד לסוף המחצית הראשונה של שנת 2007.

החלטה זו של המדען הראשי לא מחקה חובות ולא הפחיתה את יתרת המענקים התאורטי שהחברה הישנה עדיין מחוייבת לשלם למדען הראשי בגין מכירות עתידיות. ההחלטה שינתה את סיווגי התיקים לתכניות שונות. לפיכך, החלטה זו גם לא הקטינה את סך התחייבותה של החברה הישנה כלפי המדען הראשי.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>