- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 25691-06-15 שוסטק ואח' נ' בוני התיכון הנדסה אזרחית ותשתיות בע"מ
|
ה"פ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
25691-06-15
21.12.2016 |
|
בפני השופטת: רות לבהר שרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. שוסטק שלמה 2. שוסטק שרה עו"ד מרדכי שפירא |
המשיבה: 1. בוני התיכון הנדסה אזרחית תשתיות בע"מ 2. ח.צ עו"ד מושיקו מלכה וזיו שדה |
| פסק דין | |
|
בפני המרצת פתיחה במסגרתה עותרים המבקשים, שלמה ושרה שוסטק (להלן: "המבקשים"), להצהיר כי הם זכאים להצמדת חניה מקורה בחניון התת קרקעי בבניין, בנוסף לחניה התת קרקעית שכבר הוצמדה לדירתם (חניה 187), ולהורות למשיבה, חברת בוני התיכון הנדסה אזרחיות תשתיות בע"מ (להלן: "המשיבה"), לפעול לרישום ההצמדה במסגרת רישום הבית המשותף.
תמצית העובדות וטענות הצדדים
1.ביום 7.4.11 רכשו המבקשים מהמשיבה דירה ברח' דודו דותן 14 ב"עיר ימים" בנתניה (להלן: "הדירה").
לטענת המבקשים, בהתאם לפרוספקט שפירסמה המשיבה, היא הציעה למכירה דירות בנות 5 חדרים בבניין, בתוספת מחסן ושתי חניות. המבקשים ניהלו מו"מ לרכישת הדירה עם איש המכירות מר רפי נפתלי. לטענתם, במסגרת המו"מ הם דרשו שתי חניות במפלס התת קרקעי. מר נפתלי טען כי לא נותרו עוד חניות במפלס התחתון, וכי נותרו רק שתי חניות בחניון העליון הפתוח, אותן הם סרבו לקבל. מאחר והם התנגדו לכך, ודרשו לקבל לפחות חניה מקורה אחת בחניון התחתון, הוסכם, לטענתם, כי בשלב הראשון תוקצה להם רק חניה אחת מקורה בחניון התחתון, ומיקום החניה המקורה השנייה ייקבע בהמשך, לאחר מכירת הפנטהאוזים, שכפי שנאמר להם - יש להם עדיפות בבחירת חניות. על הבטחה זו, חזר בפניהם, לטענתם, איש המכירות פעמים רבות בהזדמנויות שונות.
2.אין חולק כי במסגרת ההסכם עליו חתמו המבקשים, הוצמדה לדירתם חניה מקורה אחת בחניון המקורה התת קרקעי, ובחוזה אין כל זכר להתחייבות נוספת מצד המשיבה. המבקשים טוענים כי הם חתמו על ההסכם בכפוף להבטחה שניתנה להם בעל פה על ידי מר נפתלי, לקבלת חניה מקורה נוספת. לטענתם, חרף הבטחות חוזרות של נציג המכירות, גם לאחר חתימת ההסכם, כי יקבלו חניה נוספת לאחר מכירת הפנטהאוזים - עד למועד הגשת התובענה לא הוקצתה להם חניה נוספת.
3.מנגד, טוענת המשיבה, כי בין הצדדים נחתם הסכם המעגן את מלוא ההסכמות בין הצדדים, כאשר המבקשים הסכימו באופן ברור ומפורש כי לדירתם תוצמד חניה אחת בלבד, והיא החניה המופיעה בהסכם. הדבר עולה הן מההסכם שנחתם בסופו של יום, והן מבקשת הרכישה. מוסיפה וטוענת המשיבה, כי אכן הובטחו בפרוספקט שתי חניות, אך בשום מקום לא נכתב ולא הובטח שמדובר דווקא בשתי חניות תת קרקעיות, שכן כמחצית החניות בבניין הן במפלס העליון. בכל מקרה, הוצעו למבקשים שתי חניות, והם סרבו בטענה שהם רוצים חניות תת קרקעיות, והסתפקו בחניה אחת.
4.באשר להבטחה הנטענת על ידי המבקשים, טוענת המשיבה, כי רק שנתיים לאחר מסירת החזקה בדירה פנו המבקשים, לראשונה, אל נציג המכירות מר נפתלי, וזה הבטיח להם כי ככל שתיוותר חניה פנויה לאחר מכירת כל יחידות הדיור בפרוייקט הוא יבדוק אפשרות להצמדת חניה נוספת. לטענתה, לא ניתנה כל הבטחה מעבר לכך.
5.לבסוף, טוענת המשיבה, כי התובענה הוגשה בשיהוי ניכר ובחוסר תום לב, ויש למחוקה על הסף בהיותה טורדנית וקנטרנית, ובהעדר עילה. הראיות
|
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
