- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 11152-08-15 רמות ארזים - חברה לבניין והשקעות בע"מ נ' עירית ירושלים
|
ה"פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
11152-08-15
24.12.2015 |
|
בפני השופטת: נאוה בן אור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: רמות ארזים - חברה לבניין והשקעות בע"מ עו"ד בני שפר עו"ד יעל רוזנברג |
המשיבה: עירית ירושלים אגף היועץ המשפטי לעיריית ירושלים עו"ד ענת צימרמן |
| פסק דין | |
כפי שאסביר להלן, דין הבקשה להימחק על הסף בשל חוסר סמכות עניינית.
הסעד המבוקש בהמרצת הפתיחה הוא להורות למשיבה לבצע את הפעולות הדרושות לשם העברת רישום הזכויות בקרקע נשוא ההליך על שם המבקשת.
אין חולק, כי נכון להיום הקרקע מופקעת, ולא ניתן לרשום את הזכויות בה על שם המבקשת. על מנת שניתן יהיה לעשות כן, יש לקבוע כי ההפקעה בוטלה.
פסק דינו של בית המשפט העליון בעע"מ 1405/13 רמות ארזים חברה לבניין והשקעות בע"מ נ' עיריית ירושלים (9.3.2014) לא הורה על ביטול ההפקעה. כל שנקבע בו, כפי שמצטטת המבקשת בבקשתה, שאם עד 14.1.2015 לא יינתן היתר בנייה ולא יוחל בעבודות ביצוע במקרקעין לשם בנית גן ילדים, יהיה בכך משום שינוי נקודת האיזון בין אינטרס הפרט לבין צרכי הציבור, "שתוצאתו ביטול ההפקעה וככל שיושבו המקרקעין לידי המערערת יהא הדבר תוך החזר כספי הולם מצדה שייקבע אם בהסכמה ואם בבית המשפט". הנה כי כן, בית המשפט העליון קבע תנאים, שבהתקיימם לא תבוטל ההפקעה, ואם לא יתקיימו, תבוטל ההפקעה תוך חיוב המערערת בהשבה.
בין הצדדים נטושה מחלוקת אם אכן התקיימו התנאים אם לאו. שאלה זו, היורדת לשורש ההפקעה ולא לסוגית קיום פסק דינו של בית המשפט העליון, טרם הוכרעה, ומשכך, לא ניתן לברר את הבקשה שלפניי.
הסעד הראשון המתחייב על מנת שניתן יהיה להביא לרישום הזכויות במקרקעין על שם המבקשת הוא קביעה בדבר ביטול ההפקעה. וכפי שהמבקשת פנתה בעבר בעתירה מנהלית שתכליתה הייתה להביא לידי ביטול ההפקעה (עת"מ (י-ם) 972/05 רמות ארזים חברה לבניין והשקעות בע"מ נ' הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים (27.2.2008)), ופעם נוספת פנתה (עת"מ (י-ם) 20324-07-11 מ- 14.1.2013), כשעל פסק הדין האחרון הוגש הערעור לבית המשפט העליון עליו מסתמכת עתה המבקשת בבקשתה – עליה לפנות בעתירה מנהלית על מנת לברר את טענתה לפיה בטלה ההפקעה בשל אי מילוי התנאים שנקבעו בפסק הדין של בית המשפט העליון. נראה כי בנסיבות אלה המבקשת אף מושתקת מלטעון אחרת.
נוכח כל אלה אני מורה על מחיקת הבקשה על הסף.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.
המזכירות תמציא העתק מפסק הדין לב"כ הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
