- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דרוז נ' חברה לביטוח ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
39906-02-13
20.3.2014 |
|
בפני : אורית ליפשיץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלכסנדר דרוז |
: 1. הכשרה חברה לביטוח 2. אבי שרפרז |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, ביום 13/2/14, לפיו נדחתה תביעתו של התובע. כמו כן, נקבע שככל שתוגש בקשה לביטול פסק הדין, יטען הנתבע מס' 2 להוצאות ההליך.
התובע הגיש בקשתו, עוד באותו היום וטען כי התייצב בהיכל המשפט ועקב טעות לא הגיע לאולם בית המשפט.
הנתבע בתגובתו לבקשה, מתנגד לביטול פסק הדין בטענה כי התובע כבר היה בדיון בפני בית המשפט ולכן ידע היכן מתקיים הדיון. כמו כן, טען כי כלל לא פגע בתובע ולכן דין התביעה להידחות, גם לגופו של ענין.
בבוא בית המשפט לדון בבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, עליו לבחון האם יש מקום לבטלו מחובת הצדק, או מכוח שיקול אחר ששוקל בית המשפט. לשם בחינת שיקולי הצדק יש לעמוד על טעמי אי-ההתייצבות לצד סיכויי הצלחת המבקש להוכיח עמדתו בבית המשפט, כמו גם שיש לעמוד על תום ליבו של המבקש. לנגד זאת, יש להעמיד את אינטרס ההסתמכות של הצד שכנגד, ועל כן שומה על מבקש ביטול פסק הדין להגיש בקשתו במועד הקבוע בתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז – 1976 [להלן: "התקנות"], דהיינו בתוך 7 ימים ממועד שנודע לו על פסק הדין. יצויין כי הגישה המקובלת כלפי בקשת ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד הינה גמישה, על מנת לאפשר למבקש את בירור התובענה לגופה.
לטענת התובע, הוא הגיע להיכל המשפט ואכן הגיש את בקשתו עוד באותו היום.
לאחר ששקלתי את האינטרסים השונים של הצדדים ואת נסיבות העניין, ולו מחמת הספק, אני סבורה שיש לאפשר לתובע להוכיח את טענותיו בבית המשפט ולאפשר לו את יומו.
נוכח זאת, אני מורה על ביטול פסק הדין שניתן מיום 13/2/14 וזאת כפוף לתשלום הוצאות לטובת הנתבע מס' 2 בסך של 300 ₪ אשר יופקדו בקופת בית המשפט וזאת עד ליום 13/4/14.
למען הסר ספק, מובהר בזאת כי פסק הדין יבוטל רק באם יפקיד התובע עד ליום 13/4/14 את ההוצאות שפסקתי, לטובת הנתבע מס' 2. ככל שהתובע יפקיד את סכום הכסף שקבעתי עד ליום 13/4/14 יבוטל פסק הדין והתיק יקבע בשנית להוכחות. באם התובע לא יפעל להפקדת ההוצאות שפסקתי, במועד שקבעתי, פסק הדין יוותר על כנו.
ככל שהתובע יפקיד את סכום ההוצאות שפסקתי לטובת הנתבע מס' 2, תפעל המזכירות להעברת הכספים לידי הנתבע מס' 2.
המזכירות תודיע ותשלח החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, י"ח אדר ב תשע"ד, 20 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
