אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דנוס נ' מדינת ישראל

דנוס נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 11/11/2011 | גרסת הדפסה

עפ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
31252-08-11
03/11/2011
בפני השופט:
רענן בן-יוסף

- נגד -
התובע:
יוסף דנוס
הנתבע:
מ דינת ישראל
פסק-דין

פסק דין

בפניי ערעור על הרשעתו של המערער בבית המשפט לתעבורה בתל אביב יפו [כב' השופטת נ. פראג-לבוא], על גזר דין שהוטל עליו בשל אותה הרשעה.

המערער הואשם בבית משפט קמא על כך שביום 27.06.08 ביצע שתי עבירות – האחת, אי-ציות להוראת שוטר לפי תקנה 23 (א) לת"ת, ועבירה של נהיגה בשכרות, אשר נקבעה על סמך הסירוב של המערער לעבור בדיקת ינשוף.

בהכרעת דינו של בית משפט קמא לאחר שמיעת ראיות, קבע הוא בהי לישנה בעמ' 11 להכרעת הדין "מהימנה עליי עדותו של עד התביעה. גרסתו נתמכת במידת מרובה בגרסת הנאשם..." כלומר, בית משפט קמא ביסס את קביעות העובדה שקבע על סמך המהימנות שייחס לעדות איש המשטרה כנגד אי-המהימנות שייחס לעדות הנאשם.

מדובר בהרשעה בשל סירוב ולא על סמך בדיקה מדעית של ממש, ומשכך, חשיבות עליונה להכרעת הדין, לאותן קביעות עובדה לקביעות מהימנות.

עיון בתיק החקירה, בחומר הראייתי שהודגש לבית המשפט ובעדויות המערער והשוטרים, אינו מאפשר לערכאה הנוכחית להתערב בקביעותה עובדה, משום שלא נמצאו בהן טעויות של ממש.

במקרה זה, קבע בית המשפט את השכרות לא רק על סמך סירובו של המערער בבדיקת הנשיפה שבה הוא למעשה מודה, אלא על סמך קביעתו שלא נכונה גרסת המערער בבית המשפט כי רצה בדיקת דם וכי סירב גם לכך, וכן כי הנאשם גם נמצא שיכור לפי מאפייני השכרות שנקרו בו, כפי שקבע בית משפט קמא מעמ' 12 להכרעת הדין.

בנסיבות, אין מקום להתערבות בהרשעתו של המערער בשתי העבירות שבהן הואשם, ואף העונש שנגזר עליו, בהתחשב בעברו התעבורתי והפלילי, ובהתחשב בנסיבות העבירה של קנס של 3,000 ₪ ופסילה של 30 חודשים בניכוי פסילה מנהלית, אין בהן ענישה מכבידה יתר על המידה המצדיקה התערבות של ערכאת הערעור והערעור נדחה.

ניתנה והודעה היום ו' חשון תשע"ב, 03/11/2011 במעמד הנוכחים.

רענן בן-יוסף, שופט

הוקלד על ידי: נופר דוידי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ