ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
5078-09-09
08/11/2010
|
בפני השופט:
אביגיל כהן
|
- נגד - |
התובע:
דן רכב ותחבורה ד.ר.ת בע"מ
|
הנתבע:
1. קליימן שרותי אחמי"ם בע"מ 2. ערן ריכרט 3. ויצסלב קליימן
|
|
החלטה
ב"כ התובעת מבקש למחוק את כתב ההגנה של הנתבעים 1 ו-3 בהתאם לתקנה 122 לתקסד"א וזאת בשל כך שלא גילו מסמכים ולא השיבו לשאלון בהתאם להחלטת ביהמ"ש; ולחלופין – לקבוע כי התנהגות הנתבעים עולה כדי בזיון ביהמ"ש.
ב"כ הנתבעים 1 ו-3 מאשר בתגובתו, למעשה, כי הנתבעים לא פעלו בהתאם להחלטת ביהמ"ש; שכן הוא צרף תצהיר מסמכים ותשובות לשאלון; רק לתגובתו.
ב"כ הנתבעים טען; כי הנתבעים 1 ו-3 התעכבו במתן התצהיר והתגובה כיוון שבגלל קריסת פעילותה של הנתבעת 1 נאלץ הנתבע 3 לחפש פרנסה חלופית והוא טס "חדשות לבקרים לחו"ל" וגם בא כוחו היה בחופשות במהלך הקיץ.
ב"כ התובעת בתשובה לתגובה טען; כי יש לחייב את הנתבעים בהוצאות הבקשה וליתן לתובעת ארכה להגשת תצהיריה. מה עוד שתצהירי הנתבעים 1 ו-3 הם חלקיים בלבד. והתובעת שומרת על זכותה להגיש בקשה בענין.
משמסרו הנתבעים 1 ו-3 תצהירי גילוי מסמכים ותצהיר תשובה לשאלון אין מקום לנקוט בסעד קיצוני של מחיקת כתב הגנה; ובודאי שאין לנקוט בהליך לפי פק' בזיון ביהמ"ש.
יש לחייב את הנתבעים 1 ו-3 בהוצאות התובעת שכן הבקשה הייתה מוצדקת במועד הגשתה; ומתגובת ב"כ הנתבעים 1 ו-3 עולה; כי בפועל; לוח הזמנים שנקבע בהחלטת ביהמ"ש; הוא רק בגדר "המלצה" (וגם זה בקושי) לגבי הנתבעים 1 ו-3 ואין לעבור על סדר היום ביחס להתנהלות שכזו.
לפיכך; ישאו הנתבעים 1 ו-3 בהוצאות התובעת ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ + מע"מ; ללא קשר לתוצאות הדיון בתיק העיקרי.
בישיבת ק"מ הקרובה ייקבעו מועדים עדכניים להגשת תצהירי עדות ראשית.
ניתנה היום, א' כסלו תשע"א, 08 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת