מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דיין נ' גרינפלד ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דיין נ' גרינפלד ואח'

תאריך פרסום : 05/05/2012 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
47793-07-11
01/05/2012
בפני השופט:
צחי אלמוג

- נגד -
התובע:
משה דיין
הנתבע:
1. אסי גרינפלד
2. אילנה גל

פסק-דין

פסק דין

רקע כללי וטענות התובע

התובע הינו הבעלים של מרתף ברחוב צבי בנימיני 11 ברמת השרון, בגוש 6417 חלקה 78/18.

ביום 15.9.2006 נכרת הסכם להשכרת המרתף בין התובע לבין הנתבע 1, למשך 12 חודשים מיום 17.9.06 עם אופציה ל - 18 חודשים. הנתבעת 2 הינה אימו של נתבע 1 והיא חתמה כערבה לההתחייבויות הנתבע 1 להסכם השכירות ובפועל טיפלה בעניין המושכר. דמי השכירות נקבעו לסך 550$ לחודש.

התובע טוען כי הנתבעים נותרו חייבים לו חוב כדקלמן:

4,137.81 ₪ בגין דמי שכירות, חשמל, ארנונה, מים ושונות לתקופה מיום 17.4.11 ועד 17.5.11 (כמפורט בנספח ז' לכתב התביעה).

169 ₪ עבור שלט רחוק של המזגן שלא הוחזר.

600 ₪ עבור החלפת צילינדר דלת כניסה ראשית.

40 ₪ עבור צינור מקלחת.

2,006 ₪ עבור צביעת המושכר.

9,000 ₪ בגין עוגמת נפש.

ן

התובע טוען כי פנה בדרישה לנתבעים לשלם את המגיע מהם אולם אלו סירבו בטענה ששילמו את כל המגיע מהם.

טענות הנתבעים

הנתבעים טוענים כי התובע הוא שחייב להם כסף. הנתבעת 2 ביקשה לבדוק את התשלומים אך התובע סירב. שכר הדירה שולם עבור כל חודש מראש, שולמו תשלומים עבור ארנונה, חשמל ומים ותשלומים נוספים אחרים לפי דרישות התובע כמו למשל, סך 400$ עבור חברתו של הנתבע 1 שנהגה ללון מדי פעם אך לא התגוררה באופן קבוע.

התובע איים לא פעם והטריד בטלפונים ובפקס, איים שיגיע למקום העבודה של הנתבעת 2 ויעשה בושות, שיעיף את תכולת הבית ויחליף מנעולים.

התובע מסתמך על חוזה שכבר שאינו בר תוקף. התובע יודע שנתבעת 2 סירבה לחתום על כתב ערבות ושנתבע 1 מספיק אמין לערוך חוזה ללא ערבות מאימו.

ביום 8.5.11 פנתה הנתבעת 2 בכתב לתובע שיחזיר את כל הכספים העודפים ששולמו לו מראש כדלקמן: 933 ₪ עבור פינוי מראש, 15,000 ₪ בגין מזנון חדש, רמקולים יקרים, מכשירי חשמל וריהוט שניזוקו מהצפות שהתרחשו בכל פעם שהשקה את הגינה והמים חלחלו. בדיקת גז ראדון בסך 750 ₪, עוגמת נפש על כך שלא פסק כל חודש לאיים ולהרגיז.

עוד הם טוענים כי התובע נהג להיכנס למושכר ללא תאום כאוות נפשו עם אנשים נוספים והפר את הפרטיות באופן מוחלט. בכל שנות השכירות לא הסכים התובע לשלם מאומה עבור תחזוקה שוטפת של המושכר וכל תיקון נעשה על חשבון הנתבעים. התובע הוא שצריך לפצות את הנתבעים על הנזקים האמורים.

בדיון שהתקיים בפניי חזרו הצדדים על טענותיהם. התובע טען כי הנתבעים הפרו את החוזה וגם לא שילמו עבור החודש האחרון לשכירות ואף לא החזירו את המפתח. הנתבעת מצידה טענה שלא החסירה תשלומים וחזרה על טענותיה שהועלו בכתב ההגנה לעניין בדיקת גז רדון, הצפות שהרסו את הריהוט ומוצרי חשמל, רטיבות ונזקים נוספים, כניסה לדירה ללא הודעה מוקדמת, היעדר טיפול בתחזוקה שוטפת, צביעה שלא בוצעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ