- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דחיית תביעה נגד רשם החברות סביב קיום חברה בעלת שם זהה
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
48998-05
31.8.2008 |
|
בפני : תמר אברהמי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אבישי כץ בע"מ |
: 1. רשם החברות - מדינת ישראל 2. דן אנד ברדסטריט ישראל בע"מ |
| פסק-דין | |
1. לפני תביעה כספית, אשר ליבה הוא בשמה של החברה התובעת - אבישי כץ בע"מ.
אבני דרך עובדתיות שאינן שנויות במחלוקת
2. החברה התובעת הוקמה בשנת 1991 ועוסקת בניהול פרויקטים של בניה, תשתיות ותחומים אחרים. מספר הזיהוי של התובעת הוא 511578635 (להלן גם: " החברה").
שלא במפתיע, החברה נמצאת בבעלותו המלאה של מר אבישי כ"ץ.
3. בשנת 1995, נוסדה חברה אחרת, שאינה קשורה כלל לתובעת או למר כ"ץ, בשם "אבישי ענת כץ בע"מ". מספר הזיהוי של חברה זו הינו 512119967 (להלן: " החברה האחרת").
לפי דו"ח רשם החברות, עיסוקה של החברה האחרת הינו "ניהול סוכנויות ביצוע פרוייקטים". מר כ"ץ העיד כי למיטב ידיעתו מדובר בחברה קבלנית (עמ' 26 ש' 7- 12 לפרוטוקול).
4. מהלך מספר שנים, ועל כך אין מחלוקת, הוטרדה התובעת ע"י לשכת ההוצאה לפועל בגין "מעשים" (כלשונה) של החברה האחרת. נושים של החברה האחרת פנו אל התובעת, זו נדרשה להתמודד עם צווי עיקול ושאר הליכים של ההוצל"פ.
5. ביום 7.3.2004 אישר רשם החברות לחברה האחרת לשנות את שמה, לשם: "אבישי כץ בע"מ".
6. שמה של החברה האחרת שונה אפוא לשמה של התובעת. בשמה של החברה התובעת, לא חל שינוי.
7. נוכח שינוי השם של החברה האחרת, התקיימו בישראל שתי חברות בעלות שם זהה.
8. במכתב מיום 20.12.2004 פנתה התובעת אל רשם החברות, הודיעה כי היא מוטרדת על ידי ההוצאה לפועל בגין מעשים של החברה האחרת וכי נודע לתובעת כי החברה האחרת שינתה שמה בחודש מרץ 2004 לשמה של התובעת ממש. התובעת דרשה כי שמה של החברה האחרת ישונה לאלתר (נספח א/1 לתצהירו של מר כ"ץ).
9. התובעת חזרה ופנתה אל רשם החברות במכתב מיום 17.1.2005 (נספח א/2 לתצהירו של מר כ"ץ), במסגרתו הלינה כי לא קיבלה כל מענה למכתב הראשון ושבה ודרשה פעולה מיידית.
10. במכתב מיום 26.1.2005, פנה רשם החברות אל החברה האחרת, במקום מושבה בנשר, ציין כי בשם החברה - שהוא זהה לחלוטין ומאוחר לשמה של החברה התובעת - יש משום חשש להטעיית הציבור בניגוד לדין וכי מתבקשת תגובתה של החברה האחרת בתוך שבוע ימים, בטרם תינתן החלטה בדבר הפעלת סמכותו של רשם החברות לשנות שמה של חברה.
11. החברה האחרת לא השיבה למכתבו של רשם החברות וכפי שעלה מישיבת ההוכחות, לא השיבה ולא פנתה כלל במועד מוקדם או מאוחר יותר.
12. בחודש אפריל 2005, פנתה התובעת אל מנכ"ל משרד המשפטים במכתב המלין על ההטרדות מלשכת ההוצל"פ ועל התנהלות רשם החברות (נספח ג/1 לתצהירו של מר כ"ץ). ממשרדו של מנכ"ל משרד המשפטים נתקבל מענה ולפיו פניית התובעת התקבלה ומתבצעת בדיקה (נספח ג/4 לתצהיר התובע).
13. בחודש מאי 2005, השיב רשם החברות במכתב למשרד המשפטים (העתק נשלח לתובעת) ובו נכתב, בין היתר, כי רשם החברות פועל לפי סעיף 29 לחוק החברות, תשנ"ט-1999 וסעיף זה קובע פרק זמן של 4 חודשים לשינוי שם, פרק זמן שטרם חלף.
14. התביעה הוגשה ביום 19.9.2005.
15. ביום 25.9.2005, שונה שמה של החברה האחרת ע"י רשם החברות, לשם: "אבישי וענת ניהול ובצוע פרוייקטים בע"מ".
התביעה
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
