מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דוידוב נ' ברסטר ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דוידוב נ' ברסטר ואח'

תאריך פרסום : 03/04/2013 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
6518-07-09
18/03/2013
בפני השופט:
אילת דגן

- נגד -
התובע:
בסאניל דוידוב
הנתבע:
1. ארז ברסטר
2. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ

החלטה

1.לפני בקשת הנתבעים להורות על מינוי מומחים רפואיים התחום הקרדיולוגיה ובתחום הסוכרת אשר יקבעו את מצבו הרפואי של התובע ואת שיעור נכותו, לרבות קיצור צפוי של תוחלת חייו ללא קשר לתאונת הדרכים מיום 1/11/04 והנכות האורטופדית שנקבעה.

2.התובע מתנגד לבקשה.

3.לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה ובתגובה, החלטתי להיעתר לבקשה בחלקה.

4. בתביעות לפי חוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפיצויים"). הדרך להוכחת נכות רפואית ואף מצב רפואי שאינו בגדר נכות (לרבות דרכי שיקום), היא באמצעות מינוי מומחה מטעם בית המשפט.

5.אין חולק כי תקנה 3 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים, תשמ"ז – 1986) (להלן: "התקנות") מאפשרת לנתבע לבקש מינוי מומחה רפואי גם בתחום אחר שיש לו השלכה על התובענה מבחינת ההיבט הרפואי ולאו דווקא על ענין הנכות הרפואית הישירה כתוצאה מהתאונה.

מודגש כי הגשת חוות דעת לבקשת נתבע בהליך לפי חוק הפיצויים, להבדיל מבקשת נפגע/תובע, איננה דבר שבשגרה ולא נכון לעשות בכלי זה שימוש ליברלי כפי שנעשה במקרה של בקשת הנפגע, ברם שעה שקיים תיעוד לא מבוטל התומך במצב רפואי שהוא בעל השפעה פוטנציאלית ממשית, לא יהיה זה הוגן לפגוע בזכות הנתבע להביא בפני ביהמ"ש את התמונה הרפואית המלאה.

6.בענייננו עולה מהתיעוד הרפואי כי יתכן שהתובע סובל ממחלת לב כלילית ומסוכרת. הוא סובל שנים רבות מהמטוריה ובבדיקות סונוגרפיות נמצאה ציסטה בכליה ימנית. לא ברור מהתיעוד אם מדובר במחלות כרוניות ומה היקפן נכון לעת הזו, ברם אינני בטוחה כי "מצב רפואי" חייב לעלות כדי נכות או מחלה כרונית ממש כדי להצדיק מינוי.

בנסיבות הענין, נראה כי אי התרת חוות דעת לבקשת הנתבעים בתחומים המבוקשים, תסגור את הדלת להוכיח כי מצבו הרפואי של התובע עובר לתאונה ואחריה לא נובע כל כולו מהתאונה בלבד וכשם שאין לחסום את דרכו של תובע, אין לפגוע בהגנת הנתבעים במקרה המיוחד שלפני.

7.לפיכך, אני מורה מינוי ד"ר קנטר יורם מרח' הצלבנים 32 חיפה טלפון 04-8312117 כמומחה רפואי בתחום הרפואה הפנימית/סוכרת שייתן דעתו למצב הרפואי של התובע לרבות לשאלה אם קיים צפי לקיצור תוחלת חיים ואם כן, מה הצפי. מומחה זה ייתן דעתו לשאלה אם יש צורך בנסיבות העניין במינוי גם בתחום הקרדיולוגי.

8.הצדדים ימציאו למומחה כל תיעוד רפואי למעט חוות דעת.

    

9.המומחה יגיש חוות דעת לבית המשפט תוך 60 יום מיום קבלת החומר מהצדדים עם עותק לצדדים.

שאלות הבהרה ככל שתהיינה יש להפנות למומחה תוך 20 יום מקבלת חוות הדעת.

10.הנתבעים ישאו בשכר טרחת המומחה.

המזכירות תשלח החלטה זו בדואר רשום למומחה.

 

לעיון ביום 15/6/13.

 

ניתנה היום, ז' ניסן תשע"ג, 18 מרץ 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ