מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דבור נ' אבו יונס ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דבור נ' אבו יונס ואח'

תאריך פרסום : 25/06/2013 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
45645-03-13
18/06/2013
בפני השופט:
משה אלטר

- נגד -
התובע:
אחמד דבור
הנתבע:
1. יאסר אבו יונס
2. כלל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

רכבו של התובע, מזדה 323 מס' רישוי 66-975-27 (להלן: "המזדה"), נפגע וניזוק בת.ד. שארעה ביום 28/2/13, סמוך לשעה 18.30, באזור צומת יבור.

בתאונה היה מעורב רכב ג'י.אם.סי מס' רישוי 99-251-69 (להלן: "הג'י.אם.סי), שהיה נהוג בידי נתבע 1 (להלן: "הנתבע").

במועד אירוע התאונה היה הג'י.אם.סי מבוטח אצל נתבעת 2, שהינה חב' ביטוח, בפוליסת ביטוח אחריות כלפי צד ג' בגין נזקי רכוש.

לטענת התובע, התאונה אירעה כתוצאה מרשלנותו הבלעדית של הנתבע. לכן הגיש את תביעתו שבפניי, בה הוא עותר לחייב את הנתבעים לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לו, לטענתו, כתוצאה מהתאונה.

לטענת הנתבעים, התאונה אירעה באשמתו הבלעדית של התובע. לכן הם מבקשים לדחות את התביעה.

בפניי שתי גירסאות סותרות באשר לאופן אירוע התאונה. מחד, גירסת התובע, לפיה עצר את המזדה בצד הכביש, במרחק של כ- 50, 60 מ' מאחורי הג'י.אם.סי, שהיה אף הוא במצב של עצירה, זאת כדי לשוחח בטלפון הנייד (להלן: "הנייד"). בעודו משוחח בנייד, פגע בחזית המזדה הג'י.אם.סי, שנסע לאחור. מאידך, גירסת הנתבע, לפיה היה במצב של עצירה, בצומת יבור, בשל מופע של אור אדום ברמזור ובעודו במצב של עצירה, בהמתנה לאור ירוק, פגע המזדה בג'י.אם.סי מאחור.

לאחר שבחנתי את כתבי הטענות ושמעתי את עדויות הנהגים המעורבים בתאונה וכן את עדות אשתו של הנתבע, שבעת אירוע התאונה ישבה בג'י.אם.סי במושב שליד הנהג, ולאור הנזקים שנגרמו לשני כלי הרכב, כעולה מחוו"ד השמאי ס. חמזה (שהעריך את הנזק שנגרם למזדה) ושל השמאי יוסי שניידרמן (שהעריך את הנזק שנגרם לג'י.אם.סי), אני מחליט להעדיף את גירסת הנתבע של פני גירסת התובע וקובע כי התאונה אירעה באשמתו הבלעדית של התובע, אשר פגע בג'י.אם.סי מאחור, עת הג'י.אם.סי היה במצב של עצירה בשל מופע אור אדום ברמזור. אציין כי אילו היה ממש בגירסת התובע, היו אמורים להגרם לשני כלי הרכב נזקים קטנים בהרבה מאלה שנגרמו בפועל.

לאור קביעתי דלעיל כי התובע נושא במלוא האחריות לאירוע התאונה, אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט בסך 750 ₪ (סך הכל 1,500 ₪), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

ניתן היום, י' תמוז תשע"ג, 18 יוני 2013, בהעדר הצדדים.

למזכירות: נא לשלוח את העתק פסק הדין לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ